13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar open.

‘Apple werkt aan nieuwe MacBook Pro zonder Touch Bar voor professionals’

Naast een nieuwe Mac Pro en iMacs voor pro-gebruikers, werkt Apple ook nog aan een high-end MacBook Pro zonder Touch Bar voor pro-gebruikers. Ook wil Apple de iPad Pro inzetten als tekentablet voor de Mac.

Het was een behoorlijke verrassing dat Apple deze week op een wat ongewone manier aankondigde dat er gewerkt werd aan een nieuwe Mac Pro en iMac voor professionele gebruikers. Maar behalve deze nieuwe desktops, zou Apple ook nog werken aan een nieuwe high-end MacBook Pro, maar dan zonder Touch Bar. Apple zou hiertoe besloten hebben naar aanleiding van de reactie op de onthulling van de nieuwste MacBook Pro met Touch Bar.

13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar open.

High-end MacBook Pro zonder Touch Bar

De nieuwste MacBook Pro met Touch Bar werd door Apple neergezet als de volgende stap voor de MacBook Pro, maar de reacties van professionele gebruikers op de aankondiging was een stuk gematigder. Nadat het Touch Bar-model aangekondigd werd, zouden de verkopen van de oudere MacBook Pro-modellen omhoog geschoten zijn. Ook na de reviews van de nieuwste MacBook Pro met Touch Bar, werden er meer oudere Touch Bar-loze modellen verkocht. Het lijkt er dus op dat veel gebruikers de aankondigingen van Apple afgewacht hebben en daarna om meerdere redenen besloten hebben om het vorige model in huis te halen.

Aan de hand daarvan zou Apple ook besloten hebben om nog te werken aan een nieuwe MacBook Pro voor professionele gebruikers, maar dan zonder Touch Bar. Momenteel verkoopt Apple drie soorten modellen van de MacBook Pro: de MacBook Pro van 2015 (in 13- en 15-inch), de MacBook Pro met Touch Bar (in 13- en 15-inch) en de nieuwe MacBook Pro zonder Touch Bar (alleen 13-inch). Het zou goed kunnen dat Apple van de Touch Bar-loze MacBook Pro een 15-inch versie op de markt brengt, zodat gebruikers die liever een groter scherm willen ook bij het nieuwe model zonder Touch Bar terecht kunnen. Wat een nieuwe MacBook Pro voor professionals nog meer zou krijgen, is nog de vraag. Veel professionele gebruikers missen bijvoorbeeld de oudere aansluitingen die wel nog in het 2015-model verwerkt zitten. Een MacBook Pro met 32GB aan werkgeheugen laat in ieder geval nog even op zich wachten.

iPad Pro als tekentablet

Daarnaast zou Apple ook andere pro-functies overwegen. Apple denkt bijvoorbeeld na over het verbinden van een iPad Pro met Apple Pencil aan een Mac, waardoor je hem als tekentablet kunt gebruiken, vergelijkbaar met de Cintiq-tablets van Wacom. Via een betaald Duet Pro-abonnement in Duet Display is dit wel al mogelijk, maar Apple zou dit dus standaard willen maken voor professionele gebruikers.

Hoewel het merendeel van de aankondigingen nog weinig concreet zijn, is het wel goed nieuws dat Apple aangeeft echt te denken aan pro-gebruikers en luistert naar de klachten van de afgelopen tijd. Hoewel het nog wel even duurt voordat de nieuwe modellen beschikbaar zijn, weten pro-gebruikers nu in ieder geval wel dat er naar hun geluisterd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2017, 10:52
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.