Zane Lowe interview

‘iOS 11 legt meer nadruk op muziekvideo’s, minstens 10 eigen producties per jaar’

Apple wil in de Muziek-app van iOS 11 meer nadruk leggen op muziekvideo's en eigen producties. Er zullen zo'n 10 zelfgemaakte series en documentaires komen op Apple Music, waaronder eentje over Puff Daddy.

Apple gaat in de Muziek-app van iOS 11 grote nadruk leggen op muziekvideo’s. Vooral video’s die via Apple Music te zien zijn krijgen extra nadruk. Het plan is om minstens 10 zelfgemaakte tv-series te gaan maken, vooral muziekproducties. Daarmee wordt Apple een soort Netflix, maar met nadruk op muziek. Een van de eerste producties waar we naar kunnen kijken draait om Puff Daddy.


Zane Lowe interview

Meer muziekvideo’s in iOS 11

Apple zou ook de rechten hebben gekocht van R. Kelly’s R&B-opera Trapped in the Closed en zou in gesprek zijn over een serie rond Dr. Dre. Eerder werd al bekend dat Apple een documentaire over Clive Davis heeft aangekocht en de rechten heeft van een documentaire over Cash Money Records.

Bekijk ook

Nog meer video kijken: Apple Music krijgt documentaire over grote muziekproducer

Apple heeft de rechten van een documentaire over de belangrijke muziekproducer Clive Davis gekocht. Clive Davis speelde een belangrijke rol in de carrières van grote artiesten.

Daarnaast staan Planet of the Apps en Carpool Karaoke op het programma, al is laatstgenoemde serie uitgesteld tot later dit jaar. Apple wil zich met Apple Music, dat nu ruim 20 miljoen betalende abonnees heeft, onderscheiden van diensten zoals Spotify. We zullen de meeste producties pas eind dit jaar gaan zien, rond de introductie van iOS 11.

Zane Lowe en Ebro Darden op Beats 1

Puff Daddy en Notorious B.I.G.

Apple heeft al muziekvideo’s in de Muziek-app, waaronder interviews en concertregistraties. Maar erg prominent zijn ze niet in de app te vinden. Met ingang van iOS 11 gaat dat veranderen, waarbij Apple meer nadruk legt op eigen producties en originele content, waaronder documentaires.

J.J. Abrams en Brian Glaser

Maar het gaat niet alleen over muziek. Er zou gesproken worden over series met regisseur J.J. Abrams van ‘Star Wars: The Force Awakens’ en Brian Glaser van ‘Empire’. Apple-topman Jimmy Iovine vertelde Bloomberg dat “Apple Music verre van compleet is in mijn hoofd”. Hij wekte de indruk dat er langzaam maar zeker wordt gewerkt aan het aanbod.

Tijdens de WWDC 2017 krijgen we al een eerste blik op iOS 11 en vlak daarna zal ook de eerste betaversie voor ontwikkelaars verschijnen.

Puff Daddy vanaf 25 juni op Apple Music

Muziekliefhebbers komen op 25 juni al aan hun trekken met een nieuwe documentaire over Sean ‘Diddy’ Combs, beter bekend als Puff Daddy. Deze zal exclusief op Apple Music te zien zijn. Onder de titel ‘Can’t Stop, Won’t Stop: A Bad Boy Story’ krijgen we te zien hoe de rapper en zijn muzieklabel in de jaren 90 opklommen naar succes.

Puff Daddy documentaire poster

Uiteraard ging die weg niet over rozen, anders zou het een saai verhaal worden. We zien hoe Combs probeert om een reünieshow te organiseren rond het 20-jarige bestaan van Bad Boy Records. Daarvoor moest hij artiesten zien over te halen die al jaren niet meer hadden opgetreden. Ook komt in de film het overlijden van Notorious B.I.G. aan bod.

Leden van Apple Music kunnen het gratis bekijken. Ze zien zeldzame fragmenten en interviews met artiesten en studiobazen. Volgens de regisseur bleek Bad Boy Records over een schatkist aan beeldmateriaal te beschikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.