Apple siliconenhoes MagSafe-ring

Review: Apple’s MagSafe siliconenhoesje voor iPhone

Getest in meerdere kleuren
Apple heeft eigen siliconenhoesje voor de iPhone. Deze is voorzien van MagSafe-magneten, zodat je ze kunt gebruiken voor opladen en het vastplakken van accessoires. Zijn ze het waard?

MagSafe siliconenhoesje voor iPhone

Sinds de iPhone 12-serie brengt Apple siliconenhoesjes uit, voorzien van MagSafe. Dankzij de MagSafe-magneten kun je draadloos opladen en accessoires zoals de leren kaarthouder of het MagSafe Battery Pack gebruiken. Voor veel mensen is dit de eerste keuze als er een nieuwe iPhone uit komt en omdat Apple telkens nieuwe kleuren uitbrengt is het aantrekkelijk om regelmatig een nieuwe te kopen. Maar zijn ze hun geld waard? Je leest het in deze review!

Review, tekst en foto’s: Gonny van der Zwaag (@gonny). De review is uitgevoerd in de periode september 2020 t/m oktober 2020 en beschrijft de situatie gedurende meerdere jaren, voor meerdere iPhone-modellen. De siliconenhoesjes zijn deels zelf aangeschaft en deels beschikbaar gesteld door Apple voor deze review.

MagSafe siliconenhoesje in het kort

 • Standaard siliconenhoesje voor iPhone 12 t/m iPhone 14
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren, wisselend per seizoen
 • Voorzien van MagSafe-technologie
 • Onderkant gesloten, met opening voor Lightning en speakers
 • Prijs: 59 euro

Dit hoesje is er ook in een leren variant van 69 euro. Daarnaast is er een doorzichtig MagSafe-hoesje voor de iPhone, die we in een aparte review bespreken.

Apple siliconenhoes voor iPhone 12

Hieronder zie je de actuele prijzen voor de iPhone 14 Pro in seizoen 2022/2023:

Design van het Apple siliconenhoesje voor iPhone

Apple brengt elk jaar een nieuw siliconenhoesje uit voor de modellen die dat jaar actueel zijn. Ze zien er qua uiterlijk allemaal hetzelfde uit. Alleen de kleuren zijn anders en de opening voor de camera is soms weer nét iets groter. Aan de binnenkant vind je een zachte bekleding van microvezel, met duidelijk zichtbaar de MagSafe-ring voor de magneten. Aan de buitenkant zie je er helemaal niets van.

Apple siliconenhoes MagSafe-ring

Dergelijke MagSafe-hoesjes vind je ook bij andere fabrikanten, maar ze zijn niet altijd MagSafe-gecertificeerd. Soms zijn magneten aangebracht om ze geschikt te maken voor MagSafe of ze zijn zó dun dat ze de magneetwerking niet in de weg zitten. Wij geven de voorkeur aan de officiële hoesjes, omdat je dan zeker weten dat accessoires zoals de leren kaarthouder met MagSafe of de MagSafe Battery Pack goed blijven zitten.

Bij dit hoesje zijn de MagSafe-magneten naadloos weggewerkt. Steek je je iPhone in het hoesje, dan krijg je een animatie te zien in de kleur van het hoesje. Een leuk detail, maar meer ook niet. Zoals je op een van de foto’s kunt zien, kun je de iPhone ook aan een magnetisch object hangen, zoals een messenrek. Het hoesje blijft het redelijk hangen, al raden we aan om erbij te blijven. Zonder hoesje plakt het minder goed en loop je risico op schade als de iPhone er toch vanaf valt. De case dient dus een beetje als ‘magneetversterker’.

iPhone 12 siliconenhoesje

Elk jaar brengt Apple nieuwe modellen en nieuwe kleuren uit. Zwart/Middernacht, Wit/Sterrenlicht en Rood zijn terugkerende kleuren. Daarnaast zijn er vaak pasteltinten in lichtgroen en lichtoranje. Zo is er altijd wel een kleur die bij jouw gekozen iPhone past. De blauwe kleuren vinden we erg mooi, vooral aan de binnenkant. Al deze hoesjes zijn op een display in de Apple Store te bekijken, in combinatie met de leren kaarthouder.

Apple Siliconenhoes met MagSafe-adapter

De hoes is gesloten aan de onderkant, terwijl dat bij de doorzichtige hoes niet het geval is. Er zitten gaatjes in voor de Lightning-aansluiting en de speakers. Het betekent dat de onderkant van je iPhone goed beschermd is en niet beschadigd kan raken bij een val.

Apple siliconenhoes onderkant gaatjes

De volumeknoppen zijn bekleed met dezelfde siliconen coating, terwijl ze bij het leren hoesje van metaal zijn gemaakt. Qua kleur zijn ze nét iets donkerder dan de rest van de case. Dit is niet storend. Hou er wel rekening mee dat de donkere kleuren snel stoffig kunnen worden, vooral als je pluizige kleding draagt of broekzakken hebt die nogal wat stof achterlaten.

Apple siliconenhoes voor iPhone 12

Siliconenhoesje in gebruik

De MagSafe-magneet in het hoesje is niet bedoeld om de iPhone op z’n plek te houden. Dat gebeurt vanzelf al, als je de iPhone in de hoes stopt. Nee, het is vooral bedoeld om extra accessoires te kunnen vastmaken, zoals een MagSafe Charger. Door het ruwe materiaal van het siliconenrubber blijven dergelijke accessoires beter zitten. Je moet bij een magneet immers opzij schuiven om te verwijderen en dat gaat bij deze siliconenhoesjes moeilijker dan bij gladde plastic hoesjes.

Apple siliconenhoes voor iPhone 12: opening aan onderkant

De hoes is gemakkelijk te plaatsen en het eraf halen gaat een stuk gemakkelijker dan bij het doorzichtige hoesje van Apple, die veel stugger is. Wel merkte ik dat de hoes na een jaar gebruik echt aan vervanging toe is. Na verloop van tijd slijt het siliconenrubber een beetje, waardoor je kleine glimmende plekken tevoorschijn komen. Dit gebeurt vooral langs de randen. Ook kan het na verloop van tijd gebeuren dat er kleine ‘hapjes’ in de rand zichtbaar zijn als je er niet voorzichtig genoeg mee omgaat. Dit had ik bij zo’n duur hoesje niet verwacht. Gelukkig wissel ik elk jaar van iPhone en dus ook van hoesje, maar als je langer met je hoesje wil doen raad ik aan om Apple’s leren hoesje te kiezen. Die heeft namelijk geen last van slijtage en ziet er na een jaar gebruik steeds mooier uit. Hij is wel een tientje duurder.

Score

7.5

Apple siliconenhoesje voor iPhone 12 (Pro)

Apple siliconenhoesje voor iPhone 12 (Pro)

ÔéČ59

Voordelen +

 • Keuze uit steeds wisselende kleuren
 • een prima keuze als je snel een beschermhoes nodig hebt
 • Voorzien van MagSafe, case kan blijven zitten tijdens het laden
 • Onderkant is goed afgeschermd

Nadelen -

 • Donkere kleuren trekken stof aan
 • Na een paar maanden is er zichtbare slijtage
 • Vrij prijzig in vergelijking met de concurrentie

Conclusie Apple siliconenhoesje voor iPhone

Veel mensen zullen dit siliconenhoesje kopen, omdat ze al meteen na de introductie van een nieuwe iPhone te koop zijn en gegarandeerd passen. Anderen zullen liever kiezen voor de leren of transparante variant. Wat je in ieder geval zeker weet, is dat het perfect past. Apple maakt deze hoesjes al jarenlang en verbetert ze elk jaar weer. Het is bij de siliconenhoesjes niet nodig om een donkere kleur te kiezen, omdat ze na verloop van tijd niet vies worden of verkleuren. Pas bij lichte tinten echter op met etenswaren die kleur afgeven, zoals curry. Wel kunnen er na verloop van tijd stukjes siliconenrubber afbrokkelen, als je er niet voorzichtig genoeg mee omgaat. Dat is eigenlijk het grootste nadeel. Handig is dat dit hoesje afwasbaar is.

Dit is een prima oplossing als je snel bescherming zoekt, of gewend bent om altijd een standaard Apple-hoesje te kopen.

Apple siliconenhoes voor iPhone 12

Apple siliconenhoesje voor iPhone kopen

Het siliconenhoesje voor de iPhone is verkrijgbaar bij Apple en bij diverse winkels. Zoek je een alternatief omdat je bang bent voor slijtage, dan kun je ook kiezen voor de transparante case van Apple, die soortgelijke eigenschappen heeft. Die heeft alleen wel een duidelijk zichtbare MagSafe-opdruk op de achterkant en niet iedereen vindt dit mooi.

Ook verkrijgbaar voor:

Hieronder zie je de actuele prijzen voor de siliconencase voor iPhone 14 Pro: