WWDC 2017-logo.

Deze hints vind je in de uitnodiging van WWDC 2017

Apple heeft de uitnodiging van WWDC 2017 de deur uit gedaan, dus wij hebben hem eens nader bekeken en geprobeerd om allerlei hints te ontdekken. Van een donkere stand in iOS tot meer functies voor de Apple Pencil, alles is mogelijk.

WWDC 2017-logo.
Het is weer tijd voor hints! Apple kondigde eerder vandaag de WWDC 2017 aan, inclusief bijbehorende uitnodiging. En een Apple-uitnodiging kan maar één ding betekenen: we keren hem weer binnenstebuiten en bekijken hem pixel voor pixel om mogelijke hints voor jou te ontdekken. En wat blijkt: als je goed kijkt zie je meer dan op het eerste gezicht lijkt.

Bekijk ook

WWDC 2017 keynote op 5 juni 2017 in San Jose

De WWDC van 2017 vindt plaats van 5 tot en met 9 juni 2017. Tijdens de WWDC kondigt Apple onder andere iOS 11 aan en krijgen de ontwikkelaars de kans om meer over de nieuwe functies te leren.

Hints uit uitnodiging WWDC 2017

De stijl die Apple dit jaar gekozen heeft voor de WWDC-uitnodiging is totaal anders dan voorgaande jaren. Vorig jaar was een duidelijke knipoog naar programmeertaal. Dit jaar is gekozen voor een cartoony stijl, met een bovenaanzicht van getekende poppetjes. Deze zijn zo geplaatst, dat ze het Apple-logo vormen. Zoals op internet al opgemerkt was, lijkt de uitnodiging heel erg op een poster van een Spaans filmfestival uit 2010. Hieronder zijn de twee uitnodigingen naast elkaar te zien. Het blijkt dat beide uitnodigingen door dezelfde ontwerper gemaakt zijn, namelijk Geoff McFettridge.

Betekent dit dat Apple na een muziekdienst ook met een eigen filmdienst komt? Ons lijkt dat meer toeval en niet zozeer een hint naar mogelijke functies in nieuwe versies van iOS 11 of de nieuwe versies van watchOS, tvOS en macOS. Toch valt er nog genoeg te zien, want als je inzoomt op de verschillende poppetjes kun je allerlei mogelijke hints ontdekken.

#1 Donkere modus in iOS

Veel van de personages in de uitnodiging hebben een toestel vast, zoals een MacBook, iPhone of iPad. In het geval van de laatste twee gaat het telkens weer om donkere versies. Er wordt inmiddels al enige tijd gesproken over een donkere mode van iOS en met de OLED iPhone in aantocht, is het geen gekke gedachte dat deze stand er daadwerkelijk aan zit te komen.

#2 Focus op muziek

Alle mensen in het plaatje zijn duidelijk in beweging, maar er is één iemand die duidelijk van muziek aan het genieten is. Linksboven op de uitnodiging staat een mannetje met een lichtgrijze koptelefoon. Gaat Apple zijn eigen koptelefoon met W1-chip uitbrengen? Het lijkt ons onwaarschijnlijk, aangezien WWDC vooral de focus legt op software. Maar dat wil niet zeggen dat er geen update gepland staat voor bijvoorbeeld Apple Music of wellicht de Podcasts-app.

WWDC 2017-uitnodiging met koptelefoon.

#3 Meer functies voor Apple Pencil

Wat opvalt in de afbeelding is dat veel mensen met een iPad ook een Apple Pencil vasthouden. Op zich is daar niks opmerkelijks aan, maar het zou goed kunnen dat Apple meer wil gaan doen met de Apple Pencil of misschien wel een nieuwe Apple Pencil uit wil brengen. Wij kunnen wel wat verbeteringen voor de Apple Pencil bedenken.

WWDC 2017-uitnodiging met Apple Pencil.

#4 Augmented reality-functies voor de camera

Er zijn ook een aantal mensen in de uitnodiging die druk zijn met het maken van foto’s. Dit kunnen zowel selfies als foto’s van de omgeving zijn; dat is aan de uitnodiging niet heel goed te zien. Echter ging er in november vorig jaar een gerucht dat Apple augmented reality-functies wil toevoegen aan de Camera-app, dus het is goed mogelijk dat dat dit jaar staat te gebeuren. In augustus vorig jaar ging zelfs het gerucht dat Apple met een eigen variant van Snapchat komt, wat ook het cameragebruik in de uitnodiging zou kunnen verklaren.

WWDC 2017-uitnodiging met foto's en selfies.

#5 Sport en activiteiten

Behalve staande en lopende mensen, zitten er ook een paar sportievelingen in de afbeelding. Er zijn mensen te zien op zowel een fiets als een skateboard. Duidt dit op meer sportfuncties in iOS of watchOS? Gaat Apple een skateboard-workout toevoegen aan de Workout-app? Apple heeft vaak de focus op sport en gezondheid, dus het is wat ons betreft geen gek idee dat ook in nieuwe versies van bijvoorbeeld watchOS er nieuwe sportfuncties bij komen.

WWDC 2017-uitnodiging met fiets.

#6 Toegankelijkheid staat centraal

Apple staat al jaren bekend om de sterke functies voor mensen met een beperking. Vorig jaar introduceerde Apple in watchOS 3 verbeterde functionaliteiten voor rolstoelgebruikers. In de uitnodiging van WWDC 2017 zien we wederom enkele mensen in een rolstoel. Krijgen deze straks nog meer mogelijkheden of voegt Apple nog meer toegankelijkheidsopties toe? Bij elke versie van iOS weet Apple wel iets nieuws toe te voegen op het gebied van toegankelijkheid, dus reken er maar op dat dat dit jaar niet anders zal zijn.

#7 Data uitwisselen met een knuffel

Deze is misschien wat vergezocht, maar je weet het maar nooit. Onlangs schreven we nog over een Apple-patent waarin beschreven werd hoe je gegevens uit kunt wisselen met een knuffel of een vuistboks. In de afbeelding zijn verdacht veel mensen te zien die elkaar een knuffel of een hand geven, al dan niet met hun iPhone in hun hand. Betekent dit dat we straks op deze manier meer gegevens met elkaar gaan uitwisselen? Ook zijn er mensen die hun iPhone verdacht dicht bij elkaar houden, al zal dit ook gewoon kunnen wijzen op AirDrop.

WWDC 2017-uitnodiging met knuffel en handenschudden.

Heb jij zelf nog andere hints in de uitnodiging van de WWDC 2017 ontdekt? Laat ze hieronder weten in een reactie.

Bekijk ook

WWDC 2017: alles over Apple's ontwikkelaarsconferentie in 2017

WWDC 2017 vond plaats in juni 2017. Welke aankondigingen werden er gedaan, wat was de locatie en wat moet je verder nog weten over de keynote en de workshops die tijdens Apple's belangrijkste ontwikkelaarsevenement van het jaar plaatsvonden? Je leest het hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2017 om 19:10
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.