VR-bril iMacs WWDC 2017

Doorzoek nu alle video’s van de WWDC 2017-sessies en -workshops

Alle workshops van WWDC 2017 zijn nu te doorzoeken. Apple heeft de teksten van alle sessies uitgeschreven, zodat je precies die ene opmerking kunt vinden.

Apple heeft alle teksten van de WWDC 2017-video’s nu online geplaatst, zodat je ze moeiteloos kunt doorzoeken. Heeft Apple iets over CarPlay gezegd? Hoe zat het ook alweer met die nieuwe bestandsformaten HEIF en HEVC? Wat moet je als ontwikkelaar weten over Metal 2 en Core ML? Met de zoekfunctie vind je snel terug wat erover gezegd is. Het gaat hier dus niet om de keynote, maar om alle sessies die daarna kwamen.

VR-bril iMacs WWDC 2017

Sessies van WWDC 2017 doorzoeken

Via Apple’s ontwikkelaarsportaal zijn de uitgeschreven teksten van meer dan 130 WWDC 2017-sessies te bekijken. Deze zijn allemaal op video vastgelegd en geïndexeerd. Je vindt er ook de transcripties van alle sessies. Sinds 2015 stelt Apple deze uitgebreide informatie beschikbaar, ook voor mensen die geen kaartje hebben gekocht. Je hoeft dus niet in San José te zijn geweest om iets op te steken van alle sessies. De video’s zijn makkelijk terug te vinden op basis van onderwerp, zoals graphics en games, design, distributie, ontwikkelaarstools, media en systeem-frameworks.

Je kunt op trefwoord zoeken om te ontdekken in welke video’s het woord is genoemd. Klik je op het linkje, dan krijg je meteen het fragment te zien dat relevant is. Je kunt dit linkje ook doorsturen naar anderen, zodat je samen kunt kijken.

Apple herinnert ontwikkelaars aan 32-bit eis
Ontwikkelaars krijgen het de komende maanden nog druk. Ze moeten hun App Store-teksten aanpassen voor het nieuwe uiterlijk in iOS 11 en ze kunnen hun apps bijwerken met de nieuwe mogelijkheden die iOS 11, macOS, tvOS en watchOS te bieden hebben.

Verder herinnert Apple de ontwikkelaars eraan dat ze hun apps moeten aanpassen voor 64-bit ondersteuning. In iOS 11 is het niet langer mogelijk om 32-bit apps te gebruiken, terwijl macOS High Sierra nog een jaartje uitstel krijgt. Apple heeft ontwikkelaars opgedragen om vanaf januari 2018 alleen nog 64-bit apps in te dienen bij de Mac App Store. Bestaande apps moeten voor juni 2018 aangepast zijn.

Voor ontwikkelaars die hun apps buiten de Mac App Store om aanbieden is er geen simpele uitweg. Ook zij zullen aan Apple’s regels moeten voldoen omdat High Sierra de laatste versie zal zijn die überhaupt nog met 32-bit apps werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2017, 13:51
Categorie Achtergrond
Onderwerp wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.