macOS Ventura op MacBooks en iMac

Wanneer komt macOS Ventura uit? De releasedatum is bekend

macOS Ventura is de nieuwste grote update voor de Mac. Deze versie wordt al sinds juni getest, maar wanneer kan jij hem downloaden? In dit artikel lees je wanneer je macOS Ventura verschijnt en wat de releasedatum is.

macOS Ventura, ook wel bekend als macOS 13, brengt een aantal grote verbeteringen en nieuwe functies. De app Systeeminstellingen is helemaal vernieuwd, Stage Manager maakt zijn intrede en diverse standaardapps zijn verbeterd. Dankzij macOS Ventura kun je een aantal van de iOS 16-functies ook op de Mac gebruiken, zoals het intrekken van iMessage-berichten of het instellen van een herinnering in de Mail-app. Maar je vraagt je misschien af: wanneer komt macOS Ventura uit? Apple heeft eindelijk de macOS Ventura releasedatum officieel bekendgemaakt.

macOS Ventura releasedatum: wanneer komt de update uit?

Afgelopen september liet Apple al weten dat macOS Ventura ‘vanaf oktober’ beschikbaar zou komen. Er werd al druk gespeculeerd over een datum in de week van 24 oktober, maar Apple heeft nu laten weten dat macOS Ventura op maandag 24 oktober 2022 beschikbaar komt. Naar verwachting zal de update vanaf 19:00 ‘s avonds Nederlandse tijd worden uitgerold. De planning ligt in lijn met de releasedata van voorgaande jaren:

  • macOS Ventura: 24 oktober 2022
  • macOS Monterey: 25 oktober 2021
  • macOS Big Sur: 12 november 2020
  • macOS Catalina: 7 oktober 2019
  • macOS Mojave: 24 september 2018
  • macOS High Sierra: 25 september 2017
  • macOS Sierra: 20 september 2016

Met uitzondering van macOS Sierra, verschenen alle recente grote macOS-updates op maandagavond.

Weer-app in macOS Ventura

Om de update te kunnen installeren, heb je wel een voor macOS Ventura geschikte Mac nodig. Dit zijn ze:

Bekijk ook

Deze Macs zijn geschikt voor macOS Ventura

Welke Macs krijgen volgende week een update naar macOS Ventura? De update is bijna te downloaden, maar controleer voor de zekerheid even of jouw Mac wel geschikt is.

Kun je echter niet wachten? Dan kun je ook de publieke beta van macOS Ventura proberen. Voor een overzicht van nieuwe functies in macOS Ventura, lees je ons aparte artikel.

Bekijk ook

Round-up: 10+ nieuwe functies én ontdekkingen in macOS Ventura

Welke functies in macOS Ventura moet je echt kennen? We hebben de beste Mac-exclusieve functies voor je verzameld. Apple heeft een paar grote belangrijke verbeteringen toegevoegd, maar voert ook op allerlei plekken handige tweaks door. Vergeet ook niet de leuke ontdekkingen!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 18 oktober: Artikel bijgewerkt na bekendmaking van de releasedatum van macOS Ventura.
  • 2022 - 17 oktober: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over de mogelijke releasedatum van macOS Ventura.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.