Officiële ‘Files’-app voor iOS 11 opgedoken in App Store

In de App Store is een nieuwe Files-app voor iOS 11 ontdekt. Het gaat om een officiële app van Apple.

In de App Store is een nieuwe app opgedoken, waaruit iets blijkt over Apple’s plannen met iOS 11. Het gaat om een officiële app met de naam ‘Files’, waardoor de indruk ontstaan dat Apple het beheren van bestanden gaat toestaan. De app vereist iOS 11.


Files app in de App Store voor iOS 11

Nieuwe Files-app voor iOS 11

Ook in de Nederlandse en Belgische App Store is de nieuwe app te bekijken (zoals op de afbeelding is te zien) door dit linkje te volgen. De Nederlandse naam voor de app is nog niet bekend.

Update 9:30 uur: Apple heeft de app weer weggehaald.

Met nog 12 uur te gaan tot Apple’s WWDC-aankondigingen wordt er nog volop gespeurd naar aanwijzingen. De nieuwe app werd ontdekt door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Helaas kun je de app nog niet installeren, maar gaat het voorlopig om een placeholder. Details zijn op het moment dan ook schaars. De omschrijving noemt alleen ‘Files app voor iOS’ en er zijn geen screenshots. Wel is bekend dat het een officiële app van Apple Inc. is en dat je iOS 11 of hoger nodig hebt. De app werkt alleen op 64-bit toestellen, wat opnieuw een aanwijzing is dat Apple gaat stoppen met de ondersteuning van 32-bit.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/871602652320280576

De Files-app staat waarschijnlijk voorgeïnstalleerd in iOS 11, dus de vermelding in de App Store is alleen nodig voor mensen die de app hebben gewist. Voor iOS-gebruikers zou het een uitkomst zijn als je meer kunt doen met bestanden. Nu is bestandsbeheer nog erg beperkt: je kunt bijvoorbeeld wel door je foto’s bladeren, maar je kunt niet de bestandsnamen veranderen op de manier zoals je op de Mac gewend bent. Toch zullen de functies waarschijnlijk minder uitgebreid zijn dan Finder op de Mac. Bladeren door systeembestanden zal niet mogelijk zijn. De kans is groot dat het alleen gaat om bladeren door persoonlijke bestanden.

‘Geen bestandssysteem nodig’
Apple vond aanvankelijk dat iOS geen toegang tot het bestandssysteem nodig heeft. iOS moest alles achter de schermen regelen voor de gebruikers, zodat ze niet in verwarring zouden komen (en geen gekke dingen konden doen). Met de komst van de iCloud Drive-app voerde Apple toch een bepaalde manier van bestandsbeheer in, al zijn de mogelijkheden nog beperkt. Volledige controle over je bestanden heb je niet.

Een andere ontdekking is dat de Activiteit-app ook als losse app in de App Store verkrijgbaar zal zijn. Deze app is in iOS 10 nog niet te verwijderen, maar dat verandert wellicht in iOS 11. De rechtstreekse link voor de Activiteit-app is hier te vinden.

Vanaf 19:00 uur: je leest het op iCulture!
iCulture is vanavond natuurlijk van de partij, om je vanaf 19:00 uur te voorzien van het nieuws over alle belangrijke aankondigingen. In onderstaand artikel vind je onze WWDC-verwachtingen en een artikel om de livestream te kijken.

Bekijk ook

Dit zijn onze WWDC 2017 verwachtingen voor vanavond

De WWDC staat weer bijna voor de deur. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten van de Worldwide Developer Conference? We kijken naar de geruchten en zetten onze verwachtingen op een rij.
Bekijk ook

Zo kijk je vannacht de livestream van Apple's Mac-event

Wil jij de livestream van Apple's Mac-event van oktober volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 05 juni: De app is weer weggehaald uit de App Store.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.