Voetbal kijken via deze apps

Live voetbal kijken op je iPhone, iPad en Apple TV

Voetbal kijken op je iPhone, iPad en Apple TV kan via allerlei apps. In dit overzicht zetten we alle opties voor je op een rijtje: welke voetbalcompetitie vind je bij welke aanbieder? En hoe combineer je het beste de diverse abonnementen om voetbal te kijken bij Viaplay, Ziggo Sport, ESPN en dergelijke?

Onderweg voetbal kijken, maar hoe?

Wil je niets missen van je favoriete voetbalclubs, dan kun je de wedstrijden kijken via mobiele apps. Welke apps en diensten je daarvoor nodig hebt en welke zenders de uitzendrechten hebben, lees je hier. Zo kun je de Eredivisie bij ESPN en de NOS kijken, terwijl je voor de Bundesliga en de Premier League bij Viaplay en andere zenders terecht kunt.


We hebben ook een overzicht met voetbalstanden-apps en apps waarmee je het voetbalnieuws kunt volgen. Die waarschuwen je ook bij doelpunten en transfernieuws, terwijl je met de apps in dit overzicht vooral zelf alles gaat meebeleven door live te kijken.

Bekijk ook

Dit zijn de beste voetbalstanden-apps op iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om voetbalstanden bij te houden op de iPhone en iPad? iCulture testte en maakte een vergelijking van alle belangrijke voetbalstandenapps. Staat jouw favoriet ertussen?

Uitzendrechten per voetbalcompetitie

Niet alle voetbalwedstrijden zijn overal te bekijken. Het ligt er maar net aan welke organisatie de uitzendrechten heeft. In onderstaande tabel zie je de uitzendrechten per competitie:

Voetbal Uitzendgerechtigde
Eredivisie ESPN, NOS
Keuken Kampioen Divisie ESPN
KNVB beker ESPN
Johan Cruijff Schaal ESPN
Premier League Viaplay
Bundesliga Viaplay, Ziggo Sport
Primera Division Ziggo Sport
Serie A Ziggo Sport
Ligue 1 Ziggo Sport
Jupiler Pro League Ziggo Sport
Champions League RTL, Ziggo Sport
Europa League ESPN, Veronica
Conference League ESPN, Veronica
WK en EK NOS
WK- en EK-kwalificatie NOS, Ziggo Sport
Vriendschappelijk Oranje NOS
Nations League NOS, Ziggo Sport
WK en EK vrouwen NOS
Kwalificatie en vriendschappelijk Oranjevrouwen NOS

ESPN voor Nederlands voetbal

Volg je graag het Nederlandse voetbalnieuws, dan moet je bij ESPN zijn. De Eredivisie en Keukenkampioendivisie krijgen de meeste aandacht, maar er komen regelmatig ook andere competities en sporten voorbij. De iPhone- en iPad-app van ESPN bevat het laatste sportnieuws, live (tussen)standen en uitslagen. Er zitten ook video’s en samenvattingen in en je krijgt push notificaties bij doelpunten. Deze content is gratis te raadplegen.

Wil je wedstrijden kijken, dan moet je op het tabblad Watch zijn. Daarin vind je alle live kanalen, wedstrijden en tv-programma’s die voor betalende abonnees van ESPN beschikbaar zijn. Maar let op: dit werkt alleen op mobiele apparaten zoals je iPhone, iPad en MacBook maar niet op je Apple TV. Er is wel een Apple TV-app van ESPN, maar daar heb je niets aan.

Gelukkig is er wel een oplossing: stream de content met AirPlay naar een geschikte televisie of naar een Apple TV. Of gebruik de Apple TV-app van jouw tv-aanbieder, zoals Ziggo GO. De kosten van het abonnement zijn verschillend per aanbieder. Bij veel providers kost het €12,99 per maand maar er zijn ook aanbieders die andere prijzen rekenen. Zo betaal je bij Youfone maar €5 en bij Ziggo €17,95 per maand.

Viaplay voor de Premier League en Bundesliga

Wie gek is op Engels en Duits voetbal moet Viaplay hebben. Daar ben je misschien toch al abonnee van geworden vanwege de Formule 1-uitzendingen. Viaplay heeft echter ook de uitzendrechten van de Bundesliga en de Premier League, plus de rechten voor PDC Darts. Genoeg sport dus. Je kunt het afsluiten via je tv-aanbieder en vaak krijg je daar een leuke korting. Heb je geen Viaplay, dan kun je de Bundesliga ook bij Ziggo Sport kijken.

Je kunt ook Viaplay afsluiten bij je provider:

Bekijk ook

Viaplay met korting: zo bespaar je het meest

Wil je Viaplay kijken met korting? Dat kan! Behalve bij Viaplay zelf kun je ook via KPN, T-Mobile, Ziggo en Caiway kijken. Je mist niets van de Formule 1, de Premier League en de Bundesliga. In dit artikel leggen we uit hoe je de prijsverhoging van Viaplay kunt omzeilen.

FIFA+ voor wereldwijd voetbal

Gratis kijken naar 40.000 voetbalwedstrijden per jaar, dat kan alleen in de officiële FIFA-app. De voetbalorganisatie belooft duizenden uren kijkplezier, zowel live wedstrijden van competities wereldwijd als archiefbeelden van eerdere WK’s. Daarnaast biedt deze streaming videodienst documentaires uit eigen stal. Er zijn lange documentaires van 90 minuten, maar ook series van steeds een halfuur. Sommige gaan over sterspelers, andere over de voetbalcultuur in een bepaald land.

FIFA Plus laptop

FIFA+ is te bekijken op iPhone, iPad en Mac (M1). Heb je een Intel Mac of een pc, dan kun je ook via een webbrowser kijken. Later zullen nog meer devices volgen, belooft FIFA. Alle content is gratis te kijken, maar er zijn wel reclames tussendoor.

Ziggo Sport voor buitenlandse competities

Zoals je in de tabel boven aan dit artikel kunt zien heeft Ziggo Sport heel wat uitzendrechten, van de Primera Division en La Liga tot de Ligue 1 en van de Jupiler Pro League tot de Serie A. Ook de Champions League vind je bij Ziggo. Het enige wat dit jaar ontbreekt is de Premier League van Engeland.

Ziggo Sport is gratis voor eigen klanten, die de kanalen gewoon in hun tv-pakket vinden. Anderen betalen €14,95 per maand (prijs is afhankelijk van de provider). Afsluiten doe je via Canal Digital, Delta, Caiway en alle andere bekende aanbieders. In ruil hiervoor krijg je toegang tot de zes themakanalen, inclusief Ziggo Sport Totaal GO. Bij Ziggo Go krijg je ook veel live racing en het hele jaar door toptennis, atletiek, rugby en dergelijke.

 
 

NOS voor wedstrijden en samenvattingen

NOS Studio Sport is een begrip en “met het bord op schoot” is een gevleugelde uitdrukking geworden. NOS heeft de uitzendrechten van de Eredivisie, EK en WK en diverse andere competities. Hoe je NOS kunt kijken hoeven we je vast niet meer uit te leggen, maar om een hint te geven: het kan via de NPO app, via de app van je tv-aanbieder of via de overkoepelende app NLZIET.

 
 

RTL, Veronica en dergelijke

Incidenteel komt het nog wel eens voor dat een voetbalwedstrijd of -toernooi via andere tv-zenders te zien is. In dat geval kijk je het beste via de app van je tv-aanbieder. Elke kabeltv-aanbieder heeft RTL en Veronica wel gratis in het zenderpakket en mocht dat niet zo zijn, dan kun je het bijbestellen.

Je kunt ook kijken via de overkoepelende apps NLZIET, KIJK of RTL XL.

 
 

Heb je geen tv-abonnement en wil je toch Nederlandse televisie kijken? Maak dan gebruik van via NLZiet. De eerste twee weken kijk je gratis!

Eurosport

Hou je behalve van voetbal ook nog van heel veel andere sporten, dan zit je misschien beter bij Eurosport. Van de genoemde sportaanbieders probeert Eurosport een zo breed mogelijk aanbod te bestrijken, dus het is niet allemaal voetbal wat de klok slaat. Ook moet je abonnee zijn om via de Eurosport Player naar de live-uitzendingen van Eurosport 1, Eurosport 2 en andere zenders te kijken. De app op de Apple TV laat je inloggen met dit account, dus je hoeft niet via AirPlay te streamen vanaf je iPhone of iPad. Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je ook een jaarpas kopen om naar de zenders van Eurosport op je Apple TV en andere apparaten te kijken.

FotMob en Scorespot

Geen tijd om te kijken, maar je wilt wel op de hoogte blijven van de doelpunten? Dan kun je in onze lijst met voetbalstanden-apps veel handige apps vinden. Twee apps willen we eruit lichten, namelijk FotMob en Scorespot. Deze bieden ondersteuning voor Live Activiteiten in het Dynamic Island. Daarmee zie je de tussenstand live op het toegangsscherm. De tijd van de wedstrijd zie je ook live op het scherm, zonder dat je een app hoeft te openen. FotMob kan ook push notificaties sturen als er gescoord wordt. Scorespot is ook een goede optie: deze werkt met 900 competities en 12.000 teams. Ook zijn er widgets voor het beginscherm, waarmee je een hoop extra informatie krijgt.

 
 
Bekijk ook

Live Activiteiten in iOS 16.1: zo werkt het op het toegangsscherm en in het Dynamic Island

Live Activiteiten, ook wel Live Activities genoemd, is een nieuwe functie sinds iOS 16. In deze tip lees je wat Live Activiteiten zijn, vind je enkele praktische voorbeelden en lees je hoe je het kan uitschakelen.


Voetbal kijken in België

De uitzendrechten van de grote eindtoernooien (WK’s en EK’s) zijn in handen van de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). Zij zenden dus ook het WK voetbal en het EK voetbal live op tv uit.

 
 

Voor binnenlands Belgisch voetbal moet je bij Eleven Sports zijn. Via de verschillende Eleven-zenders heb je toegang tot al de wedstrijden van de Jupiler Pro League, maar ook tot 1A, 1B, Women Super League, de Cup League en de Super Cup. Bij TV Vlaanderen zijn deze zenders in het standaard abonnement inbegrepen.

Vlaamse kijkers kunnen terecht bij Play Sports, dat wordt aangeboden via Telenet. Hier kun je kijken naar meer dan tien topcompetities in binnen- en buitenland, dankzij 12 sportkanalen. Je kijkt live online via de browser op playsports.be, via Telenet TV, de Yelo- en Flow-app of via de tv, overal in de EU. Zo kun je onder andere de Premier League kijken, plus andere sporten zoals de Formule 1. Daarnaast is er nog Proximus TV en Orange TV.

Informeer bij jouw tv-aanbieder wat voor jou de beste optie is!

 
 
Bekijk ook

Dit zijn de beste voetbalstanden-apps op iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om voetbalstanden bij te houden op de iPhone en iPad? iCulture testte en maakte een vergelijking van alle belangrijke voetbalstandenapps. Staat jouw favoriet ertussen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2022
Onderwerpen
,
Categorie
Apps