Magic Keyboard 2 review: toetsenbord met aangesloten kabel

Zes wensen en verbeteringen voor het volgende Magic Keyboard

Wat kan Apple allemaal doen met een nieuwe versie van het Magic Keyboard? Wij zetten zes wensen en verbeteringen voor een nieuw draadloos toetsenbord op een rij.

Krijgen we tijdens de WWDC 2017 van dit jaar nog een verrassing van Apple voorgeschoteld? Onlangs bleek dat Apple veel nieuwe producten geregistreerd had bij de nodige instanties. In het verleden bleek dit al een zeer goede graadmeter voor wat er binnenkort aangekondigd gaat worden. Behalve nieuwe Macs en iPads zit hier ook een kleine verrassing tussen: een nieuw model van het Magic Keyboard. Maar wat kan Apple doen met een nieuw toestenbord?

Magic Keyboard 2 review: toetsenbord met aangesloten kabel

Functies en verbeteringen voor nieuwe Magic Keyboard

Het is nog niet eens zo heel gek lang geleden dat het huidige Magic Keyboard aangekondigd werd. In oktober 2015 vernieuwde Apple eindelijk eens zijn eigen draadloze toetsenbord. De verwisselbare batterijen werden ingeruild voor een ingebouwde accu en ook het mechanisme en design werd iets aangepast, zodat het typen prettiger gaat. Wij hebben echter nog wel een aantal wensen die we in een nieuwe versie van het Magic Keyboard willen zien.

#1 Touch Bar naar Magic Keyboard

De Touch Bar werd vorig jaar door Apple geïntroduceerd in de MacBook Pro. Er zijn al zat hints geweest dat Apple van plan is om de Touch Bar ook naar de desktop te brengen en een nieuw Magic Keyboard is daar de juiste oplossing voor. Een Touch Bar op een Magic Keyboard geeft het meteen ook veel meer bestaansrecht, omdat het dan door veel meer mensen gebruikt kan worden en ook bruikbaar is als je je MacBook gesloten aan een extern scherm verbindt. Apple zou zelf ook al nadenken over een Magic Keyboard met Touch Bar en uit een patent blijkt dat ze er ook echt mee bezig geweest zijn.

OLED-balk toetsenbord

#2 Magic Keyboard met E-ink knoppen

Zo’n half jaar geleden ging het gerucht dat Apple werkt aan een nieuw soort toetsenbord met E-ink-toetsen. Apple zou hiervoor gesprekken hebben gevoerd met de start-up Sonder. Het voordeel van E-ink toetsen is dat je het symbool of de functie van een toets kunt aanpassen, zonder dat je over hoeft te schakelen naar een toetsenbord met touch-bediening. Een E-ink toetsenbord heeft nog gewoon fysieke knoppen, maar het symbool op het knopje kan door middel van software gewoon aangepast worden.

#3 Numeriek deel in Magic Keyboard

Apple heeft twee soorten toetsenborden in het assortiment: het draadloze Magic Keyboard en het bedrade Apple Keyboard. Behalve de manier van verbinden is er nog een ander groot verschil. De bedrade versie heeft aan de rechterkant een numeriek deel. Dit is eigenlijk onmisbaar als je veel met cijfers werkt, omdat deze binnen handbereik zijn. Het is vreemd dat Apple na al die jaren nog steeds geen draadloos toetsenbord met numeriek deel in het assortiment heeft. Hoewel zo’n toetsenbord qua formaat wel groter is, hoeft dat geen reden te zijn om deze niet in een draadloze vorm uit te brengen.

#4 Verlichte toetsen in Magic Keyboard

Veel mensen kunnen inmiddels wel blind typen, maar dat wil niet zeggen dat een verlicht toetsenbord dan een overbodige luxe is. Elke recente MacBook is inmiddels voorzien van toetsenbordverlichting, maar de losse toetsenborden van Apple hebben dat niet. Dat geldt dus ook voor het huidige Magic Keyboard en dat is jammer. Mocht Apple vasthouden aan traditionele knoppen, dan komt een verlicht toetsenbord ook goed van pas bij mensen die wel redelijk goed blind kunnen typen, al is het alleen maar om de toetsen in het donker te vinden die je niet zo vaak gebruikt.

Een verlicht toetsenbord op de MacBook Pro.

#5 Magic Keyboard verbinden met al je iCloud-apparaten

Bij de AirPods heeft Apple het koppelingsproces makkelijker gemaakt dan ooit. Maak verbinding met je iPhone en je kan direct ook aan de slag op je iPad, Mac en Apple Watch. Dankzij iCloud wordt de koppeling automatisch gesynchroniseerd met al je eigen apparaten en diezelfde methode kan ook een toevoeging zijn voor het Magic Keyboard. Eén keer koppelen met je Mac en meteen ook gebruiken voor je MacBook, iPhone en iPad, zonder dat je voor elk toestel opnieuw het koppelingsproces hoeft te starten. Gecombineerd met de huidige manier van koppelen (simpelweg de Lightning-kabel eenmalig van het toetsenbord naar je Mac verbinden), heb je nooit meer gedoe met verbindingen met welk apparaat dan ook.

#6 Zwarte versie van het Magic Keyboard

Een veelgehoorde wens van veel Apple-gebruikers is een zwarte variant van accessoires. Of het nou om AirPods of de Apple Pencil gaat, een zwarte variant past vaak beter bij donkere versies van apparaten. Een Magic Keyboard met spacegrijs aluminium en zwarte toetsen lijkt ons dan ook de perfecte oplossing voor Apple-gebruiker die al hun apparaten het liefst in een zo donker mogelijke uitvoering willen hebben. Wij zien dit in ieder geval wel zitten.

Of Apple daadwerkelijk tijdens de WWDC een nieuw toetsenbord aan gaat kondigen, weten we op maandag 5 juni. Om 19:00 Nederlandse tijd houdt Apple haar jaarlijkse keynote. Voordat het zover is kun je onze verwachtingen voor de WWDC nog eens rustig nalezen, zodat je weet waar je op kunt rekenenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2017, 20:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp magic keyboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.