Levertijden 15-inch MacBook Pro opgelopen, mogelijk nieuw model tijdens WWDC

De levertijden van de 15-inch MacBook Pro zijn opgelopen tot ruim een week, precies tijdens WWDC. Mogelijk gaat Apple tijdens de WWDC nieuwe modellen aankondigen die meteen beschikbaar zijn.

MacBook Pro met Touch Bar
Volgende week staat de WWDC op het punt van beginnen. Tijdens Apple’s jaarlijkse conferentie wordt niet alleen iOS 11 aangekondigd, maar worden er ook andere aankondigingen verwacht. Een mogelijk nieuw product is een vernieuwde versie van de MacBook Pro. Niet geheel toevallig is de huidige 15-inch MacBook Pro bij de Apple Store met vertraging te leveren. Als je nu een 15-inch MacBook Pro bestelt, wordt deze geleverd tussen 7 en 9 juni.

‘Nieuwe MacBook Pro tijdens WWDC’

De huidige MacBook Pro met Touch Bar is sinds oktober 2016 beschikbaar, maar mogelijk heeft Apple nu al een nieuw model in de planning staan. Twee weken geleden verschenen er al betrouwbare geruchten dat Apple nieuwe MacBooks aan gaat kondigen tijdens de WWDC, waaronder een nieuwe MacBook Pro. Nu zijn er ook aanwijzingen vanuit Apple zelf dat er daadwerkelijk een nieuw model aan zit te komen. De levertijden van de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar is namelijk opgelopen tot ruim een week. Hierdoor worden modellen die je nu bestelt pas op zijn vroegst op 7 juni geleverd.

Bekijk ook

'Apple kondigt nieuwe MacBooks aan tijdens WWDC 2017'

Apple zou tijdens WWDC 2017 nieuwe MacBooks willen aankondigen, waaronder een nieuwe MacBook Air, 12-inch MacBook met nieuwe Intel-processor en MacBook Pro met Kaby Lake.

De leveringsdatum van 7 tot 9 juni is niet geheel toevallig. De WWDC gaat op 5 juni van start en duurt de hele week. Mogelijk kondigt Apple tijdens de WWDC dus een nieuwe versie van de MacBook Pro aan die per direct te bestellen is. Ook de voorraad in de winkels wijst op een nieuw model. Zowel bij de Apple Store in Amsterdam, Haarlem en Den Haag is het huidige 15-inch model niet op voorraad. Pas vanaf 9 juni zijn deze weer beschikbaar. Het zou dan waarschijnlijk gaan om een nieuwe versie met de snellere Kaby Lake-processor.

Levertijden MacBook Pro 15-inch tijdens WWDC 2017.

Kijkend naar de andere modellen, dan zijn er geen uitgestelde leveringen te zien. Zowel de 12-inch MacBook als de MacBook Air kunnen nog vrijwel direct geleverd worden. Ook de 13-inch versie met en zonder Touch Bar is direct te bestellen en te leveren. Mogelijk komt Apple dus alleen met een nieuwe versie van de 15-inch variant, al is het ook goed mogelijk dat andere modellen een nieuwe versie krijgen. Was je net van plan om een nieuwe MacBook te bestellen, dan is het raadzaam om nog een weekje geduld te hebben.

Het lijkt er hoe dan ook sterk op dat Apple genoeg te vertellen heeft tijdens de keynote op maandag 5 juni. Al onze WWDC-verwachtingen lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Dit zijn onze WWDC 2017 verwachtingen voor vanavond

De WWDC staat weer bijna voor de deur. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten van de Worldwide Developer Conference? We kijken naar de geruchten en zetten onze verwachtingen op een rij.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.