watchOS 9 Beta V2.

watchOS 9 beta 2 staat klaar voor ontwikkelaars

Het testen van watchOS 9 kan beginnen! Apple heeft de nieuwste beta van watchOS 9 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. In dit artikel lees je alles over de watchOS 9 beta's en we zullen dit artikel dan ook steeds bijwerken als er weer nieuwe beta's zijn.

watchOS 9 is de grote update die dit najaar beschikbaar komt voor iedereen met een geschikte Apple Watch. De eerste fase van de betaperiode is nu aangebroken: de beta’s staan klaar voor ontwikkelaars en over een paar weken komen daar de publieke beta’s bij. Hierin vind je (bijna) alle nieuwe functies die tijdens de keynote van WWDC 2022 zijn aangekondigd. Benieuwd hoe goed ze bevallen? Installeer dan ook de beta en test mee!

Meest recente watchOS 9 Beta

watchOS 9 beta 2

22 juni 2022 – De tweede beta van watchOS 9 staat nu klaar voor ontwikkelaars en heeft buildnummer 20R5307h. Als er nieuwe functies worden ontdekt die nog niet door Apple zijn aangekondigd, lees je dat uiteraard ook hier. Heb je zelf iets nieuws gezien? Laat het weten!

watchOS 9 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je Apple Watch te installeren. Hou er rekening mee dat je ook de iOS 16 beta nodig hebt om de watchOS-beta te kunnen installeren. Er verschijnt in juli ook een publieke beta van watchOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

watchOS 9 beta versie 1.

Tijdlijn watchOS 9 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 9-beta’s. We verwachten watchOS 9 in september of oktober 2022.

  • watchOS 9 Beta 2: 22 juni 2022 (verschenen; buildnummer 20R5307h)
  • watchOS 9 Beta 1: 6 juni 2022 (verschenen; buildnummer 20R5287q)
  • watchOS 9 definitief: september/oktober 2022

Over watchOS 9
watchOS 9 is de nieuwste update voor de Apple Watch. watchOS 9 brengt heel veel verbeteringen, die tijdens WWDC 2022 zijn onthuld. Apple kondigde de update aan tijdens de keynote op maandag 6 juni. De definitieve versie volgt in het najaar, samen met de andere software-updates. Wil je meer weten wat er nieuw is in watchOS 9, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Bekijk ook

Officieel: watchOS 9 brengt vele verbeteringen naar de Apple Watch

watchOS 9 is de eerstvolgende grote update voor de Apple Watch en is tijdens de WWDC officieel aangekondigd. Benieuwd naar welke functies erin zitten? Wij laten het je zien!

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS 16 beta problemen zoals trage iPhone of batterij snel leeg

Is je batterij door de iOS 16 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS 16 hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS 16 beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 22 juni: De tweede beta is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.