MacBook kerst

‘Nieuwe MacBooks in 2017: Kaby Lake-processor, meer werkgeheugen en prijsverlaging’

De 12-inch MacBook en MacBook Pro krijgen dit jaar een upgrade naar de nieuwe Kaby Lake-processor. Vanaf het tweede kwartaal volgt de MacBook, inclusief een verdubbeld werkgeheugen.

Wanneer gaat Apple de nieuwste Intel-chips in haar Macs verwerken? Als het aan Apple-analist Ming-Chi Kuo ligt, gaan die er snel komen. Tijdens de CES heeft Intel de nieuwe Kaby Lake-processor voor de Mac aangekondigd en de nieuwe 12-inch MacBook met deze processor zou in het tweede kwartaal geproduceerd worden. Ook krijgen de 13- en 15-inch MacBook Pro deze nieuwe processor.

MacBook kerst

‘Kaby Lake vanaf tweede kwartaal in MacBook’

De 12-inch MacBook zou de allereerste MacBook zijn die voorzien wordt van de nieuwe chipset van Intel. De productie van een nieuw model zou in het tweede kwartaal van start gaan, ergens tussen april en juni. Dat betekent dat deze nieuwe 12-inch MacBook nog in de eerste helft van 2017 kan verschijnen. Verder zou het werkgeheugen in dit model verdubbeld worden. Momenteel heeft de MacBook een maximaal werkgeheugen van 8GB, maar dit wordt verhoogd naar 16GB. Het uiterlijk van dit model zou verder ongewijzigd blijven.

Behalve de 12-inch MacBook, krijgen ook de 13- en 15-inch MacBook Pro een upgrade naar Kaby Lake-processor. De productie van deze modellen zou van start gaan aan het begin van het derde kwartaal, dus het begin van de zomer. De 15-inch MacBook Pro zou bovendien een extra model krijgen met 32GB werkgeheugen. Momenteel heeft de nieuwste MacBook Pro maximaal 16GB werkgeheugen vanwege batterijduur.

Tot slot zou de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar een prijsverlaging krijgen. Dit model zou het minder goed doen dan verwacht, waardoor Apple het model aantrekkelijker wil maken met een prijsverlaging. Kuo heeft verder geen voorspelling gedaan wat betreft de desktops, maar Tim Cook beloofde dat er fantastische desktops op de planning staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2017, 9:33
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.