August deurbel

Apple verwijdert deurbellen van HomeKit-pagina

Apple heeft stilletjes de categorie 'deurbellen' weggehaald van de pagina met HomeKit-accessoires. Daardoor komen aanstaande updates van de Ring- en August-deurbel op losse schroeven te staan.

Eerder deze week was de categorie ‘slimme deurbellen’ nog aanwezig op de website. Er was tot op heden maar één accessoire aanwezig, de August Doorbell Cam. Een HomeKit-geschikte versie van de Ring-deurbel was nog in ontwikkeling, maar die gaat er waarschijnlijk niet meer komen. De fabrikant is door een overname in handen gekomen van Amazon.

Apple kondigde tijdens WWWDC 2016 de Woning-app voor iOS aan en demonstreerde daarbij ook de nieuwe categorie deurbellen. De indruk ontstond dat er in korte tijd meerdere producten op de markt zouden komen. Apple’s demonstratie liet zien dat je via een slimme deurbel live kon kijken wat er op het tuinpad gebeurt, kon spreken met een bezorger en zelfs de deur kon ontgrendelen vanuit de Woning-app. Fabrikanten August en Ring beloofden dat ze hun bestaande deurbellen zouden aanpassen, maar we zitten twee jaar later nog steeds te wachten op een update. Ring wordt verkocht in Europa, August is voornamelijk actief in de VS.

HomeKit deurbel

Bij HomeKit staat Apple alleen bepaalde productcategorieën toe. Zo werd bij iOS 11 de ondersteuning voor sprinklers en kranen toegevoegd. Het is onduidelijk waarom Apple niet langer slimme deurbellen wil ondersteunen. Mogelijk heeft het iets te maken met sterke encryptie, waardoor te veel vertraging optrad. Ring en August zijn tijdens de ontwikkeling wellicht tegen problemen aangelopen waardoor de deurbellen niet praktisch in gebruik waren.

August deurbel

Nest heeft kortgeleden wel de Nest Hello deurbel in Nederland uitgebracht, maar die werkt net als alle andere Nest-producten niet met HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 16:46
Bron Bron Apple Insider
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurbel, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.