MacBook Pro zijkanten

Apple registreert nieuwe Macs, iPads en Magic Keyboard alvast in afwachting van WWDC

Apple heeft nieuwe Macs, iPads en een Magic Keyboard geregistreerd. Het lijkt erop dat Apple tijdens de WWDC nieuwe MacBooks, iPads en een nieuw toetsenbord aan gaat kondigen.

Het heeft er alle schijn van dat Apple tijdens de WWDC toch echt nieuwe hardware aan gaat kondigen. In Rusland heeft Apple namelijk nieuwe modellen vastgelegd, zo ontdekte de Franse site Consomac. Het gaat in totaal om vijf nieuwe Macs, vier nieuwe iPads en een mogelijk nieuwe versie van het Magic Keyboard.

MacBook Pro zijkanten

Macs, iPads en Magic Keyboard geregistreerd

De registraties van nieuwe apparaten zijn in onderstaande afbeelding te zien. De nieuwe nummers A1289, A1347, A1418, A1419 en A1481 zijn nieuwe producten die draaien op macOS Sierra 10.12. Bij de registratie wordt gemeld dat het gaat om “personal computers”. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit nieuwe MacBook-modellen. Onlangs verscheen het bericht dat Apple van plan is om met een nieuwe MacBook Pro te komen en dat ook de 12-inch MacBook vernieuwd wordt. Ook de MacBook Air zou eventueel vernieuwd worden.

Behalve de nieuwe Mac-modellen, zijn ook vier modellen te zien die draaien op iOS 10. Het gaat om A1671, A1709, A1670 en A1701. De meest logische optie zou zijn dat het hier gaat om nieuwe iPads. Apple zou al tijden een 10,5-inch iPad Pro in ontwikkeling hebben en de WWDC zou een goede mogelijkheid zijn om deze aan te kondigen. Ook een nieuwe versie van de 12,9-inch iPad Pro wordt nog verwacht. Eerder konden wij op iCulture al melden dat de 10,5-inch iPad Pro waarschijnlijk de 9,7-inch versie vervangt en later in de week beschikbaar zou zijn.

Apple registratie voor Macs, iPad en toetsenbord.

Tot slot is er nog een ander apparaat in de registratie te zien met modelnummer A1843. Volgens de vertaling gaat het hier om een toetsenbord. De laatste tijd zijn er geen geruchten verschenen over een nieuw model van het Magic Keyboard, maar mogelijk gaat het om een nieuwe versie met Touch Bar die geschikt is voor de iMac. Of Apple deze ook aan gaat kondigen tijdens de WWDC, valt nog te bezien.

Registratie duidelijke hint naar aankondigingen
De registraties zijn afkomstig van de Eurasian Economic Commission. Vorig jaar verschenen er vlak voor het iPhone-event in september en het Mac-event in oktober soortgelijke registraties voor respectievelijk nieuwe iPhones, AirPods, Beats-koptelefoons, Apple Watches en drie nieuwe Macs. Uiteindelijk bleek dit goed te kloppen met de aankondigingen, waardoor het erop lijkt dat we aanstaande maandag bovenstaande nieuwe producten te zien krijgen. In ons verwachtingenartikel van WWDC schreven we ook al over de komst van nieuwe MacBooks en iPads. Onze verwachtingen kun je hieronder nog eens rustig nalezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 13:50
Categorieën Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, wwdc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.