tvOS 17 zingen met Apple Music

Apple TV als karaokemachine: meezingen doe je zo (met jezelf in beeld sinds tvOS 17)

Het is op de Apple TV makkelijker dan ooit om mee te zingen met je favoriete muziek. In een handomdraai tover je de Apple TV om tot karaokemachine. Zo werkt karaoke op de Apple TV.

Met Apple Music bekijk je songteksten op al je apparaten. De songteksten scrollen ook mee, zodat je makkelijker kunt meezingen met de muziek en vooral op de Apple TV komt dat goed van pas. In deze tip laten we je zien hoe je op de Apple TV karaoke doet en wat je daarvoor nodig hebt. De beste manier om dit te doen is met Apple Music Sing, dat sinds tvOS 17 nog extra functies krijgt waarmee je zelfs jezelf in beeld zet.

Apple Music Sing ook met jezelf in beeld via de camera sinds tvOS 17

Heb je een Apple TV 4K 2022 of nieuwer, dan kun je daarop gebruik maken van Apple Music Sing. Dit is de karaoke-functie van Apple Music voor de iPhone, iPad en Apple TV waarbij je de vocalen kunt dempen en helemaal achterwege kunt laten. Ook kun je met Apple Music Sing makkelijker een duet zingen, omdat duidelijk wordt aangegeven wat persoon 1 en 2 moeten zingen.

Bekijk ook

Zingen maar: zo werkt de karaokestand van Apple Music

Je kunt karaoke doen met Apple Music dankzij de functie Apple Music Sing. In deze tip laten we zien wat je hiervoor nodig hebt, hoe je mee kan zingen met de muziek in Apple Music en welke mogelijkheden er zijn.

Met tvOS 17 wordt de karaokefunctie op de Apple TV nog leuker. Je kan namelijk je eigen beeld gebruiken, door een iPhone of iPad met iOS/iPadOS 17 te verbinden. Je gebruikt dan namelijk de camera van je toestel om je eigen gezicht op beeld te zetten. Vervolgens verschijnt de songtekst naast je hoofd. Daarbij zijn er ook meerdere filters waar je uit kan kiezen, met een leuk effect om je feestje compleet te maken.

tvOS 17 zingen met Apple Music

De nieuwe functie vind je bij het camera-icoontje, naast de Apple Music Sing-knop. Je kunt hier ook de filters instellen die je wil gebruiken. Deze functie werkt dus alleen op de Apple TV 4K uit 2022, met minimaal tvOS 17.

We leggen je verderop uit hoe je Apple Music karaoke op de Apple TV gebruikt, zowel op het nieuwste model met Apple Music Sing als op de eerdere modellen. Want ondanks dat Apple Music Sing alleen werkt op de nieuwere modellen, kun je ook op de oudere Apple TV’s meezingen met de songteksten.

Heb je helemaal geen Apple Music? Dan kun je gebruikmaken van enkele apps die we onderaan dit artikel noemen. En heb je geen Apple TV, dan kan je ook je iPhone in je hand gebruiken om mee te zingen met de scrollende songteksten in Apple Music.

Dit heb je nodig voor karaoke op Apple TV

Om via de Muziek-app op de Apple TV mee te zingen met de songteksten, heb je het volgende nodig:

 • Apple TV HD of Apple TV 4K
 • Alleen voor Apple Music Sing: Apple TV 4K 2022
 • Apple Music
 • Alternatief: speciale app

Zo gebruik je Apple TV karaoke

Lees verderop hoe je het gebruikt en kies daarbij de Apple TV die jij hebt staan:

Apple Music Sing op de Apple TV 4K 2022

Bij Apple Music Sing kun je het geluidsvolume van de vocalen terugschroeven of helemaal uitschakelen, zodat je alles zelf kunt zingen. Je hebt dan als het ware een speciale karaokeversie. Er is ook een speciale duettenweergave, zodat duidelijk is wie wat moet zingen. En de animaties bij de scrollende songteksten laten ook zien wanneer je wat moet zingen, net als bij een echte karaokemachine. Sinds tvOS 17 gebruik je ook via de camera op je iPhone of iPad het beeld van je eigen gezicht, zodat je jezelf kunt zien zingen.

Apple Music Sing op de Apple TV 4K 2022 gebruik je zo:

 1. Open de Muziek-app en kies het nummer dat je wil afspelen.
 2. Druk dan op de menu- of terugknop om de extra opties tevoorschijn te laten komen. Zorg ervoor dat je onderaan de songteksten aanzet. Deze knop is te herkennen aan het “-symbool.
 3. Onderaan verschijnt een knop met microfoon. Druk deze in om de vocalen aan te passen.
 4. Met de + en – knop op de afstandsbediening wijzig je het volume van de oorspronkelijke vocalen. Zet deze zo laag mogelijk om alleen nog de muziek zelf te horen.
 5. Kijk naar het scherm en zingen maar.
Apple TV karaoke met Apple Music Sing

Wil je sinds tvOS 17 ook jezelf op de televisie terugzien, dan doe je dit:

 1. Schakel de Sing-modus in zoals hierboven omschreven.
 2. Naast de Sing-knop vind je een Camera-knop. Druk hierop en verbind je iPhone of iPad met je Apple TV. Plaats deze bij de televisie, bijvoorbeeld in een houder of met een hoes.
 3. Ga voor de televisie staan (of zitten) en zingen maar. De songteksten verschijnen links in beeld, als het ware voor jouw eigen gezicht.
 4. Wil je het filter of effect aanpassen, klik dan weer op het Camera-icoontje en kies een filter.

Meezingen met karaoke op oudere Apple TV

Heb je geen Apple TV 4K 2022 en dus geen Apple Music Sing, dan kun je Apple Music Sing via een omweg gebruiken. Je kunt dan via AirPlay Mirroring het beeld doorsturen van een geschikt device naar je Apple TV. Maar we kunnen ons voorstellen dat dit niet ideaal is, zeker niet als je met een groep bent.

Op oudere modellen zijn ook nog de gewone meescrollende songteksten beschikbaar. Bij sommige nummers animeren de songteksten en ook de duettenweergave is beschikbaar. Je kunt dan nog steeds meezingen en de karaokefunctie gebruiken. Maar de originele zangstem zal nog steeds aanwezig zijn. Je zult dus iets harder luidkeels mee moeten brullen om dit te overstemmen. Dit werkt op de Apple TV-modellen vanaf de Apple TV HD tot aan de Apple TV 4K 2021.

Om de Apple TV zonder Apple Music Sing als karaokemachine te gebruiken, doe je het volgende:

 1. Zorg er eerst voor dat de screensaver niet automatisch geactiveerd wordt. Ga op je Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging.
 2. Zet de optie Toon tijdens muziek en podcasts op Nee.
 3. Open nu de Muziek-app en zoek het nummer op dat je wil afspelen.
 4. Speel het nummer af. Druk dan op de menu- of terugknop om de extra opties tevoorschijn te laten komen.
 5. Veeg omlaag en ga naar de songtekst-knop rechtsonder. Druk deze in, waardoor het praatwolkje geselecteerd wordt.
 6. Naast de albumhoes verschijnt de meescrollende songtekst.
Apple TV karaoke: meescrollende en animerende songteksten

Het fijne van deze functie is dat je dit maar één keer hoeft in te schakelen. De instelling blijft actief totdat je het zelf uit zet. Hierdoor worden alle muzieknummers automatisch met de meebewegende songteksten afgespeeld, ideaal voor een avondje karaoke.

Je kan ook door het nummer bladeren door op de afstandsbediening te vegen. Je scrollt dan meteen naar een deel van de songteksten en het nummer, zodat ze altijd synchroon blijven.

Apple Music: Apple TV als karaoke met songteksten.

Wil je het feestje echt compleet maken, dan kun je er nog een complete muziekinstallatie met microfoon bij in huis halen.

Bekijk ook

Songteksten bekijken en bedienen in Apple Music doe je zo

Zing mee met je favoriete nummers in Apple Music! Je kunt op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac de songteksten van een nummer bekijken. In dit artikel leggen we uit waar je in Apple Music songteksten vindt.

Apple TV karaoke met apps

Als alternatief kun je ook gebruikmaken van karaokoe-apps, die geschikt zijn voor de Apple TV. Sommige laten zelfs je iPhone gebruiken als microfoon om mee te zingen via je televisie. Dit zijn enkele apps waar je uit kan kiezen:

 • Smule: Karaoke Music Studio (Gratis + IAP, iPhone/iPad/TV, iOS 14.0+) – Eén van de populairste karaoke-apps, met meer dan 100.000 liedjes. Je kunt de iPhone-versie koppelen aan de Apple TV-versie, zodat je die kan gebruiken als microfoon.
 • Karaoke One (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Mac/TV, iOS 17.0+) – Deze app biedt een groot aanbod en is een week lang gratis te proberen. Je maakt een account aan en kan zelfs volgers krijgen (dankzij opnames via je iPhone).
 • Karaoke on Demand (Gratis + IAP, iPhone/iPad/TV, iOS 12.0+) – Deze app heeft een ruime selectie van speciale karaokeversies van bekende nummers. De app krijgt helaas niet de beste beoordelingen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV