Belkin MagSafe oplader

De beste magnetische iPhone-laders die met MagSafe werken

Nu MagSafe wat langer op de markt is, is het tijd om eens naar officiële MagSafe-laders te kijken. Welke fabrikanten zijn ermee aan de slag gegaan? Welke officiële MagSafe-laders kun je kopen? Dit zijn je opties!

Met een MagSafe-lader kun je je iPhone comfortabel opladen. Vooral op een houder is het laden met MagSafe erg handig, want je kunt de iPhone onder elke hoek bekijken. Je hebt slechts een kleine magnetische cirkel op de achterkant nodig. Welke laders met MagSafe zijn er zoal? Welke zijn gecertificeerd en werken op 15 Watt? Dit zijn je opties!

Alleen officiële MagSafe-opladers laden op 15 Watt

Om zeker te weten dat je een officiële MagSafe-lader te pakken hebt, moet je op het laadvermogen letten. Alleen de gecertificeerde MagSafe-laders kunnen je iPhone opladen op 15 Watt, terwijl alle andere draadloze opladers maximaal op 7,5 Watt zitten. Sommige fabrikanten noemen hun opladers ‘MagSafe-compatibel’, maar dit betekent niet dat ze kunnen snelladen. Deze laders zijn niet gecertificeerd en laden op maximaal 7,5 Watt. Er zit wel een magneet in, waarmee je je iPhone op de lader kunt laten zweven.

*Uitzondering: de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini laden op bij maximaal 12 Watt, voor gecertificeerde MagSafe-powerbanks geldt maximaal 7,5 Watt.

Apple MagSafe-laders

Apple heeft een drietal eigen MagSafe-laders in het assortiment:

De goedkoopste oplossing is de MagSafe Charger van Apple. Deze bestaat uit een magnetisch schijfje met kabel. Er. zijn diverse houders en docks verkrijgbaar waarin je deze oplaadschijf kunt plaatsen. Voor de stroomadapter zul je echter moeten zorgen. Apple adviseert hiervoor de 20 Watt usb-c-adapter van 25 euro. Met een zwakkere usb-c-adapter kan het ook, maar Apple kan dan niet garanderen dat het opladen op een vermogen van 15 Watt lukt.

RollingSquare Mini Dock voor MagSafe met MagSafe Charger

De dubbele MagSafe Duo Charger biedt ruimte om naast een iPhone ook een Apple Watch op te laden en met de MagSafe Battery Pack kun je onderweg zonder stopcontact je iPhone opladen. Beide producten zijn echter behoorlijk aan de prijs en hebben een aantal nadelen.


OtterBox opvouwbare standaard

Opladen met: Apple MagSafe Charger (niet inbegrepen)

De OtterBox opvouwbare standaard voor MagSafe is in feite een aluminium huls, waar je nog zelf een lader in moet stoppen. Omdat je hiervoor een officiële MagSafe-lader van Apple gebruikt kun je opladen met 15 Watt. Apple zegt dat de standaard gemakkelijk is op het aanrecht of nachtkastje of op de werkplek.

OtterBox opvouwbare houder

De iPhone is horizontaal of verticaal te plaatsen en je kunt ook iPhones met hoesje gebruiken. De verzwaarde antislipvoet houdt de standaard op z’n plek. Omdat de kabel goed is weggewerkt vindt er minder slijtage plaats.

Bekijken bij Apple

OtterBox 2-in-1 powerbank en oplader

Opladen met: Made for MagSafe-gecertificeerde lader (inbegrepen)

Zoek je een oplossing waarmee je je iPhone staand kunt opladen, dan is deze van OtterBox misschien een beter keuze. Deze compacte powerbank met draagbare MagSafe-oplader is overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen naar kantoor. Je iPhone staat rechtop en je kunt de meldingen goed in de gaten houden of een video bekijken in landschapsweergave, terwijl je ondertussen op het voetje je Apple Watch laadt. Daarbij wordt ook Apple Watch snelladen ondersteund.

Otterbox 2-in-1 powerbank

Na gebruik vouw je de powerbank op en stop je ‘m in je tas. Je kunt ook andere devices aansluiten om met 20 Watt op te laden. De iPhone laad je via de officiële MagSafe-lader op met maximaal 15 Watt. De powerbank levert een batterijduur van zo’n 31 uur. Je krijgt er een kabel van 50 cm bij om andere apparaten te laden.

Bekijken bij Apple Store


TwelveSouth Forté

Opladen met: Apple MagSafe Charger (niet inbegrepen)

De TwelveSouth Forté is geschikt voor de iPhone 12 en nieuwer. Kortom: toestellen met MagSafe. Je kunt de iPhone staand of liggend magnetisch bevestigen zodat je handsfree kunt gebruiken. De Forté is ook voorzien van een draaiende bovenkant die in elke gewenste kijkhoek kan worden gekanteld.

TwelveSouth Forte

Je kunt de bovenkant ook plat draaien, zodat hij dienst doet als een oplaadplateau voor je AirPods. Het doosje van je AirPods moet hier wel geschikt voor zijn. De houder werkt met een Apple MagSafe-oplader, die niet is inbegrepen.


Native Union Rise Dock

Opladen met: Apple MagSafe Charger (niet inbegrepen)

Met het Rise Dock van Native Union kun je je iPhone ophangen en opladen, maar je zult dan wel zelf voor een MagSafe-oplader moeten zorgen. Deze bevestig je in de metalen standaard. Vervolgens kun je je iPhone staand of liggend gebruiken. De voet is volgens de fabrikant gemaakt van een hoogwaardige zinklegering.

Native Union iPhone houder

De houder heeft een verzwaarde antislipvoet om je iPhone op z’n plaats te houden. Daardoor kun je de iPhone met één hand loshalen, zonder dat alles verschuift. Deze houder is niet opvouwbaar en is dus meer bedoeld om op een vaste plek neer te zetten.

Bekijken bij Apple Store


Satechi 2-in-1

Opladen met: niet-gecertificeerde MagSafe-compatibele lader (inbegrepen)

Een andere mooie MagSafe-compatibele oplader is die van Satechi. Net als de houder van Belkin kun je hiermee je iPhone ‘op een stokje zetten’. Tegelijk kun je je AirPods draadloos opladen. Dat deze variant van Satechi een stuk goedkoper is, komt omdat het geen officieel gekeurd MagSafe-product is. Dit betekent dat je op 7,5 Watt vermogen oplaadt en niet met de volle 15 Watt. Voor de AirPods-lader geldt een maximum van 5 Watt. Je moet zelf zorgen voor een usb-c-stroomadapter.

Satechi 2-in-1 houder

Een groot voordeel van de Satechi-lader is het feit dat je het MagSafe-gedeelte een beetje kunt kantelen. Hiermee kun je de kijkhoek naar wens instellen, zodat je prettiger kunt werken of beter in beeld bent als je videobelt. Je iPhone kun je zowel horizontaal als verticaal op de magnetische lader bevestigen. De standaard is alleen geschikt voor iPhones met MagSafe en AirPods met draadloos oplaaddoosje.

Satechi 2-in-1:

Anker 3-in-1 Cube met MagSafe

Anker kennen we van de betaalbare accessoires voor je iPhone, die vooral via Amazon worden verkocht. Maar de fabrikant heeft ook een deal met Apple kunnen sluiten, om een bijzonder accessoire aan te bieden. De Anker 3-in-1 Cube kan compact in elkaar worden geschoven en is voorzien van MagSafe-certificering, zodat je je iPhone met 15 Watt draadloos kunt opladen.

Anker Cube achterkant

Je kunt hiermee je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijk opladen. Het kubusvormige design is compact in elkaar te schuiven en daardoor makkelijk mee te nemen. Je kunt de iPhone hiermee horizontaal of verticaal opladen. Ledlampjes geven de oplaadstatus aan. Je krijgt er een usb-c-naar-usb-c-kabel bij en een 30 Watt-stroomadapter.

Bekijken bij Apple Store


Belkin Boost Up 2-in-1

Opladen met: gecertificeerde MagSafe-lader (meegeleverd)

De Belkin Boost Up Charge Pro is een van onze favoriete laders, omdat ‘ie je iPhone hoog op een stokje zet. Hij doet dit ook nog onder de juiste (kantelbare) hoek. Dit is een 2-in-1 lader voor je iPhone en je AirPods. Heb je een Apple Watch, dan kun je ook kiezen voor een uitgebreider 3-in-1-model, zie verderop. De MagSafe-lader ondersteunt draadloos opladen op 15 Watt en je krijgt er ook een muuradapter bij, zodat dit een erg complete oplossing is.

Belkin MagSafe lader

De iPhone lijkt op deze houder te zweven. Het bakje eronder kan ook handig zijn voor sieraden of andere kleine voorwerpen op momenten dat je niet aan het laden bent. Je kunt je iPhone er in landscape- of portetstand op plakken en je kunt kiezen uit de kleuren wit of zwart. Lees ook onze Belkin 2-in-1 MagSafe-lader review.

Bekijk ook

Review: Belkin 2-in-1 MagSafe-lader voor iPhone 12, simpel en praktisch

Belkin heeft inmiddels meerdere Magsafe-producten uitgebracht. In deze review kijken we naar de Belkin 2-in-1 Magsafe-lader voor toestellen met MagSafe. We hebben getest hoe goed de iPhone 12 blijft hangen en hoe het gebruiksgemak is.

Belkin 3-in-1 MagSafe-lader

Opladen met: gecertificeerde MagSafe-lader (meegeleverd)

Deze 3-in-1 draadloze oplader voor je iPhone is een uitgebreidere versie van de Boost Up die we hierboven bespreken. Je kunt er je iPhone, Apple Watch en AirPods gelijktijdig mee opladen. Voor de iPhone wordt 15 Watt MagSafe-laden ondersteund. Ook hierbij krijg je een stroomadapter en je hebt de keuze uit wit of zwart.

Belkin Boost Up 3-in-1 lader

Ook bij dit model kun je je iPhone er in landscape of portret op hangen. De magneet zorgt ervoor dat je toestel altijd goed is uitgelijnd en niet van de lader valt. Het draadloos opladen gaat lekker snel op 15 Watt (mini-modellen op 12 Watt). Hij is gemaakt van roestvrij staal en geeft een robuuste indruk. Let op dat Belkin meerdere draadloze opladers in het assortiment heeft en dat ze niet allemaal officieel Made for MagSafe zijn. Bij deze is dat wel het geval.

Bekijken bij Apple

Belkin BoostCharge Pro 3-in-1 en 2-in-1

Zoek je een compacte ‘plank’ waarmee je je devices kunt opladen, dan heeft Belkin de BoostCharge Pro-serie. Deze ondersteunen MagSafe tot een vermogen van 15 Watt. De 2-in-1 oplader (leverbaar vanaf half augustus 2023) biedt ruimte voor een iPhone en een ander apparaat dat draadloos op te laden is, bijvoorbeeld AirPods. Kies je voor de 3-in-1 oplader dan zit er ook nog een in hoogte verstelbare oplaadpuck voor de Apple Watch bij. Belangrijk om te weten is dat je met deze lader uitsluitend draadloos kunt opladen. Er zitten dus geen poorten of aansluitingen op om een kabeltje in te steken.

Belkin Draadloze MagSafe-oplader 15W


Belkin heeft ook een simpele oplader voor één apparaat. Hiermee laad je je iPhone 12- of iPhone 13-toestel magnetisch op 15 Watt op. Je klikt deze magnetische lader achterop je toestel met maximale snelheid. Hij is verkrijgbaar in wit en de fabrikant belooft 1,5 keer zo snel opladen. Na een uur laden zit je iPhone alweer 50% vol. Je zou er ook de AirPods mee kunnen opladen. Verder krijg je er een kabel en adapter bij, dus je bent in één keer klaar. Let op dat je de juiste te pakken hebt, want Belkin verkoopt ook een uitvoering zonder MagSafe, waar je je iPhone los op moet leggen.

Bekijken: Belkin MagSafe-oplader


Belkin Boost Charge MagSafe-powerbank

Eveneens gecertificeerd door Apple is deze Boost Charge-powerbank van Belkin. Die kan opladen op een vermogen van 5 Watt en heeft een capaciteit van 2500 mAh. Hij is verkrijgbaar in zwart en wit en wordt geleverd met kabel. Een ledlampje geeft aan wanneer de powerbank weer opgeladen moet worden, terwijl de magneten zorgen voor een optimale uitlijning. Dankzij de ondersteuning voor passthrough opladen kun je je iPhone en de powerbank gelijktijdig opladen. Verder is de powerbank compatibel met MagSafe-hoesjes.

Belkin magnetische powerbank


ZENS 3-in-1 Draadloze Oplader 10 Watt met MagSafe-magneet

De ZENS 3-in-1 Draadloze Oplader is een oplaadstation voor op je bureau of nachtkastje. Je kunt er tegelijk ook je smartphone, oordopjes en Apple Watch mee opladen. Er zit een MagSafe-magneet in om je iPhone vast te plakken en op 10 Watt op te laden. Hij laadt echter niet zo snel op als een originele MagSafe-lader. Daarnaast is er plek voor de Apple Watch en AirPods. De oplader biedt 45 Watt Power Delivery en de kabel wordt meegeleverd. Hij is er ook als 4-in-1 MagSafe-lader en die hebben we gereviewd.

Bekijken: ZENS 3-in-1 lader bij Coolblue

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Zens 4-in-1 Wireless Charger met MagSafe

De Nederlandse accessoiremaker Zens heeft een nieuwe 4-in-1 MagSafe oplader voor je Apple-apparaten gemaakt. Deze heeft een opening om je MagSafe Charger in te plaatsen. Maar op het design hebben we nog wel iets aan te merken.


ESR opvouwbare dock

Goedkoop en toch goed: deze opvouwbare dock van ESR is handig op vakantie. Je kunt er ook je Apple Watch en AirPods mee opladen. Dit 3-in-1 oplaadstation houdt je iPhone magnetisch vast en onder een hoek van 0° tot 78° te zetten. Roteren is ook mogelijk en om makkelik mee te nemen krijg je er een hoes bij. Daarnaast vind je een 20 Watt oplader met usb-c-poort en een 150 centimeter lange kabel bij. Het MFi-certificaat en ondersteuning voor Power Delivery zorgen ervoor dat het opladen niet alleen veilig, maar ook snel gebeurt. Bijkomend pluspunt: met een prijs van rond de 90 euro is ‘ie goedkoper dan menig andere oplaaddock.

Bekijken bij Amazon

ESR reisdock voor iPhone


Goedkope magnetische opladers

Draadloze opladers met een magneet zijn er genoeg. Kijk maar eens naar deze opties:

Aukey MagSafe magneetlader

  • Aukey Aircore MagSafe oplader: Kan op 15 Watt opladen, maar is alleen Qi-gecertificeerd en dus niet MagSafe-gecertificeerd. iPhones laad je op 7,5 Watt op, Samsung-toestellen op een hoger vermogen. Er zit wel een magneet in. Ook verkrijgbaar in zwart.
  • Joyroom JR-A41 MagSafe oplader: Zoek je een goedkoop alternatief voor de originele MagSafe-lader en moet het design ongeveer hetzelfde zijn? Dan is deze Joyroom een koopje. Opladen gaat op maximaal 7,5 Watt.

Meer MagSafe-accessoires bekijken? We hebben een uitgebreider overzicht met hoesjes en dergelijke.

Bekijk ook

Overzicht: MagSafe-accessoires voor je iPhone

Er zijn diverse MagSafe-accessoires te koop voor de iPhone 12- en iPhone 13-serie. Ze zijn speciaal gemaakt voor de magnetische MagSafe-aansluiting op de nieuwste iPhones. Dit is wat je bij Apple en externe fabrikanten kunt vinden!

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe