Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Aqara G4 deurbel met man

Aqara’s slimme deurbel werkt met HomeKit en herkent je gezicht

Aqara heeft vandaag de Smart Video Doorbell G4 uitgebracht, een videodeurbel met gezichtsherkenning en HomeKit-ondersteuning. Het is de eerste slimme videodeurbel van het merk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Aqara Slimme Video Deurbel G4

We schreven eerder al over de Aqara Smart Video Doorbell G4 als een van de nieuwe Aqara-producten voor 2023, maar nu is hij officieel verkrijgbaar in de winkel. Met deze Aqara Smart Video Doorbell G4 zit je overigens niet aan Apple vast. Hij werkt ook met Google Home en Alexa. Volgens de fabrikant is het de enige deurbel in zijn soort met gratis cloudopslag, waarbij je niet gebonden bent aan een betaald abonnement. Er is ook een microSD-slot aanwezig aanwezig in de Indoor Chime, om binnenshuis je videobeelden te kunnen opslaan.

Update april 2023: Deze slimme videodeurbel is inmiddels verkrijgbaar bij diverse winkels, waaronder Alternate en Tink. Lees ook onze review van de Aqara-deurbel!

Bekijk ook

Review: Aqara Video Doorbell G4 met HomeKit

De Aqara G4-deurbel met HomeKit Secure Video is de allereerste (!) HomeKit deurbel die op batterijen te gebruiken is. Een handige oplossing als je niet (eenvoudig) bij de bedrading kan. Wij hebben de Aqara Video Doorbell G4 uitgebreid getest en in deze review lees je onze ervaring.

Wat deze deurbel uniek maakt, is dat het de eerste (en voorlopig enige) HomeKit deurbel is die op batterijen werkt en ondersteuning biedt voor Apple’s HomeKit Secure Video. Er waren al wel slimme deurbellen met HomeKit, maar een draadloos model mét HomeKit Secure Video is zeer bijzonder. Andere fabrikanten zoals Netatmo hebben er wel aan gewerkt, maar stopten met de ontwikkeling omdat het erg gecompliceerd bleek te zijn. Aqara is er op een of andere manier toch in geslaagd. Later in 2023 wil Aqara ook nog Matter-ondersteuning toevoegen.

Aqara G4 deurbel op de muur

Ben je van plan om Aqara Slimme Video Deurbel G4 bedraad te gebruiken, hou dan rekening met de ervaringen van gebruikers die ‘m al hebben getest. Bij bedraad gebruik valt de deurbel na een dag uit en komt niet meer online. Hier is meer te lezen over dit probleem.

Veel camerafuncties

De camera in de deurbel neemt beelden op in 1080p-resolutie en is uitgerust met AI voor lokale gezichtsherkenning en automatiseringen. Wat de camera betreft zijn de functies vergelijkbaar met de eerder besproken Aqara Camera Hub G3 (en dat zijn er nogal wat). De gezichtsherkenning gebeurt lokaal op het apparaat vanwege je privacy. Ook kun je de gezichtsherkenning gebruiken voor automatiseringen in huis, bijvoorbeeld het activeren van een welkom-scene als de G4 een gezinslid herkent bij thuiskomst. Via de app kun je de gevoeligheid, bewegingsdetectie en energiebesparing instellen.

Verbind je de deurbel met het Aqara Security-systeem, dan kan hij een geluid afspelen bij het herkennen van beweging of een alarmsirene bij een poging tot inbraak. Ben je geen HomeKit-gebruiker, dan kun je lokaal de beelden streamen via Google Home en Alexa. Opslaan van de videobeelden kan via iCloud (betaald abonnement vereist) of bij Aqara zelf). Je krijgt van de fabrikant 7 dagen cloudopslag zonder kosten.

Aqara G4 chime

De deurbel is op verschillende manieren te installeren, zowel draadloos als bedraad. Kies je voor draadloos, dan heb je zes AA-batterijen nodig, die standaard worden meegeleverd. Deze gaan ongeveer 4 maanden mee bij gemiddeld gebruik. Woon je in een straat met veel verkeer en voorbijgangers, dan kun je dit afstellen op de situatie om stroom te besparen. Je krijgt er een Indoor Chime (gong-repeater) bij die je overal in huis kunt ophangen en die het deurbelgeluid met een 95 dB geluidssterkte afspeelt. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

We zijn deze deurbel momenteel aan het testen en zullen een uitgebreide review publiceren met onze ervaringen. De Aqara G4 wordt onder andere verkocht via via Alternate en Bol.com. Meer verkooppunten vind je op aqarabenelux.com. Bij Amazon.de krijg je 15% korting met code EUDOORBELLG4.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 23 maart: Prijs en meer beschikbaarheid toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
42 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.