Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

Zo kun je verstuurde iMessage-berichten weer verwijderen voor iedereen

Bericht verstuurd naar de verkeerde persoon? Geen paniek, want sinds iOS 16 kun je gewoon een verstuurd iMessage-bericht verwijderen. Het terugtrekken van een iMessage- bericht geldt dan voor iedereen, ook de ontvanger.

Stel, je wil een grappig bericht sturen naar een vriend, maar je verstuurt hem per ongeluk naar je vader. Of je stuurt een foto naar een collega die eigenlijk voor je partner bedoeld is: het kan de beste overkomen. Maar sinds iOS 16 hoeft niemand er meer iets van te merken als je er na het versturen achter komt dat je het bericht eigenlijk naar de verkeerde persoon gestuurd hebt, want je kan een verstuurd iMessage-bericht verwijderen voor iedereen.

iMessage bericht verwijderen: zo kun je het versturen ongedaan maken

Het terugtrekken van een iMessage-bericht werkt met iOS 16 en vanaf iPadOS 16 en macOS Ventura. Je gebruikt de functie als volgt:

  1. Open het gesprek in iMessage met het bericht dat je wil verwijderen.
  2. Hou het verzonden bericht dat je ongedaan wil maken ingedrukt. Op de Mac klik je met de rechtermuisknop.
  3. Tik op Maak verzenden ongedaan.

Berichten verzenden ongedaan maken iPhone

Je hebt na het versturen 2 minuten de tijd om een verstuurd iMessage bericht ongedaan te maken. Daarom moet je dus wel snel zijn als je door hebt dat je een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd hebt. Wil je alleen een tikfout herstellen, dan kun je met iOS 16 of nieuwer ook gewoon een iMessage-bericht wijzigen.

Bekijk ook

iMessage-berichten wijzigen in iOS 16 doe je zo

Je kan sinds iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura eindelijk reeds verstuurde iMessage-berichten wijzigen. Het aanpassen van iMessage-berichten is een fluitje van een cent, maar je moet wel snel zijn.

Het bericht wordt verwijderd op alle apparaten die draaien op iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura en watchOS 9 (of nieuwer). Dat geldt ook als het bericht nog niet door de ontvanger geopend wordt: ook de notificatie wordt in dat geval verwijderd. Maar let wel op, want niet iedereen werkt netjes zijn apparaten bij.

iMessage bericht verwijderen werkt niet altijd

Onder het teruggetrokken iMessage bericht staat een waarschuwing dat het bericht nog wel gelezen kan worden op toestellen met oudere software-versies. Iemand met iOS 15 of ouder ziet het door jou verwijderde bericht dus nog wél, dus houd daar rekening mee. Onthoud ook dat deze functie niet werkt voor de groene sms-berichten die je via de Berichten-app verstuurt.

Je kunt in WhatsApp al langer berichten verwijderen voor iedereen en daar heb je zelfs veel langer de tijd. Hoe het in WhatsApp werkt, lees je in onze tip.

Bekijk ook

Foutje gemaakt? Zo verwijder je WhatsApp-berichten voor iedereen

Heb je per ongeluk een WhatsApp-bericht naar de verkeerde persoon gestuurd? Je kunt een WhatsApp-bericht terugtrekken. In deze tip lees je hoe je een WhatsApp-bericht voor iedereen verwijdert.
Meer over iOS 16
iOS 16 is de grote update voor de iPhone in 2022. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 16, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ook onze overzichten met de beste iOS 16 functies én de beste iOS 16 details en ontdekkingen. De officiële releasedatum van iOS 16 was 12 september 2022. Lees ook onze review van iOS 16 met ervaringen en check hoe je iOS 16 kunt installeren. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 16.5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!