iPhone 7 zwart

Deze toestellen krijgen iOS 16 en iPadOS 16

Benieuwd welke toestellen iOS 16 en iPadOS 16 weer toestellen zullen ondersteunen? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke moeten afvallen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén van de vragen die bij elke nieuwe iOS-versie opduikt is “Kan ik mijn iPhone nog wel updaten”? De afgelopen jaren was de kans groot dat het antwoord “Ja” was, want bij de overstap naar iOS 14 én iOS 15 vielen er geen toestellen af. Maar aan alles komt een einde en bij iOS 16 valt het doek voor een aantal devices.

iPhones die iOS 16 krijgen

Dit zijn de geschikte toestellen van iOS 16:

De iPhone 7 heeft geen ondersteuning meer voor de nieuwste grote update iOS 16. Dat is waarschijnlijk omdat de iPhone 7 niet genoeg RAM aan boord heeft (2GB). De iPhone 7 Plus heeft dit wel (3GB), maar om verwarring te voorkomen kiest Apple ervoor om beide iPhone 7-modellen niet meer een update te geven.

Daarnaast is er nog een andere interessante ontwikkeling, namelijk bij de Apple Watch. De Apple Watch Series 3 krijgt geen watchOS 9, terwijl Apple dit model nog gewoon verkoopt. Opmerkelijk!

iPhones die iOS 16 niet krijgen

Deze iPhones vallen dit jaar af:

iPhone SE review iCulture: toestel met iPhone 6s

Wat ook afvalt is de complete serie iPod touch-modellen omdat Apple heeft aangekondigd ermee te gaan stoppen. Het laatste model uit 2019 van de zevende generatie en beschikt over 2GB RAM en kreeg als enige nog wel een update naar iOS 15, maar stopt daarna. De zesde generatie kreeg al bij iOS 13 geen updates meer.


Ook afvallers bij iPadOS 16

Bij iPadOS 16 vallen helaas ook wat toestellen af. Dat komt vooral omdat bij iPadOS 15 opvallend veel toestellen de update nog kregen, zelfs als er een oudere A8X-chip in zat.

Deze iPads krijgen iPadOS 16

Deze modellen krijgen wel de update naar iPadOS 16:

Deze iPads krijgen geen iPadOS 16

Bij deze iPads is het zeker dat ze geen iPadOS 16 meer krijgen:

Net als voorgaande jaren kondigde Apple de grote updates van de besturingssystemen aan op WWDC. iOS 16, iPadOS 16 en watchOS 9 bevatten genoeg nieuwe functies om de update de moeite waard te maken. Apple brengt jaarlijks grote updates uit en wat ons betreft mag dat zo blijven.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 13 mei: Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste informatie.

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiƫle release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.