Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
watchOS 9 op Apple Watch.

Deze Apple Watches zijn geschikt voor watchOS 9

Later dit jaar gaat Apple watchOS 9 uitbrengen, met een aantal nieuwe belangrijke functies. Maar dit jaar valt de Apple Watch Series 3 af en krijgt geen update meer. Lees hier welke modellen wél geschikt zijn voor watchOS 9.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geschikte toestellen watchOS 9: deze modellen krijgen de update

De Apple Watch Series 3 valt dus af. Het was al te verwachten, want dit model had meerdere problemen bij het updaten naar de nieuwste software, vooral vanwege te weinig opslag. Ook waren de nieuwe functies beperkt. Dit jaar heeft Apple dan ook besloten om de Apple Watch Series 3 geen update meer te geven naar watchOS 9.


Ieder jaar in september, als Apple de grote updates uitbrengt, zijn er altijd wel wat modellen die afvallen omdat ze simpelweg te oud zijn. Of het nou bij iOS, macOS of iPadOS is: uiteindelijk stopt Apple met het aanbieden van updates voor oudere toestellen. Meestal vallen modellen na zo’n 5 tot 7 jaar af. Ook bij de iPhone zijn er meerdere toestellen die niet geschikt zijn voor iOS 16. Bij de Apple Watch valt er dus één model af.

Dat betekent dat deze Apple Watch-modellen geschikt zijn voor watchOS 9:

Alle huidige modellen zijn dus geschikt, met uitzondering van de Apple Watch Series 3 die op watchOS 8 blijft steken. Dat betekent overigens niet dat dit model helemaal geen updates meer krijgt. Apple kan nog altijd belangrijke beveiligingsupdates voor watchOS 8 uitbrengen, mocht daar aanleiding voor zijn. Je kan dit model dan ook gewoon blijven gebruiken, maar je profiteert waarschijnlijk niet meer van nieuwe functies.

Een opvallend detail is dat Apple de Apple Watch Series 3 gewoon nog verkoopt. Het is redelijk bijzonder dat Apple een product verkoopt waarvan bekend is dat het later in het jaar niet meer bijgewerkt kan worden naar de nieuwste versie. Apple geeft dit in een kleine ietwat cryptische voetnoot aan op de productpagina:

Apple Watch Series 3 is compatibel met watchOS 8 en oudere versies.

Hou er ook rekening mee dat je voor watchOS 9 een iPhone met iOS 16 nodig hebt. Als je dus een oudere iPhone hebt die dit jaar afvalt, kun je alsnog je Apple Watch niet updaten naar watchOS 9, zelfs als je Apple Watch geschikt is.

Bekijk ook

Deze toestellen krijgen iOS 16 en iPadOS 16

Benieuwd welke toestellen iOS 16 en iPadOS 16 weer toestellen zullen ondersteunen? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke moeten afvallen.

Naast de huidige modellen, verschijnt watchOS 9 ook voor de aankomende Apple Watch-modellen. Dat zijn er dit jaar naar verwachting zelfs drie: de Apple Watch Series 8, de Apple Watch SE 2022 en een extra stevige sportversie (ook wel Apple Watch Rugged genoemd).

Bekijk ook

watchOS 9: alles over deze grote Apple Watch-update, boordevol praktische functies!

watchOS 9 is de grote update voor de Apple Watch is voor iedereen te downloaden. Benieuwd welke functies erin zitten? Wij laten het je zien!

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch in 2022. Er zitten heel wat nieuwe watchOS 9 functies in deze update, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Check snel of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. De officiële release van watchOS 9 is 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en tvOS 16. Lees ook onze watchOS 9 review en onze watchOS 9 FAQ met vragen en antwoorden.

watchOS 9

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.