MagSafe op iPhone 16

Gerucht: ‘iPhone 16 krijgt vernieuwde MagSafe’

Volgens nieuwe geruchten gaat Apple iets sleutelen aan de MagSafe-magneten in de iPhone 16-serie. De magneetring wordt smaller, waardoor waarschijnlijk minder magneten nodig zijn. Blijven je huidige MagSafe-accessoires nog te gebruiken?

De iPhone 16-serie krijgt mogelijk een slankere versie van MagSafe. Dit blijkt uit afbeeldingen die op internet zijn gezet door de Franse accessoirehandelaar ShopSystem. De mallen voor de iPhone 16-serie tonen smallere lijnen voor de magneten en de uitlijnstreep aan de onderkant, als je ze vergelijkt met vergelijkbare mallen voor de iPhone 15-serie. De Franse bron suggereert dat fabrikanten van MagSafe-accessoires hun producten moeten aanpassen voor dit nieuwe systeem, maar dat lijkt ons erg onwaarschijnlijk. Apple kan bestaande accessoires zoals de MagSafe Charger niet opeens onbruikbaar maken. Wel kan het iets aangepaste systeem de reden zijn dat Apple tot nu toe geen nieuwe versies van accessoires zoals de MagSafe Battery Pack (nu nog met Lightning-poort) heeft aangekondigd.

Mogelijk komen er nog wat andere aanpassingen in MagSafe. Zo zijn er geruchten dat Apple de oplaadsnelheid van de iPhone 16-serie wil verhogen naar maximaal 20 Watt. Nu is dat nog 15 Watt. Daarmee zouden MagSafe-accessoires zich kunnen onderscheiden van de huidige Qi2-laders, die ook draadloos opladen op 15 Watt mogelijk maken.

Hieronder zie je een vergelijking tussen de mallen van de iPhone 16 (links) en de iPhone 15 (rechts):

MagSafe op iPhone 16 vs iPhone 15
MagSafe op iPhone 16 vs iPhone 15

Bestaande MagSafe-accessoires blijven waarschijnlijk werken

Qua uiterlijk is de wijziging niet echt groot. Apple zou de aanpassing kunnen aangrijpen om minder magneten te gebruiken of de positionering iets aan te passen. De mallen bevestigen ook eerdere geruchten dat de standaardmodellen van de iPhone 16 een verticale camera zullen krijgen. Dit zou nodig zijn om te zorgen dat je ruimtelijke video kunt opnemen met de iPhone 16, om dit vervolgens op de Vision Pro te kunnen terugkijken. Momenteel is de functie alleen beschikbaar op de iPhone 15 Pro (Max).

Bekijk ook

Opnieuw gerucht over verticale camera iPhone 16: 'Zo ziet dat eruit'

Er zijn al geruchten geweest over de camera van de iPhone 16-modellen. Het nieuwste gerucht gaat over de indeling van de cameralenzen op de gewone iPhone 16. Een render laat zien hoe dit eruit ziet.

Mallen geven nog geen zekerheid dat Apple daadwerkelijk voor een bepaalde oplossing heeft gekozen. Ze worden niet door Apple zelf gemaakt, maar door de toeleveringsketen op basis van geruchten. We zullen tot september 2024 moeten wachten om meer zekerheid te hebben.

Bekijk ook

iPhone 16: alles over de iPhones van 2024

Alle geruchten over de iPhone 16 verzamelen we hier. We verwachten de iPhone 16-modellen in het najaar van 2024 in vier modellen.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.