iOS 15 en iPadOS 15 homescreen.

Reacties voor: Last van problemen of bugs in iOS 15? Probeer dan deze oplossingen

Bij elke grote jaarlijkse iOS-update kunnen er dingen mis gaan. Sommige functies lijken niet te werken of er zijn wat kleine problemen, zo ook bij iOS 15. In dit artikel lees je de meest voorkomende bugs en problemen in iOS 15 en wat je zelf kunt proberen om het op te lossen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
64 reacties
 1. Ik kan niet meer naar rechts swipen om de melding te openen, iemand hier nog meer last van of een oplossing voor?

 2. Betreft “Safari synchroniseert tabbladen niet goed”. Ik had dit bij de hand bij iPadOS 15, al sinds de bètafase. De enige optie die bij mij werkte bij de definitieve versie van iPadOS 15 is het volledig uitloggen uit iCloud op de betreffende iPads. Een vinkje aan- en uitzetten onder Instellingen -> iCloud -> Safari leidde niet tot de oplossing.

 3. Dank je wel voor de steeds duidelijke en verhelderende uitleg en nu met de grote upgrade naar IOS 15, eerst ICulture lezen en dan met een gerust hart updaten, jammer genoeg heb ik ook op mijn iPhone de melding opslag bijna vol! Doch net gelezen bij ICulture dat het een bug is , dus weer een gerust gemoed. Dank je wel voor het vele werk jullie verrichten!

 4. De microfoon van de EarPods werkt in eens niet meer. Iemand een idee?

 5. @Patrick: Had ik ook, ik heb opnieuw gekoppeld en daarna werkte het weer!

 6. Siri antwoord mij nu in het Nederlands terwijl dit vroeger de Vlaamse versie was en dit terwijl de taal staat op Nederlands-België. De Nederlands-Vlaamse Siri staat er niet meer op en enkel de Nederlandse Siri? Hopelijk is dit een bug en wordt dit opgelost!

 7. Origineel geplaatst door Mitmit
  @Patrick: Had ik ook, ik heb opnieuw gekoppeld en daarna werkte het weer!

  Bij mij was het uitzetten van de automatische microfoon maar een kant kiezen en weer aanzetten de oplossing

 8. Na mijn iPhone geüpdatet te hebben naar IOS15 en mijn Apple Watch naar OS8 ontvang ik geen sms/iMessages meer op mijn Apple Watch. Weet iemand wat ik hieraan kan doen? Ik heb de Watch en de iPhone herstart maar dat lost helaas niets op… Ook het ontkoppelen en opnieuw koppelen van de Apple Watch heeft niet geholpen

 9. In Kaarten krijg ik de verwachte tijdsduur van verschillende routes, maar geen afstanden meer. Iemand een idee?

 10. Mijn 26mm camera van de pro werkt niet meer na het updaten. Iemand zelfde issue?

 11. Merk vandaag dat de kaarten app tijdens een route tot twee keer toe, met CarPlay, helemaal stopt en je de route opnieuw moet invoeren.

 12. Origineel geplaatst door Dylan
  Ik kan niet meer naar rechts swipen om de melding te openen, iemand hier nog meer last van of een oplossing voor?

  Bij mij ook. Denk dat ze deze gesture hebben aangepast en je nu 1 keer moet klikken om meldingen te openen vanuit het lockscreen.

 13. Mijn camera herkent wel teksten maar geen katten planten of zoiets
  En ook herkent hij geen teksten op gemaakte foto’s.
  Dus alleen als ik er met de camera op richt
  Hebben meer hier last van ? Of doe ik iets verkeerd?

 14. Ik krijg nu melding dat ik gevolgd wordt door mijn eigen AirTags. En wanneer ik kijk in de app zoek mijn zie ik mijn eigen AirTag niet meer. Iemand een oplossing want ik kan natuurlijk die AirTag ook niet opnieuw gebruiken omdat mijn iPhone denkt dat hij van iemand anders is.

  Het rare is dat de automatisering die aan de AirTag verbonden is wel werkt.

 15. De app’s op de iPad staan nu wel erg dicht bij elkaar?

 16. Bij belangrijke locaties (privacy – locatievoorzieningen – systeem – belangrijke locaties) zijn de locaties niet meer te openen/beheren. Er staat nu een kaartje met de laatste locatie en verder een balkje met een melding van het aantal locaties. Deze kun je niet openen. Iemand een idee hoe ik mijn locaties nu kan beheren?

 17. Op het homescreen staan er in “portrait mode” 5 kolommen en in “landscape mode” 6 kolommen van apps. Dus als je regelmatig (zoals ik) van mode verandert klopt de volgorde van de apps niet meer, ik bedoel dat ze niet meer op dezelfde vertrouwelijke plaats staan. Echt dom van Apple. (Ik gebruik geen widgets). Daarom zal ik niet updaten met mijn ipad die ik dagelijks gebruik.

 18. Origineel geplaatst door Dylan
  Ik kan niet meer naar rechts swipen om de melding te openen, iemand hier nog meer last van of een oplossing voor?

  Origineel geplaatst door Dick
  Bij mij ook. Denk dat ze deze gesture hebben aangepast en je nu 1 keer moet klikken om meldingen te openen vanuit het lockscreen.

  Jammer, was heel gewend aan deze gesture maar goed dan maar weer opnieuw wennen aan dat gedeelte HAHA

 19. De enige bug die ik nu heb kunnen vinden is dat mijn iPhone aangeeft mijn betalingsgegevens bij te werken.
  Als ik dit wil doen dan gaat voor dat ik verder kom het scherm direct terug naar het hoofdmenu instellingen, dus ik krijg niet eens de kans iets te wijzigen.

 20. Origineel geplaatst door Jan
  Ik krijg nu melding dat ik gevolgd wordt door mijn eigen AirTags. En wanneer ik kijk in de app zoek mijn zie ik mijn eigen AirTag niet meer. Iemand een oplossing want ik kan natuurlijk die AirTag ook niet opnieuw gebruiken omdat mijn iPhone denkt dat hij van iemand anders is.
  Het rare is dat de automatisering die aan de AirTag verbonden is wel werkt.

  Zie hier.

 21. Had problemen met het geluid opnemen van de AirPods. Dat is nu opgelost door ze nieuw aan re melden. Maar nu werken ze de ene keer wel andere keer niet. Vooral de microfoon. Soms klink ik ver weg. Soms hoort niemand me tijdens telefoongesprekken. Iemand een idee?

 22. Na de update naar iOS 15 staan ineens al mijn 2FA codes dubbel in de Google Authenticator.
  Als je vervolgens er eentje verwijderd, dan wordt na verloop van tijd de tweede ook verwijderd.

  Een collega ervaarde exact hetzelfde.

 23. Na update bij Apple kaarten geen”labels” meer zoals voorheen
  Bij mijn iphone in satellietbeeld geen straatnamen. Wel op ipod en ipad- mini.
  Ook op een oudere ipad geen straatnamen. Verwarrend.

 24. Ik ontvang geen melding van Mail meer

 25. Apple Watch wil niet verbinden. MacRumors meldde het net ook. Ik heb watch moeten wissen, beide opnieuw opstarten en dan koppelen als nieuwe Watch. Backup terugzetten kan dan gewoon nog. Probleem is met de iPhone 13.

 26. Er zitten nog wel meer fouten in maps. Als ik bv een café zoek dan vindt ie m. Maar als ik k vervolgens selecteer dan krijg ik de melding dat er geen info beschikbaar is. Als ik het nog een, twee of drie keer probeer dan lukt het wel.

 27. Na update IOS15 gaat batterij vlugger leeg… Haal geen dag meer…

 28. @radiomike: Bij mij precies hetzelfde. Na loskoppelen en opnieuw opstarten wel weer verbinding en alles lijkt nu te werken behalve ontgrendelen iPhone 13 pro met Apple Watch. Als ik dat wil activeren dan krijg ik de melding “Geen communicatie met Apple Watch mogelijk”.
  Meer mensen last van?

 29. Ik heb een iPhone 13 pro met de nieuwe iOS en bij het synchroon afspelen op de Apple TV crasht het als ik filmpjes afspeel

 30. Since de update heeft Safari een Delay. Is dit normaal of heb ik iets verkeerds aanstaan?

 31. Ik gebruik de wachtwoordmanager Bitwarden tezamen met Yubikey 5 Ci. In IOS 14.8 werkte alles nog uitstekend. Onder IOS 15 kan ik niet meer met de Yubikey inloggen.

 32. Wanneer ik een liedje Sazam via de sneltoets op het bedieningspaneel herkent die het liedje wel maar om deze op te slagen dien je nog even op het gevonden resultaat te drukken.
  Dit was in iOS14 evengoed maar wat is de bug nu in iOS15 dat deze na het drukken om het gewenste resultaat het gewoonweg niet meer opslaat. Gevolg, ik kan geen liedjes meer Shazammen met de sneltoetsen gezien deze deze toch niet opslaat.

  Verder ook problemen met YouTube waarbij na het willen aanklikken van een filmpje deze de aanraking niet lijkt te willen detecteren. Ik moet dan altijd refreshen en dan lukt het wel.

  Verder ook sommige apps die crashen.

 33. Bij mij worden de foto’s in de Foto app niet doorzocht. Als ik naar het album personen ga op mn iPhone dan heeft ie er 0 van de 52.000 doorzocht. Op m’n iPad heeft ie na twee dagen opeens de helft gedaan maar vervolgens gebeurt er al weer dagen niks. Beide hangen ‘s nachts aan de oplader.

 34. Origineel geplaatst door Niels
  Er zitten nog wel meer fouten in maps. Als ik bv een café zoek dan vindt ie m. Maar als ik k vervolgens selecteer dan krijg ik de melding dat er geen info beschikbaar is. Als ik het nog een, twee of drie keer probeer dan lukt het wel.

  Exact dit dus

  En bij zoomen ben je de gezochte winkels/cafe’s etc. ‘Kwijt’ en geeft hij aan nul gevonden.

 35. Origineel geplaatst door Patrick
  @radiomike: Bij mij precies hetzelfde. Na loskoppelen en opnieuw opstarten wel weer verbinding en alles lijkt nu te werken behalve ontgrendelen iPhone 13 pro met Apple Watch. Als ik dat wil activeren dan krijg ik de melding “Geen communicatie met Apple Watch mogelijk”.

  Meer mensen last van?

  Ja er zijn al best wat meldingen van dit, zelfs nieuwe installatie zonder backup terug zetten werkt niet, lijkt echt op een bug met de 13 series

 36. Iemand enig idee waar de lijst met app updates zijn gebleven? Kan dit nergens terug vinden. #durftevragen

 37. Dankzij iPhone 13 pro installatie alle wachtwoorden in iCloud sleutelhanger verloren …

 38. Gisteren heb ik mijn iPhone 13 Pro opgehaald. Alles is keurig ingesteld, op 1 ding na. Ik wil mijn iPhone kunnen ontgrendelen met de Apple Watch. Dit doe ik onder Instellingen/Face ID en toegangscode/Ontgrendel met Apple Watch. Dit resulteert in de foutmelding “Geen communicatie met Apple Watch mogelijk. Zorg dat je je Apple Watch draagt en ontgrendeld hebt en dat je iPhone is ontgrendeld”. De Apple Watch is gewoon goed gekoppeld en verbonden met de iPhone. Alles functioneert verder ook goed in de koppeling tussen de iPhone en de Watch. Ik heb de Apple Watch toen de foutmelding bleef komen zelfs helemaal opnieuw ingesteld als nieuwe Apple Watch. Maar de melding verdwijnt niet. Ik vermoed dat dit een bug is in iOS 15. Hopelijk is die snel verholpen, want de telefoon ontgrendelen met de Apple Watch tijdens het dragen van een mondkapje vind ik erg handig. Moet regelmatig reizen in het OV.

 39. Origineel geplaatst door Patrick
  @[radiomike](#comment-880946): Bij mij precies hetzelfde. Na loskoppelen en opnieuw opstarten wel weer verbinding en alles lijkt nu te werken behalve ontgrendelen iPhone 13 pro met Apple Watch. Als ik dat wil activeren dan krijg ik de melding “Geen communicatie met Apple Watch mogelijk”.

  Meer mensen last van?

  Yep, ik post net hetzelfde 😃

 40. @Digilike: Inmiddels contact gehad met Apple support. Zij krijgen het ook niet zo 1 2 3 opgelost. Ik wordt als het goed is vandaag nog gebeld: “we zullen hier dan een rapport voor onze technische dienst voor moeten maken.”.
  Ben benieuwd.

 41. Toch ook een bug gevonden: als ik in HomeKit een verwarmingsscene wil aanpassen crashet HomeKit.
  Op iPadOS werkt het prima.

 42. Vandaag m’n iPhone 13 pro binnen gekregen, super blij mee!

  Camera en scherm is top!

  Alleen kan ik geen reservekopie van m’n Apple Watch 6 terugzetten. Alle laatste updates staan op beide devices.

  Hij ziet m’n Watch niet eens. Enige wat kan is als nieuwe Watch configureren. Dit gedaan, vervolgens weer los gekoppeld en opnieuw geprobeerd reservekopie watch terug te zetten.

  Zonder succes. Iemand zelfde probleem en/of advies?

  Edit: ja dus lees ik in de comments. Even wachten voor update dan maar?

 43. Origineel geplaatst door Patrick
  @radiomike: Bij mij precies hetzelfde. Na loskoppelen en opnieuw opstarten wel weer verbinding en alles lijkt nu te werken behalve ontgrendelen iPhone 13 pro met Apple Watch. Als ik dat wil activeren dan krijg ik de melding “Geen communicatie met Apple Watch mogelijk”.

  Meer mensen last van?

  Ja ik heb hier ook last van in combinatie met een S3. Verder werkt alles prima. Jammer, want gezien ik nog steeds vaak met mondkapje loop was dit een perfecte functie.

 44. Op de Apple Watch kon ik eerder antwoorden op Whatsapp berichten met het sturen van een emoji. De blauwe stip die daar eerder voor stond is verdwenen alsook blauwe stip met een microfoontje. Iemand hier een oplossing voor? Ik heb voor mijn gevoel alles geprobeerd.

 45. Nog iemand problemen met spotify streamen naar een homepod? Speelt wel af en je kan de homepod kiezen maar geen geluid. Met apple music wel.

 46. Die Problemen met Apple watches koppelen lijkt een dingetje te zijn met de iPhone 13…
  Mijn AW6 werkt beter dan ooit icm de IP XsMax.
  Ook bij de vrouw: AW3 icm IP12 gaat feilloos.

 47. FaceTime werkt niet meer, ik kan niet bellen of gebeld worden ermee. Iemand anders zelfde probleem?

 48. Siri werkt niet meer na update iOs15 (iPhoneXR) en ook niet meer op Watch (Watch Os 8.0)

  Help! Op de watch krijg ik na lang aarzelen het bericht dat er geen verbinding is.
  Op de telefoon : “Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw”

 49. Origineel geplaatst door Benny
  Merk vandaag dat de kaarten app tijdens een route tot twee keer toe, met CarPlay, helemaal stopt en je de route opnieuw moet invoeren.

  Ik kan mijn iPhone 13 niet eens meer gebruiken. Verbinding wordt telkens verbroken met mijn Volkswagen. Online lees ik dat veel mensen hier last van hebben, dus ben verbaasd hier (of op iCulture algemeen) nog niets tegengekomen te zijn.

 50. Sinds de update licht mijn scherm niet meer op wanneer ik een notificatie krijg. Niet bij WhatsApp, niet bij iMessage, niet bij Instagram.. Gewoon helemaal nergens. Herstarten heeft geen nut gehad en alle instellingen staan goed.

  Wie oh wie heeft de gouden tip?

 51. Ik heb gisteren ipadios 15 geinstalleerd en nu werkt dual-sim niet meer.
  De e-sim van Vodafone is wel aanklikbaar, maar vervolgens switched de ipad terug naar de fysieke (buitenlandse) sim.

 52. Blijkbaar kan na het aanmaken van een nieuw contact waarbij men ook een verjaardag toegevoegd ook niet meer gesynchroniseerd worden in de agenda app nu installatie van iOS 15🥺

 53. Dat Siri een accent minder heeft is spijtig. 😕 Zeker als Vlaamse.

 54. Ik krijg meldingen van alle mail accounts dat er een verbindingsprobleem is met het account. Lost zich na herstart op.

 55. De “Opslag is vol” bug is bij mij opgelost met de update naar iOS 15.0.1.

 56. Als ik Apple Maps gebruik via CarPlay in m’n auto, dan is de stem van aanwijzingen nu heel zacht. Alles staat op z’n hardst, vóór iOS15 nergens last van. 😭

 57. Ik kan regelmatig geen verbinding met m’n HomePod maken vanaf iPhone of iPad

  Alleen een reset van de HomePod lost het probleem op.
  Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Is dit een bekend probleem sinds IOS15 ?

 58. (Mooie site hier) Ben ik de enige met deze 2 dingen?:
  1. Edit-tekst van een eml body verdwijnt
  Tijdens editten doordat copypaste plotseling ‘selecteer alles’ aanheeft staan en 1 tikje, weg txt, plus groeiend wit (30?) pagina’s (hangt). Zelfs undo helpt zelden. Plak werkt niet maar select PLAKT verschrikkelijk.
  Ik heb ook een record, dat autosuggest weigert een suggest over te zetten na klik. Het foute blijft staan. RARE FOUT.
  2. opeens gaat batterijladen vd 8+ niet meer normaal: pas na enkele keren insteken. Na ios 15.0.2 of hardware busje.

 59. vanmorgen update naar iPadOS 15.1 gedaan, nu probleem met ‘snelle notities’ :
  bij bedieningspaneel is het icoontje voor ‘snelle notities’ niet meer te zien, ook niet bij de regelaars van het bedieningspaneel onder instellingen,
  tevens werkt snelle notities niet door te schuiven vanuit de rechterbenedenhoek, en kan ik van uit safari geen snelle notitie maken

 60. Mijn iphone 8 gaat niet eens meer aan na update 15.1 :s

 61. de linker rij apps reageren niet meer op mijn Iphone X na installatie ios 15

 62. Net m’n nieuwe iPhone via een reservekopie geïnstalleerd, maar video’s afspelen via you tube werkt niet en inloggen on Spotify is niet mogelijk?!?

  Apps opnieuw geïnstalleerd -> geen resultaat

 63. Icoontje van Calender app blijft op 1 bepaalde dag staan ipv aanpassen..
  Heeft er iemand daar ook “last” van?

 64. Origineel Apple hardware keyboard werkt niet meer … spatie selecteert de hele pagina, programma’s lopen vast enz, als je het keyboard er af haalt werkt alles terug normaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.