iMac met InDesign

Apple brengt in 2017 nieuwe iMacs uit voor professionals

Apple werkt aan nieuwe iMac Pro's voor professionals, die in 2017 op de markt komen. Ze zullen krachtiger zijn en daarnaast komt er een extern display aan.

Apple gaat in 2017 een iMac voor professionals op de markt brengen. Dat heeft Apple-topman Phil Schiller bekendgemaakt in een bijeenkomst met de media. Er zullen compleet vernieuwde iMacs verschijnen, waaronder enkele pro-modellen. Ook werkt Apple toch weer aan een eigen display, terwijl ze bovendien werken aan een compleet vernieuwde Mac Pro.

Wide Color op de iMac

iMac Pro 2017 voor professionals

Apple praatte journalisten bij over de plannen op het gebied van Pro-gebruikers. De afgelopen tijd krijgt het bedrijf regelmatig kritiek omdat ze volgens critici te weinig doen voor professionals. Zo bevatte de MacBook Pro 2016 te weinig aansluitingen en bleek het niet mogelijk om de hoeveelheid werkgeheugen (RAM) te upgraden.

Volgens Apple-topmannen Phil Schiller en Craig Federighi komen er “fantastische nieuwe iMacs aan”, die nog in 2017 op de markt zullen komen. Er zullen ook modellen bij zitten die speciaal zijn gericht op de Pro-gebruikers. Over de Mac mini wilde Schiller niets zeggen, omdat de bijeenkomst bedoeld was om de media bij te praten over producten voor professionals, maar hij benadrukte dat de mini nog steeds “een belangrijk product in onze lineup is”.

iMac Pro 2017

Over de specificaties van de nieuwe iMacs is nog niets bekend, maar ze zullen in ieder geval krachtiger worden dan de huidige modellen. Misschien heeft het iets te maken met de plannen van Microsoft, dat zich meer probeert te richten op creatieve professionals. Microsoft heeft hiervoor de Surface Studio uitgebracht, een desktopcomputer met touchscreen. Apple gaf eerder aan dat ze bewust ervoor gekozen hebben om geen Macs met touchscreen uit te brengen, maar door recente ontwikkelingen kunnen ze daarop zijn teruggekomen.

Ook nieuwe Apple-beeldschermen

Verder gaf Apple toe dat ze toch weer werken aan een eigen beeldscherm voor professionals, terwijl ze eerder aangaven met Thunderbolt-displays te willen stoppen. Mogelijk hebben de slechte ervaringen met LG’s 5K-scherm meegespeeld bij de beslissing om toch weer zelf beeldschermen te gaan ontwikkelen. De 5K-schermen van LG vertoonden interferentie door kabels, waardoor ze tijdelijk van de markt werden gehaald. Met betere afscherming zorgde LG ervoor dat er geen storing meer optrad.

In een apart artikel lees je over de plannen van Apple om een compleet vernieuwde Mac Pro te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2017, 15:02
Categorie Mac & macOS
Onderwerp imac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.