Het nieuwe Apple-hoogseizoen staat op het punt om te beginnen. Maandagavond 5 juni geeft Apple de aftrap voor WWDC 2017, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. We zullen er nieuws horen over iOS 11 en macOS 10.13, maar er worden dit jaar ook hardware-aankondigingen verwacht. Wij kijken vooruit naar alle aankondigingen en geven alvast onze verwachtingen voor het evenement, dat vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd begint.

Blader vooral ook even door naar het einde van dit artikel, want daar vind je een poll waarin we je vragen naar welke verwachtingen jij het meest uitkijkt.

WWDC 2017 vanaf 5 juni 2017

Er zijn voor Apple-fans twee evenementen om reikhalzend naar uit te kijken: de jaarlijkse WWDC in juni en de presentatie van de nieuwe iPhones in september. De WWDC is het eerste evenement van dit jaar en legt de focus vooral op de komst van nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS. Dit jaar begint de WWDC op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) en loopt door tot en met vrijdag 9 juni. De grote keynote is op maandag 5 juni om 19:00 Nederlandse tijd.

De keynote is net als voorgaande jaren live te volgen is via je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Op de vierde generatie Apple TV heeft Apple een aparte Events-app en op de iPhone, iPad en Mac kun je het evenement live volgen via de Apple-website. In onderstaande tip lees je meer over hoe je het evenement zelf live kunt zien. Op iCulture lees je uiteraard ook alles over de nieuwe aankondigingen en kun je met andere Apple-fans meepraten over alle onthullingen.

WWDC 2017: verwachtingen in het kort

De laatste jaren ligt de focus bij de WWDC vooral op software, maar dat lijkt dit jaar wat anders te zijn. Er wordt verwacht dat Apple ook enkele nieuwe hardware-aankondigingen gaat doen. Hierdoor zijn de verwachtingen in het kort als volgt:

iOS 11: vrijwel zeker

De komst van iOS 11 is nagenoeg een zekerheid. Elk jaar is de WWDC het moment om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe functies die later in het jaar naar iOS komen. Ontwikkelaars kunnen dankzij de sessies van de WWDC meer leren over alle nieuwe mogelijkheden die ze in hun apps kunnen bouwen. Een groot deel van de WWDC-presentatie zal dan ook in het teken staan van iOS 11, al zijn er dit jaar veel minder geruchten dan voorgaande jaren. Het is daarom lastig om in te schatten welke nieuwe toevoegen we dit jaar verwachten, al zijn er ook een paar zekerheden.

iOS 11: bestanden beheren met Files-app

Apple heeft zelf al een nieuwe functie van iOS 11 laten uitlekken: er verscheen een officiële Files-app in de App Store. Deze is waarschijnlijk bedoeld om je wat meer mogelijkheden te geven om bestanden te beheren. De afgelopen tien jaar stond Apple niet toe om rechtstreeks toegang te hebben tot het bestandssysteem op de iPhone en iPad. Waarschijnlijk zullen de mogelijkheden nog beperkt blijven.

Geloofwaardigheid: 99%

iOS 11: meer focus op video in Muziek-app

De Muziek-app werd in iOS 10 al op de schop gegooid, maar krijgt in iOS 11 meer focus op videocontent. Apple heeft veel meer plannen voor eigen originele videocontent voor Apple Music-gebruikers en wil deze aanbieden via de Muziek-app. Momenteel bekijk je daar al videoclips, maar deze zitten ver weg verscholen achterin een menuutje. De vernieuwde Muziek-app in iOS 11 krijgt daardoor veel meer focus op video. Deze geplande verbeteringen zijn nagenoeg een zekerheid, want Jimmy Iovine van Apple Music heeft zelf al aangegeven dat er meer focus op video komt.
Geloofwaardigheid: 90%

iOS 11: einde van 32-bit ondersteuning

Het is elk jaar weer de vraag voor welke toestellen de nieuwste versie van iOS geschikt is. Dit jaar is er al veel geschreven over de beschikbaarheid van iOS 11 op oudere toestellen. Apple heeft er in iOS 10 al vaak naar gehint dat huidige verouderde apps mogelijk niet werken met toekomstige versies van iOS. Dit wijst erop dat oude 32-bit apps niet compatibel zijn en dus niet meer werken. In de praktijk betekent dit dat de iPhone 5, iPhone 5c en de iPad 4 niet meer werken met iOS 11. Als iOS 11 inderdaad werkt met alleen maar 64-bit, betekent dit ook dat een hoop appmakers hun apps moeten bijwerken om ervoor te zorgen dat deze nog werken met de huidige apparaten.
Geloofwaardigheid: 90%

iOS 11: meer functies voor de iPad

De iPad kreeg in iOS 9 allerlei handige functies, zoals Split View, Slide Over en Picture-in-picture. In iOS 10 had Apple een stuk minder aandacht voor de iPad, maar daar komt met iOS 11 mogelijk verandering in. Het is goed mogelijk dat Apple tijdens de WWDC een nieuwe 10,5-inch iPad aankondigt en speciale iOS 11-functies voor onder andere dit model zou goed kunnen. Exacte functies durven we niet te zeggen, maar Apple zou op zijn minst wat visuele aanpassingen kunnen maken zodat er beter gebruikgemaakt wordt van het grotere iPad-scherm.
Geloofwaardigheid: 60%

iOS 11: Verbeteringen voor FaceTime

FaceTime zou dit jaar zomaar eens een paar vernieuwingen krijgen. Er is een aantal geruchten online verschenen waarin gesteld is dat FaceTime met ingang van iOS 11 groepsgesprekken gaat ondersteunen. In concurrerende diensten als Skype is het al mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te videobellen en FaceTime kan daarom niet achter blijven. Met steeds groter wordende schermen is dit bovendien goed mogelijk, waardoor het zeker niet ondenkbaar is. Daarnaast zou FaceTime Audio de nieuwe standaard worden voor telefoongesprekken, mits je naar een Apple-gebruiker belt. Nu moet je een FaceTime Audio-gesprek nog handmatig starten, maar in iOS 11 zou dat automatisch gaan.
Geloofwaardigheid: 50%

iOS 11: Apple Cash voor onderlinge betalingen

Betaalapps zijn hot anno 2017. Er zijn al allerlei apps die het je makkelijker willen maken om snel onderling geld uit te wisselen en Apple zou hier ook op in spelen. Met een dienst die Apple Cash zou kunnen heten, kun je bijvoorbeeld via iMessage snel geld overmaken naar een vriend of vriendin. Apple zou zo’n onderlinge betaaldienst vooral kunnen gebruiken om haar andere betaaldienst Apple Pay meer onder de aandacht te brengen. Apple Pay is nog niet in Nederland en België te gebruiken, waardoor ook een dienst als Apple Cash veel minder kans heeft om meteen bij ons beschikbaar te zijn. Het blijft echter mogelijk dat Apple werkt aan een soortgelijke dienst, zeker omdat er al meerdere keren over gesproken is.
Geloofwaardigheid: 40%

iOS 11: Slimmer op basis van gewoontes

Elk jaar wordt iOS slimmer. Met ingang van iOS 9 is proactieve Siri erbij gekomen en in iOS 10 kon Siri ook samenwerken met apps van derden. Siri zou in iOS 11 een slimmere rol vervullen. Apple moet eigenlijk ook wel, nu de concurrentie wat betreft slimme assistenten alleen maar heftiger geworden is. Dankzij iCloud zouden allerlei instellingen gesynchroniseerd worden, zodat je op al je apparaten dezelfde Siri-ervaring hebt. Een slimmere energiebesparingsstand werd ook genoemd in het geruchtencircuit. Ga je van huis en is je batterij nog maar 15%, dan zou de energiebesparingsstand automatisch geactiveerd kunnen worden. Wij gaan er toch wel vanuit dat Apple inderdaad werkt aan een slimmere Siri, maar zien een actievere energiebesparingsstand niet echt zitten.
Geloofwaardigheid slimmere Siri: 60%
Geloofwaardigheid slimme energiebesparing: 30%

iOS 11: donkere modus

De afgelopen jaren is er één ding waar gebruikers veel om vragen: iOS in een donkere weergave. Vorig jaar leek het er even op dat Apple werkt aan een donkere modus voor iOS, maar kondigde deze alleen aan voor de Apple TV. Het is goed mogelijk dat Apple dit jaar eindelijk met een donkere stand voor iOS 11 komt, mede doordat later dit jaar de iPhone 8 aangekondigd wordt. Dit is de eerste iPhone met een OLED-scherm, een techniek die veel dieper zwart kan weergeven. Een donkere modus is dan de ultieme manier om de kracht van OLED te laten zien. Het is dus nog te betwijfelen of zo’n donkere weergave direct in iOS 11 zit en naar alle toestellen komt. Wij vragen ons dan ook af of Apple deze donkere stand al meteen tijdens de WWDC gaat aankondigen.
Geloofwaardigheid: 25%

Concept van iOS 10 met donker thema in Berichten-app.

iOS 11: beta voor ontwikkelaars en publieke testers

Nog een zekerheid: vlak na de keynote op maandag 5 juni zal Apple de eerste testversie voor ontwikkelaars uit gaan brengen. De afgelopen jaren kunnen ontwikkelaars direct met de eerste beta van de nieuwste versie van iOS aan de slag en er zijn geen redenen om aan te nemen dat dat dit jaar anders is. iOS 11 zal dus begin juni al te testen zijn door ontwikkelaars. De laatste paar jaar brengt Apple ook telkens een publieke testversie uit, maar wel op een later moment. Meestal komt deze publieke testversie begin of midden juli beschikbaar en de verwachting is dat dat deze keer ook het geval is.
Geloofwaardigheid: 99%

macOS 10.13: vrijwel zeker

Zoals elk jaar komt Apple naar verwachting ook dit jaar met een nieuwe versie van macOS. Vorig jaar werd Siri toegevoegd en werd de naam veranderd van OS X naar macOS. Er waren daar toen al veel geruchten over, maar dit jaar is het een stuk stiller rondom macOS 10.13. We gaan er wel vanuit dat Apple dit jaar aandacht gaat besteden aan deze nieuwe versie, maar we verwachten geen grote nieuwe veranderingen.

macOS 10.13: nieuwe naam begint met M

De laatste jaren kiest Apple een naam voor macOS die gebaseerd is op een park of berg. Dit jaar zou Apple voor een andere locatie als naamgeving voor macOS gekozen hebben. Geruchten gaan dat de naam begint met de letter M. Op basis van geregistreerde namen, zou de volgende naam van macOS zomaar eens Monterey kunnen zijn. Monterey is een kustplaats in Californië. Deze stad heeft relatief weinig inwoners, wat erop zou kunnen wijzen dat de update ook niet zo groot is. Tijdens de presentatie gaan we horen voor welke naam Apple gekozen heeft, al is de productnaam macOS 10.13 bijna onvermijdelijk.
Geloofwaardigheid: 75%

macOS 10.13: Apple File System

iOS 10.3 voerde het Apple File System in, een van de belangrijkste verbeteringen van de afgelopen maanden. Met AFS is iOS klaar voor de toekomst. Het is veiliger, sneller en heeft nog een reeks andere voordelen die je hier leest: Wat is Apple File System? macOS, watchOS en tvOS moeten nog de overstap maken en we verwachten dat dat bij de volgende macOS-versie wel eens het geval kan zijn.
Geloofwaardigheid: 80%

macOS 10.13: Woning-app voor de Mac

Apple’s HomeKit is te bedienen via de Woning-app van iOS 10. Een bijbehorende Mac-app is er nog niet, terwijl het wel heel handig zou zijn als je vanachter de Mac meteen je lampen en andere apparaten kunt aansturen.
Geloofwaardigheid: 75%

macOS 10.13: losse Apple Music-app voor de Mac

iTunes bevat op de Mac veel meer dan je ‘tunes’: het is een vergaarbak geworden voor allerlei content en diensten. Eerder splitste Apple op iOS al Podcasts en iBooks af en het is hoog tijd dat ook Apple Music een aparte app op de Mac krijgt. Daarin kun je niet alleen luisteren naar muziek, maar ook kijken naar de vele toekomstige documentaires, tv-series en films.
Geloofwaardigheid: 50%

macOS 10.13: beta voor ontwikkelaars en publieke testers

Zowel ontwikkelaars als publieke testers kunnen de nieuwe versie van macOS ver voor de release uitgebreid testen. Net als van iOS 11 wordt de ontwikkelaarsbeta van macOS 10.13 kort na de presentatie verwacht. Publieke testers die graag hun Mac als proefkonijn willen gebruiken, moeten waarschijnlijk tot ergens begin of midden juli wachten. De release zal dan ergens in het najaar volgen, waardoor je weer enkele maanden de tijd hebt om macOS 10.13 uit te proberen.
Geloofwaardigheid: 99%

watchOS 4: vrijwel zeker

De Apple Watch krijgt bij bijna elke Apple-keynote wel een beetje aandacht en dat zal deze keer niet anders zijn. Tijdens de presentatie gaat Apple waarschijnlijk watchOS 4 uit de doeken doen. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch moet het horloge weer naar een hoger niveau tillen, al zijn de geruchten dit jaar minimaal.

watchOS 4: slaapanalyses vanaf je Apple Watch

Apple lijkt de laatste tijd meer bezig te zijn met je slaapgewoontes. In iOS 10 is al de Bedtijd-functie aan de Klok-app toegevoegd, terwijl Apple onlangs ook nog Beddit overgenomen heeft. De Apple Watch kan standaard al vrij veel, zeker met betrekking tot je gezondheid. De Ademhaling-app werd vorig jaar toegevoegd aan watchOS 3 en dit jaar zou zomaar het moment kunnen zijn dat Apple een Slaap-app toevoegt waarmee je je slaap kunt analyseren. Het analyseren van je slaap kan wel via allerlei apps, maar nog niet standaard met Apple’s eigen oplossing. Het zou ons niet verbazen als Apple hier veel aandacht aan gaat besteden.
Geloofwaardigheid: 65%

watchOS 4: meer focus op sport

Apple noemt de Apple Watch een superieur sporthorloge, dus het lijkt niet meer dan logisch dat Apple hier ook tijdens de keynote aandacht aan besteed. Wat dit kan betekenen voor watchOS 4? Meer sportieve wijzerplaten, meer opties voor de Workout-app en allerlei andere verbeteringen. We gaan er vanuit dat Apple de sportfuncties in ieder geval nog meer benadrukt en enkele wijzigingen aanbrengt om de sportervaring met de Apple Watch verder te verbeteren.
Geloofwaardigheid: 75%

Apple Watch-apps.

watchOS 4: beta voor ontwikkelaars

Apple brengt bij een nieuwe versie van watchOS ook altijd een beta uit, al is dit alleen voor ontwikkelaars. Wij verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn. Als Apple plannen had om deze keer ook een publieke testversie beschikbaar te stellen, hadden ze dat waarschijnlijk eerst getest met een kleinere versie. Dit hebben ze destijds ook gedaan met iOS, dus wij denken dat Apple het ook dit jaar bij een ontwikkelaarsbeta van watchOS 4 houdt. Deze zal wel direct na de persconferentie beschikbaar komen.
Geloofwaardigheid ontwikkelaarsbeta: 99%
Geloofwaardigheid publieke beta: 15%

tvOS 11: vrijwel zeker

De laatste van de vier besturingssystemen is tvOS voor de Apple TV. Apple kondigt tijdens de WWDC waarschijnlijk de nieuwste versie aan, namelijk tvOS 11. Vorig jaar werd HomeKit-ondersteuning en de nieuwe donkere weergave op het podium aangekondigd. Deze keer verwachten we ook enkele vernieuwingen voor Apple’s kleine zwarte tv-doosje.

tvOS 11: picture-in-picture voor apps

Picture-in-picture (in het Nederlands Beeld-in-beeld) werd in iOS 9 toegevoegd aan de iPad en in macOS Sierra aan de Mac. De Apple TV klinkt als een logische vervolgstap. Er zijn ook al geruchten geweest die spreken over picture-in-picture op de Apple TV, zodat je een video kunt laten afspelen in een hoek van het scherm terwijl je een andere app gebruikt. Dit zou multitasking op de Apple TV een stuk bruikbaarder maken, helemaal omdat de focus op tv en video zo groot is. In combinatie met een vernieuwde Muziek-app met meer nadruk op videocontent, zou dit een zeer logische toevoeging zijn.
Geloofwaardigheid: 80%

tvOS 11: gebruikersprofielen voor Apple TV

De Apple TV wordt in huishoudens vaak door meerdere mensen gebruikt, maar iedereen krijgt dezelfde apps voorgeschoteld. Mogelijk maakt Apple het in tvOS 11 mogelijk om tussen meerdere gebruikersprofielen te kiezen. Hierdoor kan iedere gebruiker zijn of haar eigen beginscherm indelen, apps installeren en voorkeuren aanpassen. Een ander voordeel is dat hierdoor meer mensen gebruik kunnen maken van hun eigen muziek- en fotobibliotheek, zonder dat je helemaal uit hoeft te loggen en opnieuw moet inloggen op iCloud. Wat ons betreft ideaal, al vragen wij ons af of Apple wel zover wil gaan. Gebruikers vragen al jaren om meerdere profielen op de iPad. Een test daarvoor op de Apple TV klinkt echter niet verkeerd.
Geloofwaardigheid: 50%

tvOS 11: Amazon Prime Video-app

Hier zijn we vrij zeker van: Apple zal tijdens de keynote aandacht gaan besteden aan de Amazon Prime Video-app voor de Apple TV. Als één van de weinige streamingdiensten voor video heeft Amazon geen eigen app voor de Apple TV. Amazon Prime Video is sinds vorig jaar ook in Nederland beschikbaar, dus een aparte Apple TV-app zou ook voor ons een welkome toevoeging zijn. Volgens geruchten zou Apple deze app tijdens de WWDC aan gaan kondigen, waarna hij later beschikbaar komt. Niet per sé gerelateerd aan tvOS 11 dus, al wordt het waarschijnlijk wel genoemd vlak voor of na de onthulling van tvOS 11.
Geloofwaardigheid: 85%

tvOS 11: beta voor ontwikkelaars

Om de nieuwe functies voor de Apple TV te testen, zal Apple wederom een beta voor ontwikkelaars uitbrengen. Voor publieke testers hoef je deze beta nog steeds niet te verwachten, mede doordat het installeren van een beta op de Apple TV niet zo eenvoudig gaat als op de iPhone, iPad en Mac. Je hebt hier namelijk een aparte USB-C-kabel en een Mac voor nodig. Waarschijnlijk houdt Apple het dit jaar dus wederom bij ontwikkelaars die aan de slag kunnen met tvOS 11.
Geloofwaardigheid ontwikkelaarsbeta: 99%
Geloofwaardigheid publieke beta: 15%

iOS 11 iPad

Nieuwe 10,5-inch iPad Pro: niet onwaarschijnlijk

Al sinds eind vorig jaar wordt er gesproken over de komst van een nieuwe 10,5-inch iPad Pro. De verwachting toen was dat Apple deze tijdens een evenement in het voorjaar zou onthullen, maar dat event is er nooit gekomen. Bronnen beweren nu dat Apple de WWDC weer aangrijpt om nieuwe hardware te onthullen, waaronder dus de nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Deze nieuwe iPad krijgt een groter scherm, maar in dezelfde behuizing als de standaard iPad. Apple zou deze iPad mooi kunnen gebruiken om de nieuwe iPad-functies in iOS 11 uit te lichten, net als speciale functies die alleen voor dit model bedoeld zijn. De betrouwbare Ming-Chi Kuo schat de kansen op een iPad met 10,5-inch scherm op 70%, waardoor wij hier alleen maar in mee kunnen gaan. Ook heeft Apple nieuwe iPad-modellen geregistreerd, wat wijst op de komst van deze nieuwe iPad Pro.
Geloofwaardigheid: 70%

Siri speaker: niet onwaarschijnlijk

Er zijn de laatste tijd veel geruchten rondom een eigen speaker van Apple. Deze Siri-speaker zou de concurrentie aan moeten gaan met de Amazon Echo en de Google Home. De Siri-speaker zou moeten gaan samenwerken met HomeKit zodat je bijvoorbeeld je verlichting makkelijker kunt bedienen. De speaker krijgt volgens geruchten ook een eigen touchscreen, zodat je bepaalde onderdelen kan bedienen. Apple heeft al vaker gehint dat ze een apparaat zonder scherm niet zien zitten, dus een Siri-speaker met scherm zou een goede mogelijkheid zijn. Volgens betrouwbare bronnen duurt het nog wel even voordat de Siri-speaker daadwerkelijk verschijnt, maar de WWDC zou wel een goede gelegenheid zijn om te laten zien wat er mogelijk is en wat ontwikkelaars er eventueel mee kunnen doen.
Geloofwaardigheid: 50%

Nieuwe MacBooks: waarschijnlijk

De nieuwste MacBook Pro zit ons nog vers in het geheugen. De nieuwste MacBook Pro verscheen in oktober 2016, pas een half jaar geleden. Toch zijn er nu al betrouwbare geruchten dat Apple nu al van plan is om een nieuwe MacBook Pro te onthullen. Dit nieuwe model heeft de verbeterde Kaby Lake-processor, zoals eerder al werd gezegd. Hoe deze MacBook Pro er verder uit gaat zien is nog een raadsel, maar mogelijk komen er krachtigere Touch Bar-loze versies. Apple zou verrast zijn door de grotere vraag naar de MacBook Pro zonder Touch Bar, waardoor er een nieuw krachtiger model aan komt zonder deze aanraakgevoelige knoppenbalk. Verder wordt er ook gesproken over een nieuwe 12-inch MacBook met interne verbeteringen en wordt zelfs de MacBook Air genoemd met een mogelijke vernieuwing. Ons lijkt die laatste wat minder waarschijnlijk, maar dat er nieuwe MacBooks aangekondigd gaan worden lijkt niet ondenkbaar. Opvallend is dat de levertijden van de huidige 15-inch MacBook Pro flink opgelopen zijn. Is dit een teken voor een nieuw model? Ook heeft Apple nieuwe Mac-modellen geregistreerd, wat nog meer wijst op een aankomende onthulling.
Geloofwaardigheid MacBook Pro: 75%
Geloofwaardigheid MacBook: 75%
Geloofwaardigheid MacBook Air: 40%

Nieuwe Mac desktops: onwaarschijnlijk

Er wordt al maanden gespeculeerd over nieuwe versies van de iMac, Mac Pro en Mac mini. Dit voorjaar kondigde Apple nieuwe versies van deze desktop Macs op een ongewone manier aan. Apple heeft laten weten dat er voor ergens na 2017 een nieuwe Mac Pro gepland staat en dat er ook iMacs op de planning staan die geschikt zijn voor professionals. Deze iMac verschijnt nog ergens in 2017, maar wij denken niet dat deze al tijdens de WWDC aangekondigd gaat worden. Met alle bovenstaande onthullingen zit de presentatie alweer redelijk vol, dus het lijkt logischer als er rond het einde van het jaar een apart Mac-event gepland staat. Apple heeft de nieuwe Mac Pro en iMac dus al aangekondigd, maar een volledige onthulling verwachten wij niet tijdens de WWDC.
Geloofwaardigheid: 10%

Nieuw Magic Keyboard: mogelijk

In oktober 2015 kwam Apple met het nieuwste Magic Keyboard. Dit draadloze toetsenbord werd voor het eerst sinds jaren vernieuwd. Nieuw was onder andere de ingebouwde accu en het aangepaste design, maar het is goed mogelijk dat Apple met een nieuw Magic Keyboard op de proppen komt. Apple heeft een nieuw toetsenbord geregistreerd, wat wijst op de komst van een nieuw Magic Keyboard. Wat kan Apple in een nieuw Magic Keyboard verwerken? Wij geven alvast zes suggesties voor een nieuw draadloos Apple-toetsenbord.
Geloofwaardigheid: 50%

Apple Pay naar Nederland: onzeker

Apple Pay is altijd een populair onderdeel als het gaat om verwachtingen en wensen. Dat is nu voor de WWDC 2017 niet anders. Apple is Apple Pay langzaam aan het uitbreiden, ook in Europa. Inmiddels is de betaaldienst beschikbaar in Frankrijk en Italië, maar er is nog geen zicht op een uitbreiding in Nederland. Duitsland lijkt de eerstvolgende te zijn, waardoor wij niet verwachten dat Apple dit jaar de Nederlandse ondersteuning aan gaat kondigen. Apple zal ongetwijfeld aandacht gaan besteden aan Apple Pay, maar voor Nederlanders of Belgen verwachten wij nog geen goed nieuws.
Geloofwaardigheid: 10%

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2017, 12:56
Categorie Achtergrond
Onderwerp wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.