MagSafe Battery Pack

MagSafe Battery Pack: alles wat je wilt weten

Lees alles over de MagSafe Battery Pack, een powerbank voor je iPhone. Wat zijn de voordelen en nadelen van Apple's MagSafe Battery Pack en zijn er ook goedkopere alternatieven?

Update 13 september 2023: Apple is gestopt met de verkoop van de MagSafe Battery Pack. Je kunt nog wel oude voorraden vinden bij andere winkels. Ook zijn er diverse alternatieven, met MagSafe-powerbanks van Belkin, Mophie, Zens en Otterbox. Volgens geruchten komt de MagSafe Battery Pack nog wel terug, nu voorzien van een usb-c-aansluiting.

Bekijk ook

De beste MagSafe-powerbanks voor je iPhone

Met een MagSafe-powerbank heb je geen last meer van kabeltjes. De powerbank zit strak achterop je iPhone en je kunt het toestel gewoon blijven gebruiken. In deze gids bespreken we de beste MagSafe-powerbanks voor je iPhone!

Alles over de MagSafe Battery Pack van Apple

Apple heeft diverse accessoires uitgebracht voor MagSafe. Naast magnetische hoesjes en de MagSafe Charger om te kunnen opladen is er ook een magnetische powerbank: het MagSafe Battery Pack. Dit is een strak ontworpen externe batterij van Apple die je achterop je iPhone plakt. Voor wie is de MagSafe Battery Pack een goede oplossing en wanneer heb je ‘m nodig?

MagSafe Battery Pack in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van Apple’s magnetische powerbank:

 • Bedoeld voor toestellen met MagSafe: iPhone 12- en iPhone 13-serie en nieuwer
 • Geschikt vanaf iPhone 8 (geen magneetwerking, wel opladen)
 • Kan ook AirPods opladen
 • Afmetingen: 95,8 mm x 64,2 mm x 11 mm
 • Gewicht: 113 gram
 • Prijs: 119 euro bij Apple

MagSafe Battery Pack voorkant en achterkant

MagSafe Battery Pack: prijs en aanbiedingen

Het MagSafe-batterijpakket kost 119 euro bij Apple, maar bij andere winkels ben je vaak goedkoper uit. Heel veel aanbiedingen zijn er helaas niet.

Prijzen Apple MagSafe Battery Pack

Design MagSafe Battery Pack

 • Alleen verkrijgbaar in wit
 • Binnenkant van grijs zacht materiaal
 • 9,7 cm hoog x 6,5 cm breed x 1 cm diep
 • Lightning-poort aan onderkant om op te laden

Het MagSafe Battery Pack is een compact wit pakketje dat je achterop de iPhone plakt. Bij iPhones met MagSafe plakt de batterij automatisch vast op de juiste plek. De batterij is gemaakt van wit plastic met ‘soft touch’ afwerking. Aan de achterkant zie je de MagSafe-ring en aan de voorkant is alleen het Apple-logo zichtbaar. Opladen doe je via de Lightning-aansluiting aan de onderkant. Daar vind je ook een klein statuslampje, die oranje oplicht als het laden actief is. De batterij past precies achterop de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini, zonder buiten de randen te steken. Met de MagSafe Battery Pack achterop is je toestel wat minder prettig vast te houden. Meer ervaringen lees je in ons MagSafe Battery Pack review.

In de verpakking vind je alleen de MagSafe Battery Pack. Je krijgt er geen kabel en adapter bij. Apple raadt aan om een 20 Watt stroomadapter te gebruiken in combinatie met een Lightning-kabel, maar die moet je wel zelf aanschaffen. Ook krijg je het advies om de batterij eerst volledig op te laden voor het eerste gebruik.

MagSafe-batterijpakket in gebruik

 • Opladen op 7,5 Watt
 • Maximaal opladen op 15 Watt bij aansluiting op stroomnet
 • Geschikt voor omgekeerd opladen (reverse charging)
 • Capaciteit: 1460mAh / 7,62 Volt
 • Output: 11.13Wh

Het MagSafe-batterijpakket bestaat intern uit twee batterijcellen die naast elkaar zijn geplaatst. Daar merk je in de praktijk echter niets van: de oplader gedraagt zich als één batterij. Na het plaatsen van de MagSafe Battery Pack begint het opladen meteen.

MagSafe Battery Pack teardown

Er zijn twee batterijcellen aanwezig die samen 11,13 Wattuur en 7,62 Volt leveren. De accu heeft een capaciteit van 1.460 mAh op 7,62 Volt, wat overeenkomt met 2.220 mAh en 5 Volt bij een conventionele powerbank. Dit is een relatief lage capaciteit, dat enigszins wordt goedgemaakt door het hogere voltage.

In de praktijk is gebleken dat de MagSafe Battery Pack relatief traag oplaadt en niet in staat is je iPhone weer volledig op te laden. In april 2022 bracht Apple echter een firmware-update uit die het opladen versnelt van 5 Watt naar 7,5 Watt. Daarmee is het vergelijkbaar met een gewone Qi-lader die op het stroomnet is aangesloten.

Bekijk ook

MagSafe Battery Pack laadt nu sneller op: 7,5 Watt

De firmware-update die eerder deze week voor het MagSafe Batterijpakket verscheen, blijkt toch iets nieuws te hebben toegevoegd. Je iPhone wordt voortaan met 7,5 Watt opgeladen in plaats van 5 Watt.

Een pluspunt is dat je met deze batterij omgekeerd kunt opladen. Dit is het eerste Apple-product waarmee dat mogelijk is. Het maakt dus niet uit of je bij het opladen de Lightning-kabel in de iPhone of in het batterijpakket steekt.

Een ander pluspunt is dat je de oplaadstatus kunt volgen via een widget op je beginscherm. Er zijn is één statuslampje op de batterij zelf aanwezig, niet een reeks lampjes die kunnen aangeven hoe vol de batterij nog is. Dit is dan ook meer dan zomaar een batterij. Intern is diverse elektronica aanwezig, waardoor er ook firmware-updates nodig zijn.

Nieuwste firmware voor MagSafe Battery Pack

Deze batterij heeft een interne chip, die voorzien kan worden van updates. De nieuwste update is deze:

 • Versie 2.7.b.0 (verschenen in april 2022)
 • Versie 2.5.b.0 (verschenen in december 2021)
 • Versie 2.0.2c.0 (oorspronkelijke versie)

In de update van april 2022 heeft Apple het wattage verhoogd van 5 Watt naar 7,5 Watt. Daarnaast zijn er bugs opgelost en zijn er andere kleine optimalisaties zijn doorgevoerd.

De update wordt over-the-air geïnstalleerd door de batterij achterop de iPhone te plakken. Het kan tot een week duren voordat de update in gang wordt gezet. Het gaat sneller door de batterij met een Lightning-kabel aan te sluiten op een iPad of Mac. Je kunt controleren of de nieuwste firmware aanwezig is door de volgende stappen te nemen:

 1. Plak de batterij achterop de iPhone.
 2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info.
 3. Tik op MagSafe-batterijpakket.
 4. Je kunt nu zien welke firmwareversie geïnstalleerd is.

MagSafe Battery Pack firmware updates

MagSafe Battery Pack review

We hebben het MagSafe-batterijpakket uitvoerig getest. Hier lees je onze conclusie:

De MagSafe Battery Pack is een stijlvolle oplossing als je geen batterij met hoge capaciteit nodig hebt. Vaak heb je voldoende aan net even bijladen en dan biedt Apple’s oplossing een prima compromis tussen gewicht en capaciteit. Je betaalt echter wel een ‘Apple-tax’ voor het mooie design, de extra functies en het feit dat dit een officieel product is. Andere fabrikanten brengen magnetische powerbanks op de markt met een betere prijs/kwaliteitverhouding

Wil je meer weten, lees dan onze volledige MagSafe Battery Pack review

Bekijk ook

Review: MagSafe Battery Pack, strak design met een stevig prijskaartje

De MagSafe Battery Pack is een powerbank voor je iPhone. Je plakt deze achterop de iPhone 12-serie om op te laden. Wat zijn de voor- en nadelen van deze powerbank, wat zijn de specs en is het een slimme aanschaf? In deze review lees je alle details!

Alternatieven voor Apple MagSafe Battery Pack

Dit is niet de enige powerbank met magneten. Er zijn inmiddels meerdere alternatieven verschenen, waarvan we er twee hebben getest. Lees hiervoor onze:

Nieuwere accessoires zijn deze:

OtterBox powerbank met MagSafe

MagSafe Battery Pack kopen

Je koopt het MagSafe-batterijpakket bij Apple voor 119 euro, maar bij andere winkels ben je soms net iets goedkoper uit.

Bekijk ook welke andere MagSafe-accessoires verkrijgbaar zijn, zoals autohouders, muurhouders en docks voor op je bureau.

Bekijk ook

Overzicht: MagSafe-accessoires voor je iPhone

Er zijn diverse MagSafe-accessoires te koop voor de iPhone 12- en iPhone 13-serie. Ze zijn speciaal gemaakt voor de magnetische MagSafe-aansluiting op de nieuwste iPhones. Dit is wat je bij Apple en externe fabrikanten kunt vinden!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023