Apple TV Picture in Picture

‘Apple TV krijgt gebruikersprofielen en picture-in-picture’

De Apple TV krijgt misschien gebruikersprofielen en picture-in-picture, zodat je je eigen apps en foto's in beeld hebt en tijdens het videokijken iets anders kunt doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou plannen hebben om in een nieuwe versie van de Apple TV-software gebruikersprofielen en picture-in-picture toe te voegen. Tijdens de WWDC-keynote op 5 juni krijgen we te zien wat Apple exact van plan is met de Apple TV.

Apple TV gebruikersprofielen

Als in juni de WWDC van start gaat, weten we in ieder geval een ding zeker: we krijgen nieuwe functies te horen voor Apple’s belangrijkste vier besturingssystemen iOS, macOS, watchOS en tvOS. Volgens nieuwe geruchten heeft Apple dit jaar een behoorlijke update voor tvOS gepland met in ieder geval twee nieuwe functies.

Apple TV gebruikersprofielen

Met de gebruikersprofielen kunnen meerdere mensen een Apple TV gebruiken, zonder dat het kijkgedrag door elkaar loopt. Dit is vergelijkbaar met Netflix, waar je ook je eigen account kiest als je wilt gaan kijken. Op de Apple TV zie je dan alleen de foto’s, muziek en apps van je eigen profiel. Daarnaast wordt het gemakkelijk om met de Siri-remote tussen accounts te wisselen.

Het zou een opmerkelijke stap voor Apple zijn, omdat ze eerder weigerden om meerdere accounts toe te staan op de iPad, een apparaat dat vaak binnen een gezin wordt gedeeld. Waarschijnlijk vinden ze het op de Apple TV logischer, maar wij zouden graag zien dat Apple het ook uitbreidt naar iOS.

Apple TV Picture in Picture

Apple TV met Picture-in-picture

Ook handig op de Apple TV: picture-in-picture, een functie waarbij je de video in een hoekje kunt zetten terwijl je ondertussen zoekt naar een andere video. In de YouTube-app en op de iPad is het al eentijdje mogelijk. Op de Apple TV kun je nu slechts één video tegelijk afspelen en die is bovendien beeldvullend.

De picture-in-picture-functie zou vergelijkbaar zijn met hoe het werkt sinds iOS 9. Je start het afspelen van een video en vervolgens ga je iets anders doen. De video zet je in een kleiner venster, bijvoorbeeld in een hoekje van het scherm. Zo zou je bijvoorbeeld Netflix kunnen doorkijken, terwijl je even kijkt wat voor weer het wordt. Twee video’s tegelijk kijken is niet mogelijk, claimt de bron van het gerucht. Ook op iOS is dat het geval. Wil je toch meerdere videostreams tegelijk zien, dan kan dat alleen binnen een app: bijvoorbeeld in een sportapp waarbij je naar meerdere voetbalwedstrijden tegelijk kunt kijken.

Het gaat voorlopig nog om geruchten en de afbeeldingen die je in dit artikel ziet zijn dan ook geen daadwerkelijke screenshots, maar mockups van de Israëlische site The Verifier. Maar beide functies klinken interessant genoeg voor Apple om in ieder geval te overwegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2017, 10:13
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.