Amazon speaker

‘Randloze 10,5-inch iPad Pro en Siri-speaker op WWDC 2017’

Apple wil volgens analist Ming-Chi Kuo een randloze 10,5-inch iPad Pro en een Siri-speaker met display laten zien op WWDC 2017.

Het belooft een spannende WWDC te worden. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple waarschijnlijk een 10,5-inch iPad Pro en een Siri-speaker met touchscreen laten zien op het jaarlijkse ontwikkelaarsevenement. Dit jaar krijgen we waarschijnlijk meer hardware-aankondigingen te zien dan gebruikelijk.

Amazon speaker

10,5 inch iPad Pro op WWDC 2017

Eén van de aankondigingen die Kuo verwacht is de 10,5 inch iPad Pro, waar al maanden over wordt gesproken. Hij denkt dat de kans 70 procent is dat we deze iPad zullen zien op WWDC. Op basis van informatie uit de productieketen is af te leiden dat de tablet in juni in de winkels ligt. De verwachting is dat deze 10,5 inch iPad Pro dezelfde afmetingen heeft als het huidige 9,7 inch model, maar met een groter scherm. Dit is te danken aan de smallere schermranden. Kuo verwacht dat Apple er in een jaar tijd 5 tot 6 miljoen van gaat verkopen, ongeveer 15% van het totale aantal iPads. Vooral zakelijke gebruikers zouden de doelgroep zijn.

Siri-speaker met touchscreen

Ook denkt Kuo dat er meer dan 50 procent kans is dat we de Siri-speaker gaan zien op WWDC. Een vroege aankondiging geeft ontwikkelaars de gelegenheid om alvast apps te maken die met de Siri-speaker samenwerken. Waarschijnlijk ligt dit apparaat pas later dit jaar in de schappen, dus nog niet in juni. De speaker zal werken met een touchscreen en de belangrijkste concurrent is volgens Kuo de Amazon Echo. Dat sluit mooi aan op de beweringen van Phil Schiller, die onlangs in een interview vertelde dat speakers voor slimme assistenten een scherm nodig hebben.

De WWDC-keynote is op 5 juni om 19 uur Nederlandse tijd en natuurlijk zijn wij dan ook weer van de partij met onze verslaggeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2017, 12:32
Categorie Geruchten
Onderwerpen ipad pro, siri, speaker
Device iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.