iOS 14 widgets van derden.

iOS 14 installeren lukt niet, wat nu?

Loop je tegen iOS 14 installatieproblemen aan? Wij helpen je op weg als iOS 14 downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Heb je iOS 14 installatieproblemen? Wil je wel updaten, maar lukt het niet? In dit artikel bespreken we een aantal mogelijke problemen en oplossingen, waarmee je hopelijk weer snel uit de voeten kunt. Ook als je problemen hebt met iOS 14 downloaden of tegen andere problemen aanloopt heb je er iets aan.


iOS 14 downloaden lukt niet?
Apple heeft inmiddels heel wat ervaring opgebouwd met het uitbrengen van grote software-updates. Maar toch kan er nog wel iets misgaan. Vooral op momenten dat iedereen tegelijk probeert om de update te installeren en het topdrukte is op de servers van Apple.

Dat begint meteen al bij iOS 14 downloaden. Je probeert telkens weer de update te downloaden, maar dat lukt niet. Eén van de meest voor de hand liggende oorzaken is dat het druk is bij Apple. Zeker als je meteen op het moment van de release probeert om iOS 14 te downloaden kan het problemen opleveren, waardoor je meermaals moet proberen. Ons advies: wacht een paar uur en probeer het daarna opnieuw.

De download gaat traag
Is het wel gelukt om de iOS 14 download te starten, maar moet je daarna vele minuten of zelfs uren wachten tot de download klaar is? Ook dat kan te maken hebben met drukte. Er zijn al bijna 2 miljard iOS-apparaten verkocht. Die zullen niet allemaal tegelijk worden bijgewerkt naar iOS 14, maar toch gaat het om tientallen miljoenen mensen die tegelijk proberen om iOS 14 te downloaden. Heb wat geduld en probeer het nog eens op een later moment.

iOS 13 update

Mogelijke problemen bij iOS 14

De iOS 14 installatie lukt niet? Bij het installeren van de update kun je een melding krijgen zoals: “Er is een fout opgetreden” of: “De update kan niet geïnstalleerd worden”. Dit kan aan een aantal dingen liggen, die je als volgt kunt oplossen:

 • iPhone herstarten. Soms is het herstarten van je toestel voldoende om te zorgen dat de update wel installeert.
 • Check de netwerkinstellingen. Soms is het netwerk de boosdoener. Om te zorgen dat het in ieder geval niet aan je verbinding ligt kun je naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in gaan om de netwerkinstellingen te resetten.
 • Wijzig je DNS-instellingen eventueel naar Google DNS of OpenDNS.
 • Schakel Wi-Fi uit. Dit is een tip die eerder bij installatieproblemen werkte: je schakelt over naar mobiele data en drukt dan pas op de installatieknop. Vaak lukt het installeren op dat moment wel. Omdat je de update al via Wi-Fi hebt binnengehaald voordat je gaat installeren valt de hoeveelheid dataverkeer via 4G mee.

iOS 12 problemen installatie

Aanrader bij iOS installatieproblemen: gebruik iTunes

Heb je moeite om over-the-air een iOS-update te installeren, dan kan het vaak helpen om dit via iTunes of de Finder op de desktop te doen.

 1. Sluit je toestel aan op de computer en start iTunes.
 2. Ga naar je toestel en druk op Zoek naar update.
 3. Daarna kun je de update downloaden en updaten. Uiteraard zal dit ook wat langer duren als je dit een moment doet als de update net uit is en iedereen bezig is met updaten.

Tip! Gebruik Shift+Update tijdens het updaten via iTunes om te zorgen dat je geen data verliest.

Weinig ruimte? Gebruik ook iTunes
Heb je iOS 14 installatieproblemen omdat je toestel te weinig opslagruimte voor iOS 14 vrij heeft? Je krijgt een melding voor onvoldoende ruimte als je Over-The-Air (OTA) probeert te updaten? Ook in dat geval kan het helpen om voor installeren via iTunes te kiezen.

Help, ik krijg geen iOS update binnen!

Een heel ander installatieprobleem is dat je helemaal geen update te zien krijgt. Tik je op Instellingen > Algemeen > Software-update, dan laat je toestel zien dat iOS 13.6.x de meest recente versie is en dat je toestel up-to-date is.

Dit kan aan een aantal dingen liggen:

 • De update wordt gefaseerd uitgerold en het kan daarom zijn dat de update nog niet bij jou beschikbaar is, ook al kunnen andere mensen al wel updaten.
 • Je hebt al eerder de Golden Master van iOS 14 geïnstalleerd. Omdat de definitieve versie waarschijnlijk hetzelfde buildnummer heeft, krijg je geen update te zien en je hoeft ook eigenlijk niet te updaten. Lees hier hoe je van de publieke versie van iOS 14 kunt updaten naar de definitieve versie.
 • Je hebt al de iOS 14 beta. Omdat dit versienummer nieuwer is, krijg je geen update.
 • Je iPhone is niet geschikt voor iOS 14. Je hebt minimaal een iPhone 6s nodig. Bekijk welke toestellen voor iOS 14 geschikt zijn.
 • Je internetverbinding is slecht. Verbreek de verbinding met Wi-Fi of zet je toestel even een paar seconden in vliegtuigmodus om te zorgen dat er weer verbinding is. En check meteen even via fast.com of een andere speedtester of je verbinding snel genoeg is.

iOS 14 installatie vastgelopen
Is de installatie vastgelopen, dan kan het zijn dat de download maar deels is gelukt, of dat het updateproces om een andere reden is afgebroken.

Je kunt vastgelopen of gedeeltelijke iOS 14 updates opzoeken door naar Instellingen > Algemeen > Beheer opslagruimte te gaan. Tik bij de lokale opslag op Beheer opslag en wacht tot de lijst gevuld is. Je ziet nu wellicht een niet-gelukte iOS-update staan, die je kunt verwijderen. Daarna kun je opnieuw proberen te downloaden of de update via iTunes proberen.

iOS 14 installeren is vastgelopen op Apple-logo
Is de installatie wel gestart, maar is het vervolgens vastgelopen op het Apple-logo, dan kun je het beste de aan/uit- en thuisknop gelijktijdig indrukken om het apparaat uit te zetten. Heb je een iPhone 7 of nieuwer, dan druk je daarvoor op de volume- en powerknop. Verbind je iPhone daarna met de computer met een kabel. Druk op de aan/uitknop en je kunt nu het installatieproces verder voortzetten.

Probeer de iOS 14 update te downloaden via een andere site
Niet alleen Apple biedt downloads aan van de iOS-firmware. Er zijn ook andere websites waar je deze IPSW-bestanden kunt vinden. Deze worden meestal gebruikt om toestellen later te downgraden. We raden niet aan om deze downloadsites te gebruiken, omdat ze niet altijd betrouwbaar zijn.

Een plek waar je wel veilig downloads kunt checken en downloaden is istheapplestoredown.com. Daar vind je downloadlinkjes van de Apple-servers, dus je weet altijd zeker dat het IPSW-bestand rechtstreeks bij Apple vandaan komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorie Diensten
Onderwerpen ervaringen, ios, ios 13
Software iOS 14

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13