iPhone 8 dummy

Round-up: iPhone 8-geruchten van de afgelopen dagen

De iPhone 8 geruchten zwellen aan en dagelijks lekken er wel schema's, tekeningen en mallen uit. In dit artikel zetten we de laatste iPhone 8-geruchten op een rijtje.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8 concept met iOS 11

Het is weer tijd voor een nieuwe iPhone 8 geruchten-update! In dit artikel praten we je bij over alle recente geruchten over de iPhone 8, met name gelekte onderdelen en voorspellingen van analisten die we niet in een apart artikel hebben besproken.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

iPhone 8 dummy

iPhone 8 gelekt? Hier vind je alle belangrijke iPhone 8 geruchten en gelekte foto’s

Er verschijnen regelmatig gelekte iPhone 8 onderdelen, foto’s en concepten, te veel om allemaal te volgen. Vandaar dat we al deze iPhone 8 geruchten op een handige tijdlijn hebben gezet. Zo ben je in één keer weer bijgepraat.

Het duurt nu niet lang meer voordat de nieuwe iPhones eindelijk aangekondigd worden. Apple houdt op 12 september een iPhone-event waar alle details onthuld worden. Wil je weten wat wij van dit iPhone-event verwachten? In onderstaand artikel lees je alles.


4 september: Speaker en mogelijk filmpje iPhone X

Van de iPhone X/8 zijn vandaag twee mogelijke details uitgelekt. Op een wat vaag filmpje zou voor het eerst een werkende iPhone X te zien zijn, maar bij het filmpje zijn wel wat opmerkingen te plaatsen. Zo is de video wel heel onscherp en lijken de hoeken van het scherm niet aan beide kanten hetzelfde te zijn. Je kunt het filmpje hier zelf bekijken. Geloofwaardiger is onderstaande foto van mogelijke onderdelen van de iPhone X/8. Het gaat om de mogelijke speaker en deel van de Lightning-aansluiting. Reken er dus maar op dat de nieuwe iPhone net als de iPhone 7 een speaker bij het oorgat heeft.

iPhone X/8 speaker en Lightning onderdeel.


4 september: Opslagruimte iPhone X en andere nieuwe iPhones

Hoeveel opslagruimte krijg je nou als je straks de nieuwe iPhone X koopt? Bronnen melden dat de iPhone X beschikbaar is vanaf 64GB, terwijl je het bij de iPhone 7s (volgens de geruchten iPhone 8) moet doen met 32GB aan opslagruimte. Alle modellen zouden in drie verschillende opslagruimtes beschikbaar komen, maar de meeste opslag krijg je bij de iPhone X.


1 september: jubileummodel heet iPhone X

Onze bronnen weten het zeker: het nieuwste topmodel iPhone heet de iPhone X. De vernieuwde LCD-iPhones zouden door het leven gaan als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ook de datum van beschikbaarheid is via onze bron bekend.


30 augustus: ‘iPad-dock ook naar iPhone 8’

De nieuwe OLED-iPhone zonder fysieke homeknop krijgt dezelfde Dock als op de iPad in iOS 11. Deze nieuwe Dock zou de thuisknop vervangen. Er zouden allerlei nieuwe veegbewegingen zijn om de iPhone 8 te bedienen, vergelijkbaar met de iPad in iOS 11.


27 augustus: ‘Draadloos opladen gaat langzaam’

Dat de iPhone 8 draadloos opladen krijgt, mag geen geheim zijn. Maar hoe snel gaat dit dan? Volgens geruchten moet je wel flink wat geduld hebben, want Apple zou voor maximaal 7,5 Watt gekozen hebben. Draadloos opladen lijkt dan ook vooral bedoeld om overdag een klein beetje bij te laden. Voor snelladen zul je bij de Lightning-kabel moeten zijn.


24 augustus: ‘iPhone 8 kost ongeveer $999’

Dat de iPhone 8 een duur grapje gaat worden, wisten we wel. Bronnen beweren nu de definitieve prijs te hebben. Volgens betrouwbare bronnen kost de iPhone 8 straks om en nabij de $999. Dit zal dan waarschijnlijk voor het goedkoopste model gelden. Dit bedrag vertaalt zich in euro’s naar ongeveer €1.159.


23 augustus: ‘iPhone 8 wordt op 12 september onthuld’

Apple gaat op 12 september 2017 een iPhone 8-event organiseren waar de nieuwe toestellen worden onthuld. Dat beweert een Franse website, die zich baseert op informatie van Europese providers. Ze claimen ook dat de nieuwe iPhones op vrijdag 22 september in de winkel liggen. De providers zouden al op de hoogte zijn van de lancering, omdat ze zich moeten voorbereiden met hun marketingcampagnes. Apple kondigt in september altijd nieuwe iPhones aan, meestal aan het begin van de maand. De datum van 12 september is dan ook niet zo vergezocht. Vorig jaar was de onthulling op 7 september en lagen de toestellen op 16 september in de winkel.

Tim Cook keynote


23 augustus: iPhone 8 met 64GB, 256GB en 512GB opslag

Volgens geruchten uit China komt de iPhone 8 in drie verschillende opslagformaten beschikbaar. Het instapmodel krijgt 64GB, daarnaast is er een model met 256GB en het topmodel heeft maar liefst 512GB. Dat zou voor het eerst zijn bij de iPhone en de prijs zal ook navenant hoog zijn. Hieronder lees je er meer over.


22 augustus: Dit is de iPhone 8

Apple wil niet altijd de eerste zijn met innovaties. Toch zullen ze met de 3D gezichtsscanner weer een voorsprong hebben op de concurrentie.

iPhone 8 schema nieuwe functies

In een interessante graphic zien we uit welke onderdelen de iPhone 8 bestaat en op welke punten Apple wél voorop loopt.


22 augustus: Gezichtsherkenning is belangrijkste functie

Gezichtsherkenning is de belangrijkste nieuwe functie en dé reden om een iPhone 8 te kopen, zo zeggen bronnen. Een mogelijke foto van de 3D-camera is ook gelekt. Deze zou moeilijker te foppen zijn dan de gezichtsscanners van andere fabrikanten.


21 augustus: Razendsnelle gezichtsherkenning

De iPhone 8 heeft razendsnelle gezichtsherkenning, die ook in het donker werkt dankzij het gebruik van infrarood-camera’s, zo blijkt uit nieuwe informatie van de Wall Street Journal.


21 augustus: Gelekt iPhone 8 scherm met inkeping

Gelekte foto’s tonen een schermfrontje van de iPhone 8 met de inmiddels bekende (of moeten we zeggen: roemruchte?) inkeping. Ook zijn er nog wat andere onderdelen te zien op foto’s.


17 augustus: Onderdelen voor draadloos opladen iPhone 8 gelekt

Het lijkt er toch echt aan te komen: draadloos opladen. Op gelekte foto’s zijn de onderdelen daarvoor te zien.


14 augustus: ‘Video’s van iPhone 8-productie’

Wij betwijfelen of deze video’s daadwerkelijk de productie van de iPhone 8 tonen, maar we wilden ze jullie niet onthouden. In de twee ultrakorte video’s is te zien hoe de mogelijke iPhone 8-cases gepoetst worden. In de tweede video zijn deze iPhone 8-cases in een soort testopstelling opgehangen. Er wordt gesuggereerd dat deze video’s afkomstig zijn uit de fabriek van Foxconn, maar het zou ook kunnen gaan om de dummy-modellen die je veelal in China kunt kopen. Foxconn hanteert namelijk strenge toezicht op het gebruik van een telefoon of camera in de fabriek om mogelijke lekken te voorkomen, terwijl de filmer in deze video’s zonder al te veel problemen de beelden vast kan leggen.14 augustus: ‘Koperen iPhone 8 heet Blush Gold’

De koperen iPhone 8 zou een geheel eigen naam krijgen. In plaats van simpelweg koper, meldden bronnen dat Apple zou kiezen voor de Engelse naam Blush Gold. Deze naam zou afkomstig zijn van een Foxconn-medewerker. Volgens dezelfde bron komt dit model met 64GB en 128GB.

iphone-8-concept


10 augustus: Hands-on video’s van koperen iPhone 8

Sinds de eerste plaatjes en dummy’s van de koper gekleurde iPhone 8 verschenen zijn, zijn er ook een hoop hands-on video’s van deze kleur verschenen. Het gaat hier alleen om lege dummy-modellen, maar ze geven wel een goede indruk hoe deze kleur er in de praktijk uit kan gaan zien.


10 augustus: Zo werkt de virtuele homeknop op de iPhone 8

De virtuele homeknop in de iPhone 8 zou op een geheel nieuwe manier werken. De nieuwe knop zou automatisch verkleinen en verdwijnen tijdens het gebruik, bijvoorbeeld als je een video kijkt. Uit de HomePod-software zou ook blijken dat er geen speciale knoppen of interface-elementen rondom de virtuele homeknop geplaatst kunnen worden.


9 augustus: Naam van de iPhone 8

We lijken inmiddels wel bijna alles te weten over de iPhone 8, maar hoe gaat hij eigenlijk heten? Wordt het de iPhone Plus of de iPhone Pro? Er wordt gesuggereerd dat Apple voor een andere naamgeving zou kiezen, dus het zou zomaar iets verrassenders kunnen zijn dan simpelweg iPhone 8.


8 augustus: Röntgenfoto’s van iPhone 8

Er zijn inmiddels al heel veel plaatjes opgedoken van de buitenkant van de iPhone 8, maar hoe ziet de binnenkant er eigenlijk uit? In mogelijke röntgenfoto’s zijn enkele onderdelen van de iPhone 8 te zien, waaronder het onderdeel voor draadloos opladen. Er is bovendien een hoesje online verschenen voor de iPhone 8, maar wij betwijfelen in hoeverre dit echt of nagemaakt is.


7 augustus: iPhone 8 in koper

In welke kleuren is de iPhone 8 straks beschikbaar? Zwart lijkt traditiegetrouw zo goed als zeker, net als een witte of zilveren variant. Als derde kleur circuleren er 7 augustus: Gezichtsherkenning iPhone 8″>plaatjes van een koperen variant van de iPhone 8. Deze versie heeft een witte voorkant, terwijl de achterkant donkerder is dan het inmiddels bekende roségoud.


7 augustus: Gezichtsherkenning iPhone 8

Hoe gaat de gezichtsherkenning van de iPhone 8 precies werken? De HomePod-firmware zou verklappen dat de gezichtsherkenning zelfs werkt als het toestel plat op tafel ligt. Dit zou betekenen dat het niet noodzakelijk is om de iPhone 8 recht voor je gezicht te houden, wat het ontgrendelen van je iPhone een stuk makkelijker maakt. Ook zijn er in diezelfde firmware aanwijzigingen gevonden dat apps gebruik kunnen maken van de gezichtsherkenning.


4 augustus: 4K-opnames met beide iPhone 8-camera’s

De camera’s van de iPhone 8 zouden de mogelijkheid hebben om video’s in 4K-resolutie op te nemen. Dit zou dan gelden voor zowel de achterste dubbele camera als de frontcamera. De beelden worden met een framerate van 60 fps opgenomen, wat vooral van pas zou komen voor augmented reality. Met ARKit zet Apple al hevig in op augmented reality, dus de aannames uit de HomePod-software lijken aannemelijk.


3 augustus: iPhone 8-camera met kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie zou zomaar een grote rol kunnen spelen bij de camera van de iPhone 8. Volgens de HomePod-software komt er een functie genaamd SmartCam. Deze functie zou instellingen intelligent aanpassen, bijvoorbeeld op basis van de scène of het te fotograferen object.


1 augustus: Tap to Wake en geen Touch ID in het scherm

Een dag later ging het graven naar informatie uit de HomePod-software nog even door, want er zijn aanwijzingen gevonden dat de iPhone 8 een functie genaamd Tap to Wake krijgt. Dit zou betekenen dat je de iPhone 8 met een tik op het scherm kunt activeren. Daardoor hoef je het toestel bijvoorbeeld niet op te pakken of een knop in te drukken. Minder goed nieuws is dat er geen aanwijzingen zijn voor een Touch ID-sensor in het scherm.


31 juli: ‘iPhone 8 met 5,15-inch scherm’

Nog meer details over de iPhone 8 vanuit de HomePod-software: het scherm zou 5,15-inch groot zijn. Dat betekent dat er meer pixels dan ooit in de iPhone 8 zitten, met als resultaat een kraakhelder scherm. Wel wijkt het scherm af van de gebruikelijke resolutie, maar wat betekent dat precies?


31 juli: iPhone 8-design gelekt via HomePod

Betrouwbaarder dan dit ga je het bijna niet hebben: Apple heeft het design van de iPhone 8 gelekt via de vrijgegeven software van de aanstaande HomePod. Zo is te zien hoe het frontje van de iPhone 8 eruit ziet, terwijl er ook verwijzingen gevonden zijn naar gezichtsherkenning onder de naam Pearl ID.

iPhone 8 frame gelekt


27 juli: Draadloze oplaadmodule gelekt

De iPhone 8 zou de mogelijkheid krijgen om deze draadloos op te laden en op een uitgelekte foto is de mogelijke draadloze oplaadmodule te zien. Uit de foto lijkt het erop dat de oplaadmodule gebruikmaakt van inductief opladen.

Draadloze oplaadmodule van iPhone 8.


27 juli: iPhone 8 mogelijk in november

Bronnen beweren dat de iPhone 8 in november beschikbaar komt en dat de Touch ID-sensor niet in de powerknop verwerkt zit. Daarnaast bevat het scherm ook nieuwe sensoren. Hebben we deze keer echt een richtlijn voor de beschikbaarheidsdatum te pakken?


20 juli: iPhone 8 chassis met Touch ID-gat

Onderstaande afbeelding spreekt eigenlijk veel eerdere tegen. Dit zogenaamde chassis voor de iPhone 8 bevat een gat aan de achterkant, die bedoeld zou zijn voor de Touch ID-sensor. Het zit op dezelfde plek als bij concurrerende Android-toestellen, zoals de Google Pixel. Misschien gaat het om een ouder onderdeel. Recenter gelekte foto’s bevatten namelijk geen ruimte voor Touch ID achterkant.

iPhone 8 chassis

Deze foto verscheen op Baidu. Inmiddels zijn er veel meer aanwijzingen dat de Touch ID-sensor waarschijnlijk in de powerknop aan de zijkant wordt verwerkt. Die knop is namelijk groter uitgevoerd en is een logische plek om je iPhone vast te houden. Je ontgrendelt dan met een de iPhone. Waarschijnlijk gaat het bij bovenstaande foto dan ook om een ouder prototype, dat niet meer actueel is.


18 juli: Touch ID in powerknop

Een veel geloofwaardiger gerucht is dat de Touch ID in de powerknop wordt verwerkt. In onderstaand artikel is dit idee uitgewerkt. De powerknop is daarbij iets groter geworden.


15 juli: Apple koopt zelf apparatuur voor iPhone 8

Om productieproblemen te voorkomen zou Apple zelf apparatuur voor de productie van de iPhone 8 hebben gekocht, die ze aan toeleveranciers leasen. Een aparte constructie om te zorgen dat er straks toch voldoende voorraad is?


13 juli: iPhone 8 met 3D-laser voor augmented reality

Apple wil een 3D laser-systeem inbouwen in de iPhone 8, waarmee snellere autofocus en betere augmented reality mogelijk wordt. Maar is het wel op tijd klaar?


9 juli: Spiegelende iPhone 8

De iPhone 8 zal volgens nieuwe geruchten in vier kleuren beschikbaar komen (nu vijf), waaronder een spiegelend model met een glad gepolijste afwerking.


4 juli: Draadloze oplader niet meegeleverd

Volgens Ming-Chi Kuo (daar is ‘ie weer!) krijg je bij de iPhone 8 geen draadloze oplader meegeleverd. Waarschijnlijk komt de functie pas beschikbaar bij iOS 11.1, een latere update. Het zou gaan om draadloos opladen met Qi via een los verkrijgbaar accessoire.


3 juli: Gezichtsherkenning in iPhone 8 vervangt Touch ID

Een nogal krasse uitspraak van Ming-Chi Kuo: volgens deze bekdende analist laat Apple Touch ID helemaal achterwege en kun je alleen met gezichtsherkenning nog je iPhone ontgrendelen. Ons gaat dat wel een stapje te ver.


3 juli: Geen Touch ID in het scherm, toestel in minder kleuren

De iPhone 8 krijgt volgens een betrouwbare analist geen Touch ID-sensor in het scherm. Waar dan wel? Verder zou de iPhone 8 in minder kleuren beschikbaar komen.


3 juli: Hands-on met iPhone 8 dummy en case

We worden de afgelopen dagen overspoeld met filmpjes van mensen die al een dummy in handen hebben gehad. We weten daardoor al een hoop details van de nog onaangekondigde iPhone 8. Een nieuw filmpje bevestigt veel van die eerdere geruchten. Je ziet een relatief goed gemaakte dummy, die afkomstig zou zijn van hoesjesfabrikanten. Het is dus geen echte iPhone 8, maar wel eentje die er min of meer hetzelfde uitziet.

De video is leuk om te kijken, maar verklapt eigenlijk niets nieuws.


2 juli: Witte iPhone 8 renders

Op de meeste foto’s zien we zwarte versies van de iPhone 8, maar hoe zou een witte versie eruit zien? Deze renders laten een iPhone 8 van wit keramiek zien, hetzelfde materiaal waar de duurste Apple Watch van gemaakt is. De renders zijn gebaseerd op gelekte informatie over de iPhone 8 dus je ziet de gebruikelijke details: een verticaal geplaatste camera, randloos OLED-scherm en een sensorbalk bovenaan het scherm.

Witte iPhone 8 render

Bij dit model zie je ook weer een vingerafdruksensor in het scherm. Wel heeft de ontwerper wat persoonlijke voorkeuren toegevoegd, zoals een rand van zilverkleurig RVS. Of Apple een extra dure versie van de iPhone 8 gaat maken, is echter nog de vraag. Hieronder zie je het model nog vanuit een andere hoek.

iPhone 8 renders wit


2 juli: iPhone 8 frame

Bij alle dummy’s en ‘gelekte’ modellen gaat het vaak niet om originele onderdelen. Bij het frame op onderstaande foto’s zou dat wél het geval moeten zijn. Benjamin Geskin beweert dat onderstaand frame afkomstig is uit de fabrieken van Foxconn. Wat opvalt is dat het frame geen ruimte biedt voor een thuisknop, wat nog maar eens bevestigt dat Apple de fysieke knop laat vervallen.

iPhone 8 frame

Ook al beweert Apple dat ze meer dan ooit jagen op mensen die informatie uitlekken, het is wel duidelijk dat er van de iPhone 8 al heel wat details zijn gelekt. Toch zijn er nog wel wat vraagtekens, die niet uit de gelekte beelden zijn af te leiden. Zo is er nog niets te zien van draadloos opladen, een 3D-camera en een gezichtsscanner, drie functies die regelmatig in de geruchten opduiken.


2 juli: iPhone 8 hoesjes in video

Er zijn al heel wat fabrikanten die met iPhone 8-hoesjes bezig zijn gegaan. Sommige zijn al in pre-order te bestellen. Online winkel MobileFun heeft een aantal hoesjes en screenprotectors ontvangen en laat ze zien in onderstaande video. Ze laten ook zien hoe ze in verhouding staan tot de iPhone 7.

De screen protector heeft geen uitsnede voor de thuisknop en er zit bijna geen schermrandje aan de zijkant. Wel zit er aan de bovenkant een flinke uitsnede, wat misschien te maken heeft met de geruchten over gezichtsherkenning. De screenprotector meet 139 x 66mm, bedoeld voor een 5,8-inch scherm. De hoesjes die ze laten zien passen op de dummy’s die de afgelopen weken zijn gelekt. Opvallende punten zijn de verticaal geplaatste camera’s en de grotere sluimerknop. Dat laatste is nog een mysterie: zou Apple de vingerscanner in die grotere knop willen verwerken?


30 juni: iPhone 8 video

Misschien is het wel de beste video die tot nu toe is verschenen: volgens blogger Steve Hemmerstoffer is dit de iPhone 8. De dummy is gemaakt op basis van 3D CAD-tekeningen, die afkomstig zouden zijn van de fabriek die de nieuwe iPhone assembleert, aldus de maker van de video. Het is dus geen daadwerkelijk (pre-)productiemodel.

Met deze hands-on video krijg je een idee hoe de grotere iPhone aanvoelt als deze later dit jaar op de markt komt. De afmetingen vallen eigenlijk wel mee. Het 5,8-inch scherm maakt de telefoon niet veel groter.


29 juni: Probeer het zelf met iPhone 8 dummy

Wil je zelf voelen hoe de iPhone 8 in de hand ligt? Dan kun je nu 3D-geprinte plastic dummy’s kopen. Het ziet er niet uit als een echte telefoon, maar je kunt alvast wel je hoesjes testen. Voor €170 heb je er eentje in handen, gemaakt van zwart nylon plastic met matte afwerking.

Als je wilt kun je ook voor een witte variant kiezen. Wie handig is kan misschien op basis van de vele gelekte designtekeningen zelf een 3D-model proberen te maken. Je hebt er dus niets aan als je alvast wil opscheppen dat je een iPhone 8 hebt, maar wil je alvast bezig gaan met accessoires dan kan dit 3D-geprinte modelletje handig zijn.

iPhone 8 schema design

Op de pagina van de bekende leaker Benjamin Geskin op Shapeways kun je er eentje bestellen.


26 juni: Bijna echte trailer voor iPhone 8

Op het YouTube-kanaal ConceptsiPhone verschijnen regelmatig conceptvideo’s die laten zien hoe de iPhone 8 eruit zou kunnen zien. Onderstaand concept is gemaakt door Vladimir Obshansky en is bedoeld als ‘bijna officiële’ trailer voor de iPhone 8.


25 juni: iPhone 8 camera krijgt AR-functies

Meerdere partijen hebben bevestigd dat de iPhone 8 een compleet vernieuwde camera met AR-functies en biometrische beveiliging krijgt. Daarbij kun je denken aan gezichtsherkenning in 3D. Apple is met iOS 11 en ARKit klaar voor de toekomst: augmented reality zou wel eens definitief kunnen doorbreken en daarvoor is een nieuwere camera nodig die diepte in 3D kan meten.

iPhone 8 voorbeeld

Deze nieuwe camera wordt gemaakt door Finisar en werkt met vertical-cavity surface-emitting lasers (VCSEL). Deze zullen zowel in de frontcamera als in de camera aan de achterkant aanwezig zijn. Die geavanceerde camera zorgt er wel voor dat de iPhone 8 zo’n honderd dollar duurder wordt dan gebruikelijk.


23 juni: iPhone 8 dummy geeft goede indruk van het uiterlijk

De iPhone 8 is aan de voorkant bijna helemaal gemaakt van glas, met een edge-to-edge OLED-scherm. Benjamin Geskin probeert nu met een dummy te laten zien hoe dat eruit gaat zien.

iPhone 8 dummy door Benjamin Geskin

Hij plakte een papieren screenprotector op een dummy, zodat het lijkt alsof het scherm ingeschakeld is. In onderstaand filmpje is het te zien en het geeft misschien wel de beste indruk hoe de iPhone 8 er uiteindelijk uit komt te zien.

De bovenkant ziet er misschien wat vreemd uit, met die uitsneden. Maar Apple kan dit oplossen dankzij de keuze voor een OLED-scherm. Door het diepe zwart is er straks geen verschil meer te zien tussen het ‘camera-balkje’ en de balken links en rechts ervan:

iPhone 8 display render


23 juni: iPhone 8 dummy met camerabult

Het Twitter-account OnLeaks slaagt er regelmatig in om goede gelekte foto’s te vinden. Deze keer gaat het om de voor- en achterzijde van een dummy-model. Daarbij valt op dat er een verticale dubbele camera te zien is, die behoorlijk uitsteekt. Deze zal misschien een rol gaan spelen bij de augmented reality-functies die het toestel krijgt.

Ook is er opnieuw geen Touch ID aan de achterkant te zien, dus grote kans dat Apple die toch in het scherm verwerkt.


20 juni: iPhone 8 hoesjes

Je zoekt nu al een hoesje voor je iPhone 8? Dan kan fabrikant Olixar (wie?) je helpen: zij hebben al een serie hoesjes gemaakt, gebaseerd op de informatie die tot nu toe is gelekt via fabrieken en hun eigen contacten. Dit zou ‘m dus moeten worden:

iPhone 8 hoesjes

Bij Olixar zijn ze zo zeker van hun zaak, dat ze alvast de productiemachines in werking hebben gesteld. Ze gaan 9 verschillende uitvoeringen maken en volgens de fabrikant gaat het gegarandeerd passen als de iPhone 8 later dit jaar op de markt komt.


19 juni: Screenprotector en mogelijke naam iPhone 8

Er zijn inmiddels ook mogelijke screenprotectors van de iPhone 8 opgedoken. Aan de hand van de screenprotector is het nieuwe design van de iPhone 8 te zien dat sterk overeenkomt met eerdere dummy’s en concepten. Bovenaan het scherm is plek voor de vernieuwde camera’s en speaker, maar verder bestaat de voorkant bijna geheel uit een scherm.

De accessoiremaker beweert ook dat de nieuwe iPhone 8 de iPhone Decade Edition gaat heten. Die naam is nog niet eerder voorbij gekomen, maar het lijkt ons wat onwaarschijnlijk dat Apple voor zo’n aparte naam zou kiezen.


iPhone 8 concept met iOS 11

15 juni: iPhone 8 concept met iOS 11

Hoe gaat iOS 11 er op een iPhone 8 uitzien? Dat is deels af te lezen uit de nieuwe functies, die al rekening lijken te houden met smallere randen. In deze nieuwe conceptafbeeldingen van de iPhone 8 is te zien hoe het eruit kan zien. Mogelijk gaat Apple de ruimte onderin het scherm benutten voor extra een extra dock, zo denken de makers van iDropNews.

iPhone 8 concept met iOS 11

Ook zou Apple er nog een soort functiebalk aan kunnen toevoegen, vergelijkbaar met de Touch Bar op de MacBooks. Of het er straks zo uit komt te zien, is de vraag, maar het maakt het wel een stuk makkelijker om je voor te stellen wat we kunnen verwachten.


14 juni: Apple-leveranciers verklappen iPhone 8 details

Fabrikanten Wistron en Largan hebben hun mond voorbijgepraat. De ene beweert dat de iPhone 7s draadloos opladen krijgt en waterbestendiger wordt, terwijl de ander de 3D-camera voor gezichtsherkenning heeft genoemd.


14 juni: gelekte hoesjes voor iPhone 8

Benjamin Geskin heeft een aantal foto’s gepubliceerd waarop een iPhone 8 in een hoesje te zien zijn. Deze hoesjes zouden al in massaproductie zijn.


iPhone 8 dummy case

iPhone 8 onderdelen gelekt

12 juni: iPhone 8 behuizing gelekt

De iPhone 8 gaat bijna in massaproductie en dat betekent dat we veel meer componenten zullen zien. Het lukt Apple onmogelijk om bij alle toeleveranciers strenge controle uit te voeren. In deze foto’s zien we het metalen frame van de iPhone, dat net zo groot is als de 4,7-inch iPhone, ook al zit er een groter scherm in. De meeste geruchten wijzen erop dat de telefoon ongeveer dezelfde afmetingen zal houden.

iPhone 8 onderdelen gelekt

De foto’s zijn afkomstig van Weibo en de onderdelen worden waarschijnlijk gebruikt voor de massaproductie van het metalen frame dat rondom de iPhone 8 zit.


Foto mogelijke iPhone 8 voor- en achterkant.

11 juni: onderdelen iPhone 8 gelekt

Tot nu toe moesten we het vooral doen met dummy-modellen en schetsen, maar nu zijn ook de vermoedelijk échte onderdelen van de nieuwe iPhones gelekt. Het gaat om de voor- en achterkant van de iPhone 8 en iPhone 7s. De foto’s zouden afkomstig zijn van een Chinese fabrikant van hoesjes, die ze via een glasleverancier had ontvangen, zo wordt beweerd op Reddit.

iPhone 8 en iPhone 7s voor- en achterkant.


24 mei: iPhone 8 video gelekt

Een model dat al dagenlang op het internet circuleert, is nu ook in een video te zien. Het gaat hier om een dummy-model van de iPhone 8, dus niet om een daadwerkelijk gefabriceerd model. De dummy is waarschijnlijk iets dikker dan het uiteindelijke ontwerp, maar het laat wel zien hoe glimmend de behuizing van de iPhone 8 is.


3D-camera onderdeel voor iPhone 8.


22 mei: iPhone 8 schema opgedoken

De plek van de Touch ID-sensor in de iPhone 8 is nog steeds onzeker. Er is een nieuwe schematische tekening opgedoken waarin te zien is dat de Touch ID-sensor op de achterkant zit, onder het Apple-logo. Toch zijn er ook nog steeds onduidelijkheden over de plaatsing van de vingerafdrukscanner, want niet alle bronnen spreken van een Touch ID-sensor aan de achterkant. In hoesjes en eerdere schematische tekeningen hieronder is de Touch ID-sensor aan de achterkant bijvoorbeeld niet te zien.

Schematische tekening iPhone 8 met Touch ID-sensor aan de achterkant.


20 mei: iPhone 8 mallen op internet

Er zijn mallen online verschenen van niet alleen de iPhone 8, maar ook de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Uit de mallen zijn geen schokkende veranderingen af te leiden. Zo is te zien dat de camera op het middelste model, vermoedelijk de iPhone 8, verticaal geplaatst is. De andere twee modellen lijken veel op de bestaande iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Mallen van de iPhone 8 en iPhone 7s.

Interessanter om te zien is hoe de toestellen qua formaat van elkaar verschillen. Het middelste model is iets groter dan de standaard iPhone 7, zoals ook goed naar voren komt in onderstaande afbeelding. Het verschil is echter niet heel groot, want het gaat waarschijnlijk om slechts een paar millimeter.

Zijkant van iPhone 8 en 7s mallen.


19 mei: iPhone 8 onderdelen duurder

Volgens berichten uit China wordt het 3D Touch-onderdeel van de iPhone 8 150% duurder dan bij voorgaande modellen van de iPhone. Dat betekent dat voor dit onderdeel niet $7 tot $9 betaald moet worden, maar $18 tot $22. Dit heeft te maken met het feit dat het OLED-scherm voor uitdagingen zorgt, waardoor er andere methodes gebruikt moeten worden. Mede door deze verhoging zou de iPhone 8 wat duurder worden dan de huidige modellen.


4 mei: iPhone 8 concept

Het functiepaneel van de iPhone 8 zou er wel eens zo uit kunnen zien. Een website heeft concepten gemaakt op basis van geruchten, waarin te zien is hoe het functiepaneel kan gaan werken.

Concept iPhone 8 met functiepaneel.


3 mei: iPhone 8 draadloos opladen

Apple zou kunnen kiezen voor een eigen standaard voor draadloos opladen. Omdat het bedrijf hier eigen chips voor ontwikkelt, is niet zomaar af te leiden om welke techniek het gaat. Apple zou kunnen kiezen voor de standaarden PMA of Qi, of voor een eigen alternatief. Het zou een aantrekkelijk vooruitzicht zijn, want je kunt dan naar muziek luisteren via de Lightning-poort terwijl je het toestel oplaadt.


3 mei: iPhone 8 krijgt Bluetooth 5.0

Er is grote kans dat de iPhone 8 Bluetooth 5.0 gaat ondersteunen. Dat beweert althans investeringsbank JPMorgan. Bluetooth 5.0 is een logische keuze omdat de Samsung Galaxy S8 het ook al ondersteunt. Het biedt twee keer zo hoge snelheden en een vier keer groter bereik dan de huidige op Bluetooth 4.x gebaseerde techniek. Ook kun je meerdere apparaten tegelijk koppelen, zoals een speaker en een setje AirPods.


iPhone 8 mal

29 april: iPhone 8 mal gelekt

De afbeeldingen van bovenstaande mal werden op internet geplaatst door de website Slashleaks en sluit aan op geruchten dat de iPhone 8 een verticaal geplaatste camera krijgt. Er werd geen bron genoemd bij de foto’s waardoor het (net als bij veel van deze ‘gelekte’ informatie) nog geen hard bewijs is.

iPhone 8 mal

De tekening toont ook de zijkant met simkaartslot en de onderkant, met alleen een Lightning-aansluiting. Een uitsnede voor een Touch ID-sensor aan de achterkant ontbreekt.

iPhone 8 mal

De andere foto’s tonen de mallen, waar de tekening precies in past. In de mal voor het frontje zitten vier gaten voor camera en sensoren, maar geen microfoon speaker. Waarschijnlijk worden de mallen gebruikt voor de productie van interne documenten – als ze tenminste authentiek zijn.


28 april: iPhone 8 hoesje opgedoken

Gaan we meteen door naar het volgende ‘bewijsstuk’: een transparant hoesje dat gisteren opeens opdook. Deze simpele transparante hoes laat wat duidelijker zien waar de uitsnede zijn. Ook hier zijn de camera’s verticaal geplaatst, dus ook de accessoiremakers lijken er vertrouwen in te hebben dat dit ‘m wordt.

iPhone 8 transparante case

De case heeft een grote uitsnede voor de aan/uitknop en geen opening voor een eventuele Touch ID-sensor aan de achterkant. De hoes komt overeen met de iPhone 8 dummy, die eerder deze week circuleerde op foto’s. Het lijkt op een moderne variant van de iPhone 4.


27 april: iPhone 8 ontwerptekeningen

Hou je van designtekeningen, dan zat je deze week goed, want er doken eerdere op, blijkbaar afkomstig van meerdere fabricagepartners.

iPhone 8 tekening

Deze tekening (via Weibo) is in het Chinees, maar is vrij gemakkelijk te ontcijferen. De tekening is gedetailleerder dan anderen en is blijkbaar bedoeld voor een assemblagebedrijf, om zeker te weten dat bijvoorbeeld de antennes op de juiste plaats zitten.

De tekening toont verticale camera’s en opnieuw geen Touch ID aan de achterkant. Dat wijst er voor de zoveelste keer op dat Apple er waarschijnlijk toch in geslaagd is om Touch ID onder het frontje te plaatsen.

Opvallend is dat deze tekening wijst op draadloos opladen. Daarbij wordt de indruk gewekt dat de componenten Qi ondersteunen, een standaard die bijvoorbeeld ook door IKEA wordt gebruikt. Ook zitten er antennelijnen in de metalen strip rondom het toestel, net als bij de iPhone 4.


27 april: iPhone 8 schema

Deze tekening verscheen via het Chinese sociale netwerk Weibo. Op de schematische tekening is de achterkant van een vermoedelijke iPhone 8 te zien, met wat onderdelen in de behuizing. Het ontbreken van Touch ID op de achterkant is ondertussen zo gewoon geworden, dat het nauwelijks meer opvalt.

Wat wel opvalt is het grote, bijna cirkelvormige vlak op de achterkant. Dit zou wijzen op draadloos opladen.

Apple zou volgens geruchten dit jaar drie nieuwe iPhones uitbrengen: de iPhone 7s in twee varianten en een duurdere iPhone 8 met vernieuwingen zoals een edge-to-edge OLED-scherm, ingebouwde Touch ID, draadloos opladen en een FaceTime-camera die 3D-beelden kan vastleggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2017, 12:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.