Robin ProLine deurbel

Robin ProLine: Nederlands bedrijf maakt slimme deurbel met HomeKit

Het Nederlandse bedrijf Robin Telecom heeft een deurbel met HomeKit-ondersteuning aangekondigd. De ProLine deurbel zou al zijn goedgekeurd door Apple en heeft een HD-camera en audio in twee richtingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 12 januari: Er is nu meer informatie over de ProLine HomeKit-deurbel, waaronder prijs en beschikbaarheid. De ProLine-deurbel werd in december goedgekeurd voor HomeKit en is momenteel de enige deurbel die op de HomeKit-pagina van Apple staat. Tijdens CES 2019 werden nog meer HomeKit-deurbellen aangekondigd, waaronder de Netatmo HomeKit-deurbel, die nog moeten worden toegevoegd aan Apple’s overzicht. De ProLine deurbel zal eind januari beschikbaar komen in de eerste groep landen, waaronder België en Nederland. Eind februari komen daar de VS en Canada bij. De prijs ligt op €696, waardoor het voor consumenten aan de dure kant is. Waarschijnlijk zal Robin Telecom de deurbel vooral aan installatiebedrijven en aannemers verkopen, die het gaan inbouwen in grotere huizencomplexen.

Robin ProLine deurbel met HomeKit

Deurbellen met HomeKit hebben een moeizame start gemaakt. Apple kondigde in 2016 al aan dat de ondersteuning voor deurbellen met HomeKit eraan zat te komen, maar populaire aanbieders zoals Ring en August haakten af. Apple haalde de productcategorie deurbellen zelfs van de HomeKit-pagina op de website. Maar de Nederlandse aanbieder Robin Telecom (niet te verwarren met provider Robin Mobile) lijkt nu een primeur te hebben: de Robin ProLine Doorbell is voorzien van HomeKit-ondersteuning.


De ProLine deurbel heeft een aluminium behuizing en een HD-videocamera die 130° kan rondkijken. Er zit ook een naamschermpje op, zodat je kunt aangeven wie er woont. Het gaat waarschijnlijk om een bedrade deurbel, vanwege de beperkingen van HomeKit. Het ‘Works with Apple HomeKit’-logo maakt duidelijk dat er HomeKit-ondersteuning is en dat blijkt ook uit de screenshots. De deurbel is daarin te zien in de Woning-app.

Robin ProLine deurbel in Woning-app

Robin Telecom is geen bekende speler op het gebied van smart home, dus we raden aan om de eerste gebruikersreviews af te wachten voordat je een paar honderd euro in een dergelijke deurbel steekt.

Robin ProLine deurbel

Prijzen en levertijden zijn nog niet bekendgemaakt, dus mogelijk is een andere leverancier eerder klaar met een concreet leverbaar product. Hou de aankondigingen op de CES 2019 de komende dagen in de gaten voor mogelijk nog meer aankondigingen rondom HomeKit-producten. Als ze relevant zijn voor Apple-gebruikers zullen we ze natuurlijk bespreken op iCulture. Aankondigingen van twee spelers van het eerste uur verwachten we eigenlijk niet. August is bezig met een nieuwe View-deurbel, maar die lijkt geen HomeKit-ondersteuning te gaan bieden. Ring is tegenwoordig onderdeel van Amazon, dat geen prioriteit meer lijkt te hebben om met HomeKit aan de slag te gaan. Maar wellicht komen er nog verrassingen aan.

Robin ProLine deurbel met HomeKit

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 januari: Extra info over prijs en beschikbaarheid toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2019, 9:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurbel, homekit
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.