Dit vonden jullie de beste aankondigingen van WWDC 2017 [uitslag poll]

Dit vonden de iCulture-lezers het meest interessant van WWDC 2017: iOS, HomePod en de nieuwe iPads. Maar ook de MacBooks en iMacs vielen in de smaak, blijkt uit onze poll.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Jullie hebben gesproken: de aankondigingen rond iOS 11 en de HomePod waren het belangrijkste nieuws van WWDC 2017. Toch was er niet één winnaar in onze poll van afgelopen week, want ook de nieuwe iPads, iMacs en MacBooks vielen bij veel mensen in de smaak.


WWDC 2017 poll-uitslag

WWDC 2017: iOS en HomePod meest interessant

Bijna 3.500 iCulture-lezers brachten hun stem uit, om aan te geven wat zij de meest interessante aankondiging van WWDC 2017 vonden. Traditiegetrouw scoorde iOS daarbij hoog (24,6%), maar ook de HomePod (18,2%) deed het goed, samen met de nieuwe iPads (15,7%). Dat ze op de voet werden gevolgd door de iMacs (15,3%) en de MacBooks (14%) maakt wel duidelijk dat Apple dit jaar aan de wensen van zoveel mogelijk gebruikers wil voldoen. Over macOS (7,4%) en watchOS (4.9%) waren jullie het minst onder de indruk.

tvOS hebben we niet eens in de poll opgenomen, omdat er geen grote aankondigingen werden gedaan. Meer nieuws daarover volgt in het najaar, zo heeft Apple beloofd. Op het podium werd alleen de aanstaande Amazon Prime Video-app besproken.

iMac 2017 bovenkant

Terugkijkend was dit een WWDC waarop veelal positief werd gereageerd. iOS krijgt een flinke opknapbeurt, met onder andere een bedieningspaneel dat je naar eigen voorkeur kunt inrichten en met de HomePod introduceert Apple voor het eerst in drie jaar (sinds de Apple Watch) weer een nieuw product. Mac-gebruikers kwamen ook aan hun trekken. Hoewel macOS High Sierra vooral geoptimaliseerd wordt en geen grote nieuwe functies krijgt (dat blijkt ook al uit de naam), zat je als Mac-gebruiker goed: we kregen meer details te horen over de komende iMac Pro en de nieuwste iMacs en MacBooks zijn al meteen verkrijgbaar.

Bekijk ook

WWDC 2017: dit is er allemaal door Apple aangekondigd

Wat heeft Apple op WWDC 2017 allemaal aangekondigd over iOS 11, macOS 10.13 High Sierra, watchOS 4? Welke nieuwe Macs en iPads staan er op je te wachten en wat moet je weten over de nieuwe HomePod-speaker? Wij hebben alles voor je op een rij gezet in dit overzicht.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.