Apple TV karaoke meezingen.

Apple TV als karaokemachine: zo zing je mee met je Apple TV

Vanaf tvOS 13 is het makkelijker dan ooit om mee te zingen met je favoriete muziek. In een handomdraai tover je de Apple TV om tot karaokemachine. Zo werkt karaoke op de Apple TV

Met Apple Music bekijk je songteksten op al je apparaten. Nieuw is dat de songteksten vanaf iOS 13 en tvOS 13 meescrollen met de muziek. Je kan daardoor makkelijker meezingen met de muziek en vooral op de Apple TV komt dat goed van pas. In deze tip laten we je zien hoe je op de Apple TV karaoke doet en wat je daarvoor nodig hebt.

Dit heb je nodig voor karaoke op de Apple TV

Om via de Muziek-app op de Apple TV mee te zingen met de songteksten, heb je het volgende nodig:

  • Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) of Apple TV 4K
  • tvOS 13 of nieuwer
  • Apple Music

In oudere versies dan tvOS 13 kan je ook de songteksten bekijken, al moet je daar zelf meescrollen met het nummer. Dat maakt de functie voor een karaoke-avondje een stuk minder geschikt.

Zo gebruik je Apple TV karaoke

Om de Apple TV als karaokemachine te gebruiken, doe je het volgende:

  1. Zorg er eerst voor dat de screensaver niet automatisch geactiveerd wordt. Ga op je Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Schermbeveiliging.
  2. Zet de optie Toon tijdens muziek en podcasts op Nee.
  3. Open nu de Muziek-app en zoek het nummer op dat je wil afspelen.
  4. Speel het nummer af. Druk dan op de menuknop om de knoppen tevoorschijn te laten komen.
  5. Veeg omhoog en ga naar de knop songtekst-knop rechtsboven. Druk deze in, waardoor hij licht wordt.
  6. Veeg nu naar onderen en druk op de albumhoes van het huidige nummer. Hij speelt nu af met de meescrollende songtekst ernaast.

Apple TV karaoke activeren.

Het fijne van deze functie is dat je dit maar één keer hoeft in te schakelen. De instelling blijft actief totdat je het zelf uit zet. Hierdoor worden alle muzieknummers automatisch met de meebewegende songteksten afgespeeld, ideaal voor een avondje karaoke.

Je kan ook door het nummer bladeren door op de afstandsbediening te vegen. Je scrollt dan meteen naar een deel van de songteksten en het nummer, zodat ze altijd synchroon blijven.

Apple TV karaoke meezingen.

Wil je het feestje echt compleet maken, dan kun je er nog een complete muziekinstallatie met microfoon bij in huis halen. Heb je geen Apple TV, dan kan je ook je iPhone in je hand gebruiken om mee te zingen met de scrollende songteksten vanaf iOS 13.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV