iPad Pro met Magic Keyboard

Gerucht: ‘iPad Pro 2024 krijgt ondersteuning voor MagSafe’

De vernieuwde iPad Pro 2024 zou ondersteuning krijgen voor draadloos opladen met MagSafe. Dat zegt een bron die bekend is met bedrijven die magneten maken.

Apple gaat komend jaar een nieuwe iPad Pro uitbrengen, zo zeggen meerdere betrouwbare bronnen. De hele iPad-lijn wordt vernieuwd en de iPad Pro 2024 zou daarbij misschien wel de grootste vernieuwing kunnen krijgen. Al sinds 2018 ziet dit model er hetzelfde uit, dus daar lijkt Apple in 2024 wat aan te gaan doen. MacRumors heeft nu van een bron vernomen dat de iPad Pro 2024 ondersteuning voor MagSafe krijgt.

‘iPad Pro 2024 met MagSafe’

Zoals gezegd is de info afkomstig van een bron die bekend is met bedrijven die magneten maken voor Apple-apparaten. Voor MagSafe zoals op de iPhone zijn namelijk magneten nodig zodat de oplader automatisch op de juiste plek valt. Al eerder zijn er geruchten geweest dat de iPad Pro draadloos opladen krijgt. Het gerucht ging toen dat dit bestemd was voor het 2022-model, maar dat kwam er uiteindelijk niet van. Het is goed mogelijk dat Apple dit doorgeschoven heeft naar het 2024-model. MagSafe lijkt dan een logische toevoeging te zijn.

Maar als het inderdaad zover komt, moet er wel het een en ander veranderen aan de behuizing. De aluminium achterkant is namelijk niet geschikt voor draadloos opladen, dus Apple zou over moeten stappen naar glas. Echter, een volledig glazen achterkant voor een oppervlak zo groot als de achterkant van een iPad Pro, zou hem wel extra gevoelig maken voor breuken als je hem laat vallen. Er zijn wel eens geruchten geweest dat alleen het Apple-logo van glas wordt.

Het is nog wel de vraag of de magneten echt bedoeld zijn voor MagSafe, zoals de bron beweert. De iPad Pro heeft van zichzelf al allerlei magneten, bedoeld voor de hoesjes en Magic Keyboard-toetsenbordhoes. Er gaan geruchten dat Apple werkt aan een vernieuwde Magic Keyboard voor iPad, gemaakt van aluminium.

Bekijk ook

Gerucht: 'Vernieuwd Magic Keyboard alleen voor iPad Pro, iPad Air behoudt huidige model'

Apple zou van plan zijn een steviger en duurzamer model van het iPad Magic Keyboard uit te brengen. Deze is gemaakt van aluminium en doet meer denken aan een laptop. Maar dit nieuwe model zou alleen bedoeld zijn voor de iPad Pro en dus niet voor de iPad Air.

iPad Pro 2024

De iPad Pro 2024 is de nieuwste aankomende generatie iPad Pro. Net als voorheen verschijnen er twee formaten (vermoedelijk 11- en 13-inch), maar krijgen ze wel een gloednieuw scherm. De iPad Pro 2024 wordt waarschijnlijk voorzien van OLED, voor betere kleurweergave en diepere zwarttinten. Andere verbeteringen die we verwachten, zijn een aangepast ontwerp, nieuwe snellere M3-chip en ondersteuning voor een nieuw Magic Keyboard voor iPad. Lees meer over de iPad Pro 2024.

iPad Pro 2024

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.