Logi Circle 2 HomeKit

Logitech Circle 2 werkt als eerste met HomeKit Secure Video

Veilig je beelden opslaan in iCloud
Logitech heeft de primeur: het is de eerste aanbieder die werkt met Apple's Secure Video. Daarmee kun je beelden beveiligd opslaan in iCloud, zonder dat je extra hoeft te betalen.

Logitech Circle 2 met Secure Video

Denk echter niet dat je het meteen maar even kan installeren, want het gaat voorlopig om een betafunctie waarvoor je wat extra moeite moet doen. Bovendien wordt het gaandeweg uitgerold, dus nog niet iedereen kan ermee aan de slag. Je hebt een Circle 2-camera nodig die met HomeKit werkt. Officieel is dit alleen de bekabelde versie, maar er zijn ook mensen die de draadloze Circle 2 met een trucje werkend hebben gekregen voor HomeKit.

Pas ook op, voordat je begint: heb je de stappen in deze instructie gevolgd, dan kun je de camera niet meer instellen of gebruiken via de Circle-app voor iOS, Android of het web. Dit betekent ook dat je Circle Safe-abonnement en de bijbehorende functies niet meer zullen werken.

Logi Circle 2 omzetten

Denk dus even goed na voordat je eraan begint, want je raakt ook je historie en instellingen kwijt. Tijdens het omzetten krijg je de mogelijkheid om de camera te verwijderen uit de Circle-app. Daarmee worden alle eerdere opnames gewist. Pluspunt is dat eventueel lopende Circle Safe-abonnementen zullen worden gestopt als dit de enige camera is die je ervoor gebruikt. Verwijder je niet alle camera’s, dan zul je abonnee blijven en zullen er ook nog steeds kosten in rekening worden gebracht – totdat al je camera’s zijn omgezet.

Er gelden nog wel wat meer vereisten, zoals een iPhone of iPad met iOS 13.2, de nieuwste versie van de Logo Circle-app en de nieuwste firmware-update.

Wat is Secure Video?
Met HomeKit Secure Video kun je beelden veiliger opslaan en betaal je niets voor het opslaan van je beveiligingsbeelden in iCloud. Dit werd aangekondigd tijdens WWDC 2019 en nu is Logitech de eerste die het aanbiedt. Het werkt alleen als je beschikt over een 200GB of 2TB iCloud-account. Je kunt dan 10 dagen historie opslaan en respectievelijk 1 of 5 camera’s gebruiken.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Tipgever: Rob, bedankt!

Bekijk via Amazon.de of bekijk de prijzen via Nederlandse webshops:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.