De Netatmo Welcome op een tafel.

Netatmo Welcome-camera vanaf nu geschikt voor HomeKit Secure Video

Netatmo is begonnen met de uitrol van Secure Video voor de Netatmo Welcome-camera’s. De camera’s waren al geschikt voor HomeKit.

HomeKit Secure Video is een nieuwe functie, waarbij je de beelden van de beveiligingscamera kunt opslaan in je iCloud-account. Dat kost niets extra, maar je moet wel beschikken over een (betaalde) upgrade van je opslagruimte. Eerder werd de Logitech Circle 2 voor Secure Video aangepast en nu is een andere fabrikant begonnen met de uitrol: Netatmo. Het geldt voorlopig alleen voor de Netatmo Welcome-camera’s en nog niet voor de Netatmo Presence. Verder krijg je de update alleen als je bent ingeschreven voor het betaprogramma van Netatmo. Je kunt dit doen via het Netatmo-Forum.

Dat melden gebruikers op Reddit. Een redditor meldt dat zijn twee Welcome-camera’s een update hebben gekregen voor HomeKit Secure Video, maar de Presence-camera nog niet. Een voordeel ten opzichte van de Circle 2 is dat je bij Netatmo de app van de fabrikant kunt blijven gebruiken en dat de camera meer simultane verbindingen ondersteunt.

De Netatmo Welcome kost rond de 150 euro en heeft als één van de eigenschappen dat er gezichtsherkenning in zit. Je krijgt via de app een melding van de namen van de mensen die thuiskomen.

De Netatmo Welcome staat goed bij de voordeur.

Ook biedt de camera Full HD-resolutie voor een scherper beeld. Minpunt is dat je de camera niet op afstand kunt draaien en kantelen, maar dat is bij HomeKit-camera’s ook niet gangbaar. De camera is plug & play, dus je kunt ‘m na het verbinden meteen gebruiken. Eventueel kun je een WiFi-versterker gebruiken als je de camera op een plek wilt neerzetten waar het bereik minder goed is. Met de app kun je op afstand meekijken en luisteren.

Lees onze Netatmo Welcome-review om te kijken of deze camera iets voor jou is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2019, 10:34
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, homekit, netatmo

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.