Apple Pay in iOS 15.

Deze 5 Apple Pay-verbeteringen in iOS 15 maken shoppen net wat makkelijker

Wist je dat Apple Pay in iOS 15 een stukje beter is geworden? Apple heeft onder andere een nieuw scherm toegevoegd voor wanneer je online met Apple Pay afrekent.

Apple Pay verbeteringen in iOS 15

Apple Pay is één van de meest geliefde functies van de iPhone en inmiddels werken veel Nederlandse banken met Apple’s betaalsysteem. Je gebruikt Apple Pay waarschijnlijk voornamelijk in winkels, maar ook online kun je op veel plekken met Apple Pay betalen. Voor zowel online als offline shoppen heeft Apple in iOS 15 verbeteringen voor Apple Pay gekregen, die we hier voor je verzameld hebben.


#1 Nieuw ontwerp bij online betalen
Als je in een webshop of in een app afrekent met Apple Pay, verschijnt er een betaalscherm met alle informatie over je betaling en persoonsgegevens. Je ziet daar het totaalbedrag, eventuele verzending en verzendkosten, contactgegevens en meer. Dit betaalscherm krijgt in iOS 15 een nieuw design, dat er een stukje overzichtelijker uitziet dan voorheen. In onderstaande screenshots zie je hoe het er in iOS 14 en iOS 15 uitziet. Elk onderdeel is apart te openen en eventueel aan te passen.

Apple Pay: online betaalscherm in iOS 15 vernieuwd.
iOS 14 vs iOS 15. Persoonlijke gegevens zijn uit de afbeelding verwijderd.

#2 Nieuwe kaart toevoegen vanuit betaalscherm
Behalve het nieuwe design, heeft dit online betaalscherm ook wat nieuwe functies gekregen. Zo kun je direct vanuit dit scherm een nieuwe Apple Pay-kaart toevoegen. Dat komt vooral van pas als de webshop je huidige toevoegde kaarten niet accepteert. Het enige wat je hoeft te doen, is te tikken op de betaalkaart en onderaan te kiezen voor Voeg betaalmethode toe. Je hoeft dan dus niet meer apart naar de Wallet-app te gaan.

Bekijk ook

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

#3 Kortingcodes invoeren in betaalscherm
We zijn allemaal dol op korting en het online betaalscherm van Apple Pay ondersteunt in iOS 15 ook het invoeren van kortingscodes. Dit is vooral handig als een webshop de Apple Pay-knop vanuit productpagina’s ondersteunt (zoals BCC), waarmee je het winkelmandje omzeilt. De optie om kortingscodes in te voeren in het Apple Pay-betaalscherm moet wel door de webshop ondersteund worden.

#4 Duidelijker herkennen waar je betaald hebt
Je kan in de Wallet-app al je Apple Pay transacties bekijken. Bij elke kaart zie je de recente betalingen die je daarmee gedaan hebt, zowel in fysieke winkels als online en in apps. In iOS 15 ziet dit er een stukje beter uit, want voor elke betaling staat nu ook een bijpassend icoontje. Je kan daardoor beter herkennen in wat voor soort winkel je betaald hebt, zoals een supermarkt of een restaurant. Heb je via een app afgerekend, dan zie je daar meteen het appicoontje.

Apple Pay transacties met icoontjes in iOS 15.

#5 Openbaarvervoerkaarten toevoegen
Deze verbetering is handig als je in een regio bent waar bepaalde openbaarvervoerkaarten beschikbaar zijn in Wallet. In iOS 15 heeft Apple de flow aangepast voor het toevoegen van een nieuwe Apple Pay-kaart. Je krijgt nu via Instellingen > Wallet en Apple Pay > Voeg kaart toe meteen de vraag wat voor type kaart je toe wil voegen: een betaalkaart of creditcard of een openbaarvervoerkaart. Kies je voor die tweede, dan krijg je alle geschikte openbaarvervoerkaarten te zien.

Apple Pay openbaarvervoerkaart toevoegen.

Vervolgens kies je een kaart voor jouw regio en kies je het bedrag (in de lokale valuta) dat je op de kaart wil zetten. Dit bedrag betaal je via een andere geschikte betaalkaart in je Wallet, zoals een creditcard. Je hebt daarnaast ook de keuze om een bestaande fysieke kaart over te zetten naar de Wallet-app. Dit is handig als je al een kaart hebt waar nog saldo op staat. In iOS 14 verscheen de optie voor het toevoegen van een openbaarvervoerkaart alleen als de regio van je iPhone ingesteld stond op een regio waar zo’n kaart aangeboden wordt.

Apple Pay openbaarvervoerkaart van Clipper toevoegen.

Apple Pay in Nederland is bij Nederlandse banken beschikbaar en daarnaast nog bij internationale banken en verstrekkers van online betaalkaarten. Naast deze verbeteringen voor Apple Pay in iOS 15, heeft ook de Wallet-app in iOS 15 enkele handige nieuwe functies gekregen.

Bekijk ook

Deze 6 verbeteringen in iOS 15 maken de Wallet-app veelzijdiger

De Wallet-app heeft nieuwe functies gekregen in iOS 15. Je kan nu meer soorten kaarten bewaren en het beheren en toevoegen gaat ook makkelijker. Maar helaas kan niet iedereen daar meteen van profiteren.
Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. iOS 15 nog niet geïnstalleerd? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Voor antwoorden op vragen hebben we een uitgebreide iOS 15 FAQ. De meest recente iOS-versie is iOS 16.3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.