Grand Tour

‘Amazon Prime Video voor Apple TV onthuld op WWDC’

De streamingdienst Amazon Prime Video komt binnenkort ook naar de Apple TV. Apple en Amazon zouden een overeenkomst gesloten hebben en de app tijdens de WWDC aankondigen.

De streamingdienst Amazon Prime Video komt zeer waarschijnlijk binnenkort naar de Apple TV. De Netflix-concurrent is nog steeds niet beschikbaar op de nieuwste Apple TV, maar tijdens de WWDC zou hier verandering in moeten komen. Volgens Buzzfeed hebben Apple en Amazon een overeenkomst gesloten.

Grand Tour

‘Amazon Prime Video naar Apple TV’

Amazon Prime Video is de streamingdienst van webwinkel Amazon. Afgelopen december kwam de dienst ook in Nederland beschikbaar. Je kunt Amazon Prime Video een maand gratis proberen en profiteert daarna van een introductieprijs van slechts €2,99 per maand. Na zes maanden wordt dit verhoogd naar €5,99 per maand. Bij Amazon Prime Video volg je The Grand Tour, de opvolger van Top Gear. Ook kun je daar films downloaden, al zijn niet alle films voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Amazon Prime Video kijk je via de bijbehorende app op je iPhone en iPad en je kunt ook gebruikmaken van AirPlay. Een aparte app voor de vierde generatie Apple TV zoals bij Netflix en Videoland, is er echter nog niet. Dit heeft mogelijk te maken met een strijd tussen Apple en Amazon. In 2015 stopte Amazon met de verkoop van de Apple TV ten gunste van haar eigen Amazon Fire TV. Ook was er voor oudere Apple TV’s nooit een Prime Video-app beschikbaar.

De twee bedrijven zouden nu een overeenkomst gesloten hebben. Amazon zou de Apple TV weer in haar assortiment opnemen, terwijl Amazon Prime Video via een aparte app eindelijk naar de Apple TV komt. De app zou aangekondigd worden tijdens de WWDC en later in de zomer beschikbaar zijn. De WWDC-presentatie is dit jaar op maandag 5 juni om 19:00 Nederlandse tijd. Op iCulture volg je dan alle ontwikkelingen op de voet en houden we je op de hoogte van alle aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2017, 9:24
Categorie Apps
Onderwerpen amazon, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.