Netatmo Welcome-camera vanaf nu geschikt voor HomeKit Secure Video

Publieke uitrol van update nu gestart
Netatmo is begonnen met de publieke uitrol van Secure Video voor de Netatmo Welcome-camera’s. De camera’s waren al geschikt voor HomeKit.

HomeKit Secure Video is een nieuwe functie, waarbij je de beelden van de beveiligingscamera kunt opslaan in je iCloud-account. Dat kost niets extra, maar je moet wel beschikken over een (betaalde) upgrade van je opslagruimte. Eerder werd de Logitech Circle 2 voor Secure Video aangepast en nu is een andere fabrikant begonnen met de uitrol: Netatmo. Het geldt voorlopig alleen voor de Netatmo Welcome-camera’s en nog niet voor de Netatmo Presence, want die volgt op een later moment.

Netatmo Smart Indoor Camera met HomeKit Secure Video

Begin december meldden de eerste gebruikers op Reddit dat ze al gebruik konden maken van de functie. Dat bleek toen nog om een test te gaan bij een aantal betagebruikers. Nu heeft Netatmo officieel laten weten dat ze begonnen zijn met de publieke uitrol van HomeKit Secure Video voor de indoor beveiligingscamera. Zie je de update niet? Wacht dan geduldig af, want de update wordt de komende dagen uitgerold. Een voordeel ten opzichte van de Circle 2 is dat je bij Netatmo de app van de fabrikant kunt blijven gebruiken en dat de camera meer simultane verbindingen ondersteunt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Netatmo Welcome kost rond de 150 euro en heeft als één van de eigenschappen dat er gezichtsherkenning in zit. Je krijgt via de app een melding van de namen van de mensen die thuiskomen. De camera ondersteunt nu vier vormen van opslag van je camerabeelden: lokale opslag, via iCloud, via Dropbox of een eigen FTP-server.

De Netatmo Welcome staat goed bij de voordeur.

Ook biedt de indoorcamera Full HD-resolutie voor een scherper beeld. Minpunt is dat je de camera niet op afstand kunt draaien en kantelen, maar dat is bij HomeKit-camera’s ook niet gangbaar. De camera is plug & play, dus je kunt ‘m na het verbinden meteen gebruiken. Eventueel kun je een WiFi-versterker gebruiken als je de camera op een plek wilt neerzetten waar het bereik minder goed is. Met de app kun je op afstand meekijken en luisteren.

Voor nu geldt de ondersteuning alleen voor de Netatmo Smart Indoor Camera, ook wel de Welcome genoemd. HomeKit Secure Video voor de Netatmo Smart Outdoor Camera, ook bekend onder de naam Presence, verschijnt later dit jaar.

Lees onze Netatmo Welcome-review om te kijken of deze camera iets voor jou is.

Bekijk ook

Review: Netatmo Welcome, de camera die jou wil leren kennen

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera, die na verloop van tijd gezichten leert herkennen. Hoe bevalt deze camera in de praktijk, en is de bijbehorende iOS-app net zo slim als de camera zelf?
Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 25 februari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na publieke uitrol van HomeKit Secure Video update.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.