watchOS 9 op Apple Watch.

Deze Apple Watches zijn geschikt voor watchOS 9

Later dit jaar gaat Apple watchOS 9 uitbrengen, met een aantal nieuwe belangrijke functies. Maar Apple gaat nu voor de derde keer in het bestaan van watchOS toestellen af laten vallen, waardoor niet alle Apple Watches geschikt zijn voor watchOS 9. Dit zijn de geschikte toestellen voor watchOS 9.

Geschikte toestellen watchOS 9: deze modellen krijgen de update

Ieder jaar in september, als Apple de grote updates uitbrengt, zijn er altijd wel wat modellen die afvallen omdat ze simpelweg te oud zijn. Of het nou bij iOS, macOS of iPadOS is: uiteindelijk stopt Apple met het aanbieden van updates voor oudere toestellen. Meestal vallen modellen na zo’n 5 tot 7 jaar af. Valt is een tweetal toestellen dat niet geschikt is voor iOS 16. Bij de Apple Watch gingen er ook al geruchte over welke modellen geschikt zijn voor watchOS 9. En die geruchten bleken waar te zijn.


Het was de verwachting dat de Apple Watch Series 3 af zou vallen, zo voorspelde meerdere bronnen eerder. Dat is ook niet zo gek: de afgelopen jaren had de Apple Watch Series 3 meerdere problemen met betrekking tot het updaten naar de nieuwste versie, mede vanwege te weinig opslag. Ook waren de nieuwe functies beperkt. Dit jaar heeft Apple dan ook besloten om de Apple Watch Series 3 niet te laten updaten naar watchOS 9.

Dat betekent dat deze Apple Watch-modellen geschikt zijn voor watchOS 9:

Alle huidige modellen zijn dus geschikt, met uitzondering van de Apple Watch Series 3 die op watchOS 8 blijft steken. Dat betekent overigens niet dat dit model helemaal geen updates meer krijgt. Apple kan nog altijd belangrijke beveiligingsupdates voor watchOS 8 uitbrengen, mocht daar aanleiding voor zijn. Je kan dit model dan ook gewoon blijven gebruiken, maar je profiteert waarschijnlijk niet meer van nieuwe functies.

Een opvallend detail is dat Apple de Apple Watch Series 3 gewoon nog verkoopt. Het is redelijk bijzonder dat Apple een product verkoopt waarvan bekend is dat het later in het jaar niet meer bijgewerkt kan worden naar de nieuwste versie. Apple geeft dit in een kleine ietwat cryptische voetnoot aan op de productpagina:

Apple Watch Series 3 is compatibel met watchOS 8 en oudere versies.

Hou er ook rekening mee dat je voor watchOS 9 een iPhone met iOS 16 nodig hebt. Als je dus een oudere iPhone hebt die dit jaar afvalt, kun je alsnog je Apple Watch niet updaten naar watchOS 9, zelfs als je Apple Watch geschikt is.

Bekijk ook

Deze toestellen krijgen iOS 16 en iPadOS 16

Benieuwd welke toestellen iOS 16 en iPadOS 16 weer toestellen zullen ondersteunen? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke moeten afvallen.

Naast de huidige modellen, verschijnt watchOS 9 ook voor de aankomende Apple Watch-modellen. Dat zijn er dit jaar naar verwachting zelfs drie: de Apple Watch Series 8, de Apple Watch SE 2022 en een extra stevige sportversie (ook wel Apple Watch Rugged genoemd).

Bekijk ook

Officieel: watchOS 9 brengt vele verbeteringen naar de Apple Watch

watchOS 9 is de eerstvolgende grote update voor de Apple Watch en is tijdens de WWDC officieel aangekondigd. Benieuwd naar welke functies erin zitten? Wij laten het je zien!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch in 2022. Er zitten heel wat nieuwe watchOS 9 functies in deze update, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Check snel of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. Ontwikkelaars kunnen nu al de watchOS 9 beta installeren en we verwachten dat de officiële release van watchOS 9 in het najaar van 2022 plaatsvindt, tegelijk met iOS 16, iPadOS 16, tvOS 16 en macOS Ventura.

watchOS 9
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.