Apple TV met tvOS

Nieuw in tvOS 11: automatische donkere stand, publieke beta en Amazon Prime Video

Apple besteedde tijdens de WWDC-keynote weinig aandacht aan de Apple TV, maar er komen toch wat nieuwe functies aan. Zo kun je in tvOS 11 automatisch wisselen naar de donkere weergave en komt er een publieke beta aan.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens de WWDC-presentatie heeft Apple maar weinig aandacht besteed aan de Apple TV. Naast de nieuwe Amazon Prime Video-app heeft Apple alleen laten weten dat er nieuwe functies voor tvOS aan zitten te komen, die later dit jaar worden onthuld. Apple heeft echter wel de allereerste beta van tvOS 11 vrijgegeven en hier lees je wat er zoal nieuw is. Ook is er goed nieuws voor publieke testers.

Apple TV met tvOS

Nieuw in tvOS 11

Uit de eerste beta van tvOS 11 blijkt dat Apple toch wat nieuwe functies voor de Apple TV in petto heeft, ondanks dat hier tijdens de keynote helemaal geen aandacht aan gegeven is. Allereerst kun je het beginscherm van je Apple TV synchroniseren met andere Apple TV’s. Dit kan van pas komen al je in huis meerdere Apple TV’s hebt staan, bijvoorbeeld in de woonkamer en in de slaapkamer. Dankzij de synchronisatie van het beginscherm, staan op alle Apple TV’s dus dezelfde apps in exact dezelfde indeling. Het is helaas nog niet mogelijk om meerdere profielen te gebruiken.

Ook nieuw is dat je in tvOS 11 automatisch kunt wisselen tussen de lichte en donkere weergave. tvOS 10 introduceerde de donkere weergave, maar deze komt vooral van pas in de avond. Om te wisselen tussen de standen, moest je duiken in de Instellingen van je Apple TV. In de eerste beta van tvOS 11 hoeft dat niet meer, want je kunt zelf een tijd instellen waarop de Apple TV automatisch naar de lichte en donkere stand gaat. Verder heeft tvOS 11 ondersteuning voor notificaties en zijn er nieuwe opties voor het instellen van de achtergrond.

Goed nieuws is dat je straks als publieke tester ook de beta van tvOS 11 kunt installeren. Op Apple’s betawebsite wordt melding gemaakt van een publieke beta voor tvOS 11. Hoe dit proces precies in zijn werk zal gaan, wordt nog niet op de website vermeld. Ontwikkelaars hebben een aparte USB-C-kabel nodig om de Apple TV bij te werken naar een ontwikkelaarsbeta. Mogelijk is een USB-C-kabel dus wel een vereiste. De eerste publieke beta wordt eind juni verwacht.

Amazon Prime Video naar Apple TV

Wat Apple wel heeft laten weten, is dat Amazon Prime Video naar de Apple TV komt. Amazon zal later dit jaar een aparte app voor de Apple TV uitbrengen waarmee allerlei series en films van Amazon mee gekeken kunnen worden. Hoe de app er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Apple gaf alleen een voorproefje van de content die je via de Amazon Prime Video-app kunt bekijken, welke je hieronder kunt zien.

Amazon Prime Video voor Apple TV.

Update 9 juni: Inmiddels is er nog een andere functie voor tvOS 11 ontdekt: je kunt automatisch verbinding maken met de AirPods. Voorheen moest je hiervoor een handmatige koppeling maken.

tvOS 11 verschijnt later dit jaar voor iedereen met de vierde generatie Apple TV. Apple heeft nog niet laten weten wanneer we tvOS 11 kunnen verwachten, maar vooralsnog lijkt het erop dat deze nieuwe versie voor de Apple TV ergens in september beschikbaar komt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 09 juni: Informatie over automatisch AirPods koppelen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2017, 9:11
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvos 11, wwdc, wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.