Apple ARM silicon

Gerucht: ‘Eerste Mac met Apple Silicon komt in november’

De eerste Mac die draait op Apple's eigen ARM-gebaseerde chip zal in november verschijnen en wordt aangekondigd tijdens een apart evenement. Dat beweert Bloomberg op basis van bronnen.

Apple Silicon Mac in november

In juni kondigde Apple al aan dat er nog dit jaar een Mac met Apple Silicon beschikbaar komt. Daarbij zal Intel als leverancier van de Mac-processor aan de kant worden gezet. Op dat moment wisten we alleen dat de eerste Mac met Apple Silicon voor het einde van het jaar zou worden aangekondigd. Onduidelijk is of het een iMac of een MacBook wordt. Bloomberg denkt nu te weten dat het om een MacBook gaat en weet ook wanneer we ‘m kunnen verwachten: in november.


Apple gaat volgens de publicatie in november nog een speciaal evenement organiseren, waarvan de exacte datum nog niet bekend is. Dat zou betekenen dat er dit najaar drie evenementen op rij zijn: voor de Apple Watch in september, voor de iPhone in oktober en voor de Apple Silicon Mac in november. November wordt ook getipt als de maand waarin de AirPods Studio-hoofdtelefoon beschikbaar komt.

Apple Silicon grafiek

Bloomberg’s Mark Gurman noemt het in een langer verhaal over 5G iPhones: “De eerste Mac-laptop met Apple’s eigen processor komt, samen met andere producten, in november.” Mogelijk gaat het daarbij om een heropstanding van de 12-inch MacBook, het ultralichte model dat na een paar jaar van de markt verdween. Eén ding is in ieder geval zeker: Apple’s eigen processoren zullen efficiënter en energiezuiniger worden dan die van Intel. Ook heeft Apple aangegeven dat de overstap naar Apple Silicon binnen twee jaar rond moet zijn. Op dat moment moeten alle Macs die Apple verkoopt voorzien zijn van Apple Silicon.

Tijdens het event in oktober zullen we waarschijnlijk alleen de iPhone 12-familie en een HomePod mini gaan zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon kennen een aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Apple Silicon
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.