tvOS-logo

tvOS 11 installeren: het complete overzicht met functies, versies en meer

Alles over tvOS 11 voor de Apple TV! Lees over de nieuwe functies, tvOS 11 installeren en voor welke modellen deze update geschikt is.

tvOS 11: alles wat je wilt weten

Apple heeft in september 2017 tvOS 11 voor de Apple TV vrijgegeven. Heb je een vierde generatie Apple TV, update je apparaat dan snel naar tvOS 11! In dit artikel lees je hoe je moet installeren en wat de nieuwe functies zijn.

tvOS 11 in het kort

Dit zijn de belangrijkste feiten:

 • Verschenen op 19 september voor iedereen met een geschikte Apple TV.
 • Update verscheen vlak voordat de Apple TV 4K op de markt kwam.
 • Het was de keer dat er een publieke beta voor tvOS verscheen.
 • De donkere modus is automatisch in te schakelen op een bepaald tijdstip.
 • Je kunt nu de beginschermen van meerdere Apple TV’s synchroniseren.

Apple TV met tvOS

tvOS 11 downloaden

tvOS 11 is nu voor iedereen beschikbaar die een vierde generatie Apple TV thuis heeft staan. Deze versie staat ook voorgeïnstalleerd op de Apple TV 4K. Hieronder zie je de stappen om tvOS 11 te downloaden en installeren.

 1. Zet je Apple TV aan.
 2. Open de Instellingen-app.
 3. Kies onderaan voor Systeem.
 4. Als laatste stap kies je voor Software-updates.
 5. Is de update beschikbaar, dan verschijnt onderstaande melding in beeld.

Er is een update beschikbaar voor de Apple TV.

 1. Kies hier voor Download en installeer.
 2. Na het downloaden van de update verschijnt automatisch een melding of je hem meteen wilt installeren. Selecteer hier Werk nu bij om meteen te installeren en selecteer Werk later bij om dit op een ander moment te doen.
 3. Installeer je de update meteen, dan zal de Apple TV een paar keer opnieuw opstarten. Als het installeren voltooid is, kom je weer in het beginscherm terecht.

Let op: tvOS 11 is pas net beschikbaar gekomen. Het kan dus zo zijn dat je de update nog niet ziet. Lukt het updaten nog niet, probeer het dan op een later moment nog eens. Veel mensen proberen tegelijkertijd tvOS 11 te downloaden, waardoor het druk kan zijn.

Mocht je tvOS 11 getest hebben als ontwikkelaar of publieke tester, dan kun je de tvOS 11 Golden Master downloaden. Als je dat al gedaan hebt, is het niet nodig om opnieuw een update uit te voeren.

tvOS 11 aankondiging

tvOS 11 werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en is in de loop van de zomer van 2017 uitgebreid getest door ontwikkelaars en publieke testers. Het was voor het eerst dat er een publieke betaversie van tvOS beschikbaar kwam.

Nieuwe functies in tvOS 11
tvOS 11 is een minder grote update dan de andere versies, zoals iOS 11 en watchOS 4. In tvOS 11 vind je dan ook maar een aantal kleinere verbeteringen. Er zijn drie grote verbeteringen in tvOS 11:

 • Je kunt de donkere modus nu ook automatisch laten activeren, op basis van de tijd. De Apple TV wisselt dan dus zelf tussen de lichte en donkere weergave.
 • Heb je meerdere Apple TV’s (Apple TV vierde generatie of Apple TV 4K), dan kun je de beginschermen synchroniseren. Hierdoor is de indeling van al je apps op elke Apple TV gelijk.
 • AirPods zijn automatisch gekoppeld via je iCloud-account.

Daarnaast is tvOS 11 nodig om gebruik te kunnen maken van de nieuwe HomeKit-automatiseringen in de Woning-app. De Apple TV wordt gebruikt als woninghub voor je HomeKit-accessoires. Wil je de nieuwe regels gebruiken, dan moet je je Apple TV dus updaten naar tvOS 11. Hieronder lees je meer over deze nieuwe automatiseringen in HomeKit.

Wil je weten hoe je de donkere weergave automatisch instelt, dan lees je daar in onze tip meer over. Ook over het synchroniseren van je beginscherm, vind je in onderstaande tip meer informatie.

tvOS 11 versies

De volgende tvOS 11 updates zijn inmiddels verschenen:

 • tvOS 11: 25 september 2017, eerste versie met de hierboven genoemde functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!