iPadOS 16 Beta V2.

iPadOS 16 beta 2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Wil je iPadOS 16 testen? Dat kan met de beta van iPadOS 16, die nu beschikbaar is voor ontwikkelaars. Later volgen ook de andere testers. We praten je hier bij over de ontwikkelingen rondom de beta van iPadOS 16. Dit artikel zal bij volgende beta's steeds worden bijgewerkt.

De iPad krijgt er dit najaar veel functies bij, want iPadOS 16 zit vol met handige verbeteringen voor iPad-gebruikers. Maar voordat alles voor iedereen beschikbaar komt, moet het wel goed getest worden. Daarvoor is de iPadOS 16 beta bedoeld. Met deze testversie kunnen ontwikkelaars en testers de verbeteringen proberen en foutjes ontdekken. Lees snel verder om alles te weten te komen over de nieuwste beta van iPadOS 16.

Nieuwste iPadOS 16 Beta

iPadOS 16 Beta 2

22 juni 2022 – Ontwikkelaars met een iPad kunnen deze bijwerken naar de tweede beta van iPadOS 16 met buildnummer 20A5303i. Daarin heeft Apple alvast een groot aantal van de verbeteringen toegevoegd. Mocht er nog iets nieuws ontdekt zijn in de beta, dan werken we dit artikel weer bij. Heb je zelf nog wat nieuws ontdekt, laat het dan weten in de reacties.

iPadOS 16 Beta V2.

iPadOS 16 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPad te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het het juiste betaprofiel downloaden en de beta over-the-air te installeren of meteen overstappen als je het profiel al hebt. Een andere manier is door het zogenaamde Restore Image te downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten.

De publieke beta van iPadOS 16 komt in juli beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iPadOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iPadOS 16 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 16-beta’s. We verwachten iPadOS 16 in september 2022.

  • iPadOS 16 Beta 2: 22 juni 2022 (verschenen; buildnummer 20A5303i)
  • iPadOS 16 Beta 1: 6 juni 2022 (verschenen; buildnummer 22A5266r)
  • iPadOS 16 definitief: september 2022 (verwacht)

Over iPadOS 16
iPadOS 16 is de grote update die Apple in het najaar voor de iPad gaat uitbrengen. De update brengt verbeteringen voor de multitasking, verbeterde Apple-apps en nog veel meer. We houden je op de hoogte van alle noemenswaardige nieuwe functies en verbeteringen. De komende tijd verwachten we dat Apple nog meer kleine verbeteringen en fixes toevoegt de betaperiode. Ook kunnen er nog een aantal zaken wijzigen aan de hand van feedback van gebruikers. Wil je meer weten over iPadOS 16, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Bekijk ook

iPadOS 16 onthuld: deze update komt dit najaar naar de iPad

Apple heeft iPadOS 16 officieel onthuld. Dit is de nieuwste en grote update voor de iPad, die in het najaar voor iedereen verschijnt. We laten je zien welke functies er nieuw zijn en nog veel meer.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 16 en iPadOS 16 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS 16 beta problemen zoals trage iPhone of batterij snel leeg

Is je batterij door de iOS 16 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS 16 hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS 16 beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 22 juni, 19:24: Download nu de nieuwste beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPadOS 16

iPadOS 16 is de grote update voor de iPad in 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iPadOS 16, waarbij Stage Manager er vooral uit springt als nieuwe manier om te multitasken. Check snel of jouw iPad voor iPadOS 16 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. Ontwikkelaars kunnen nu al de iPadOS 16 beta installeren en we verwachten dat de officiële release van iPadOS 16 in het najaar van 2022 plaatsvindt, tegelijk met iOS 16, watchOS 9, tvOS 16 en macOS Ventura.

iPadOS 16
1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.