Apple Store Regent Street met MacBooks

‘Apple kondigt nieuwe MacBooks aan tijdens WWDC 2017’

Apple zou tijdens WWDC 2017 nieuwe MacBooks willen aankondigen, waaronder een nieuwe MacBook Air, 12-inch MacBook met nieuwe Intel-processor en MacBook Pro met Kaby Lake.

Tijdens de aankomende WWDC-ontwikkelaarsconferentie kunnen we drie nieuwe MacBooks verwachten. Dat beweert Bloomberg-verslaggever Mark Gurman, een bekende naam in het geruchtencircuit. Het zou gaan om drie nieuwe modellen: een 12-inch MacBook met snellere Intel-chip en updates voor de MacBook Pro en MacBook Air.

Apple Store Regent Street met MacBooks

Nieuwe MacBooks op WWDC 2017

Voorgaande jaren draaide Apple’s ontwikkelaarsconferentie vooral om updates van de nieuwste software, maar dit jaar zouden we wel eens meer hardware te zien kunnen krijgen. Zo gaan er geructhen over een Siri-speaker en een 10,5-inch iPad Pro met dunne schermranden. Daarnaast zouden we dus nieuwe MacBooks te zien kunnen krijgen.

Hoe geloofwaardig het allemaal is? Vooral de voorspelling dat we een nieuwe MacBook Air te zien krijgen met nieuwe Intel-chips lijkt wat vergezocht. Apple lijkt eerder van plan de MacBook Air te willen uitfaseren en heeft afgelopen jaren weinig updates uitgebracht. Deze laptops hebben nog geen retinascherm, wat een mooie toevoeging zou zijn. De kans is aanwezig dat Apple de MacBook Air als instapmodel op de markt wil houden, als goedkoper alternatief voor de 12-inch MacBook.

Heel wat geloofwaardiger is het gerucht dat Apple een nieuwe 12-inch MacBook zou willen aankondigen, voorzien van een nieuwe Intel-chip. De afgelopen twee jaar is dit steeds in het voorjaar gebeurd. Verder zou Apple een update van de MacBook Pro willen uitbrengen, dit keer met Kaby Lake-processor in plaats van de Skylake-processoren in de huidige modellen. Dit zou wel erg snel na de laatste update (oktober 2016) zijn, maar van de andere kant: we wisten al langere tijd dat er MacBooks met Kaby Lake aan zouden komen. macOS 10.12.4 bevatte zelfs al aanwijzingen voor een Kaby Lake-update, zo schreven we afgelopen februari.

WWDC 2017 trapt af op 5 juni met een keynote om 19:00 uur Nederlandse tijd. iCulture is die avond natuurlijk van de partij met onze snelle verslaggeving, tweets en mogelijkheid om met andere bezoekers te praten over de aankondigingen. Zorg dat jij ook van de partij bent en blok alvast deze maandagavond in je agenda!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 20:48
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, wwdc, wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.