Beddit slaapmonitor.

Apple neemt slaaptracker Beddit over

Apple heeft het Finse bedrijf Beddit overgenomen. Beddit is gespecialiseerd in het analyseren van je slaap door middel van speciale hardware en software. Wat is Apple met de overname van plan?

Apple heeft weer eens een bedrijf overgenomen. Deze keer gaat het om Beddit, een Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in zowel hardware als software voor het analyseren van je slaap. De overname blijkt uit de website van Beddit. Details met betrekking tot de overname zijn niet gegeven, maar het geeft wel duidelijk aan dat Apple meer van plan is met het analyseren van je slaap.

Beddit slaapmonitor.

Apple neemt Beddit over

Beddit maakte de overname bekend op haar privacypagina, omdat de voorwaarden nu vallen onder Apple’s privacybeleid. Het is onduidelijk hoeveel Apple betaald heeft voor de overname van Beddit. Het Finse bedrijf heeft zowel hardware als software uitgebracht waarmee je je slaap kunt analyseren. De hardware in de vorm van de Beddit 3-slaapmonitor is voor €149,95 beschikbaar bij de Apple Store. Dit is een platte lange sensor die je onder je laken plaatst, zodat deze je slaap kan analyseren. De Beddit 3-slaapmonitor meet je slaaptijd en efficiëntie, hartslag, mate van transpiratie, of je snurkt en de kamertemperatuur.

De gegevens van de slaapmonitor worden vervolgens verzameld in de Beddit Sleep Monitor-app. Deze app brengt alle gegevens in kaart en werkt ook samen met HealthKit, waardoor alles doorgezet wordt naar de standaard Gezondheid-app. De app van Beddit is ook beschikbaar voor de Apple Watch, maar de speciale Beddit-monitor is wel vereist. Wat Apple van plan is met de overname van Beddit is nog onduidelijk. Mogelijk gebruikt Apple de expertise en ervaringen van het bedrijf met betrekking tot slaapanalyses, zodat dit direct samenwerkt met de Apple Watch en iPhone. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple zelf aparte slaapsensoren op de markt brengt.

Sinds iOS 10 kan de iPhone zelf in beperkte mate je slaap analyseren dankzij de Klok-app. De Bedtijd-functie laat je weten wanneer je naar bed moet om genoeg slaap te krijgen, waarna bijgehouden wordt van wanneer tot wanneer je slaapt. Dit wordt vervolgens doorgezet naar de Gezondheid-app, waar ook een apart kopje voor slaapanalyses te vinden is. Er zijn ook allerlei apps waarmee je je slaap kan analyseren, zoals AutoSleep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 mei 2017 om 12:12
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.