Apple Pay in iOS 15.

Deze 4 Apple Pay-verbeteringen in iOS 15 maken shoppen net wat makkelijker

Wist je dat Apple Pay in iOS 15 een stukje beter wordt? Apple voegt onder andere een nieuw scherm toe als je online met Apple Pay afrekent.

Apple Pay verbeteringen in iOS 15

Apple Pay is één van de meest geliefde functies van de iPhone en inmiddels werken veel Nederlandse banken met Apple’s betaalsysteem. Je gebruikt Apple Pay waarschijnlijk voornamelijk in winkels, maar ook online kun je op veel plekken met Apple Pay betalen. Voor zowel online als offline shoppen heeft Apple in iOS 15 verbeteringen voor Apple Pay gepland, die we hier voor je verzameld hebben.


#1 Nieuw ontwerp bij online betalen
Als je in een webshop of in een app afrekent met Apple Pay, verschijnt er een betaalscherm met alle informatie over je betaling en persoonsgegevens. Je ziet daar het totaalbedrag, eventuele verzending en verzendkosten, contactgegevens en meer. Dit betaalscherm krijgt in iOS 15 een nieuw design, dat er een stukje overzichtelijker uitziet dan voorheen. In onderstaande screenshots zie je hoe het er in iOS 14 en iOS 15 uitziet. Elk onderdeel is apart te openen en eventueel aan te passen.

Apple Pay: online betaalscherm in iOS 15 vernieuwd.
iOS 14 vs iOS 15. Persoonlijke gegevens zijn uit de afbeelding verwijderd.

#2 Nieuwe kaart toevoegen vanuit betaalscherm
Behalve het nieuwe design, heeft dit online betaalscherm ook wat nieuwe functies gekregen. Zo kun je direct vanuit dit scherm een nieuwe Apple Pay-kaart toevoegen. Dat komt vooral van pas als de webshop je huidige toevoegde kaarten niet accepteert. Het enige wat je hoeft te doen, is te tikken op de betaalkaart en onderaan te kiezen voor Voeg betaalmethode toe. Je hoeft dan dus niet meer apart naar de Wallet-app te gaan.

#3 Kortingcodes invoeren in betaalscherm
We zijn allemaal dol op korting en het online betaalscherm van Apple Pay ondersteunt in iOS 15 ook het invoeren van kortingscodes. Dit is vooral handig als een webshop de Apple Pay-knop vanuit productpagina’s ondersteunt (zoals BCC), waarmee je het winkelmandje omzeilt. De optie om kortingscodes in te voeren in het Apple Pay-betaalscherm moet wel door de webshop ondersteund worden.

#4 Duidelijker herkennen waar je betaald hebt
Je kan in de Wallet-app al je Apple Pay transacties bekijken. Bij elke kaart zie je de recente betalingen die je daarmee gedaan hebt, zowel in fysieke winkels als online en in apps. In iOS 15 ziet dit er een stukje beter uit, want voor elke betaling staat nu ook een bijpassend icoontje. Je kan daardoor beter herkennen in wat voor soort winkel je betaald hebt, zoals een supermarkt of een restaurant. Heb je via een app afgerekend, dan zie je daar meteen het appicoontje.

Apple Pay transacties met icoontjes in iOS 15.

Apple Pay in Nederland is inmiddels bij vijf Nederlandse banken beschikbaar en daarnaast nog bij talloze andere banken en verstrekkers van online betaalkaarten. De grootste afwezige met Apple Pay is momenteel nog de Volksbank. Naast deze verbeteringen voor Apple Pay in iOS 15, krijgt ook de Wallet-app in iOS 15, enkele handige nieuwe functies.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. We verwachten de officiële iOS 15 release in de loop van september/oktober 2021. Ontdek wat er nog meer is aangekondigd tijdens de keynote in onze WWDC 2021 samenvatting! Of lees onze zeer uitgebreide iOS 15 preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2021, 15:33
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen apple pay, ios 15
Software iOS 15

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.