iPhone 8 kleuren in zwart, wit en koper.

Datum iPhone 8-event gelekt, toestel op 22 september in de winkel’

Apple houdt mogelijk op 12 september een iPhone 8-event, waar ook de iPhone 7s (Plus) wordt gepresenteerd. Op vrijdag 22 september zouden de toestellen in de winkel moeten liggen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Apple houdt volgens nieuwe geruchten op dinsdag 12 september een iPhone 8-event, waar ook de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus worden onthuld. De toestellen zouden op vrijdag 22 september in de winkels moeten liggen.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

Update 31 augustus: Inmiddels is de datum officieel! Het is inderdaad 12 september geworden.

Update 29 augustus: Volgens Techcrunch staat de datum van dinsdag 12 september vrijwel vast. Het hangt er alleen nog vanaf of het Steve Jobs Theater op tijd klaar is. De bouwwerkzaamheden daarvoor zijn nog steeds bezig. Apple zou het theater willen inwijden met de aankondiging van de iPhone 8, het jubileummodel.

iPhone 8 dummys

Update 28 augustus: Ook Apple-kenner John Gruber, die nauwe banden binnen Apple heeft, vindt de datum van 12 september geloofwaardig. “Dit is de datum waarop ik ook gok. Voorgaande jaren was het op de woensdag na Labor Day, maar dat voelt dit jaar te vroeg.”

Update 28 augustus: Volgens bronnen van Dow Jones (via Wall Street Journal) wil Apple inderdaad op dinsdag 12 september het iPhone-evenement organiseren. Meestal zitten er 10 tot 11 dagen tussen de aankondiging en de lancering, dus de nieuwe iPhones zouden op vrijdag 22 september in de winkel moeten liggen. De iPhone 8 pre-orders zouden op vrijdag 15 september kunnen beginnen.

iPhone 8 kleuren in zwart, wit en koper.

‘iPhone 8 event op 12 september’

De Franse website Mac4Ever beweert dat Apple de nieuwe iPhones op 12 september onthult. Ze baseren zich daarvoor op bronnen bij Franse providers. Apple zou de providers hebben geïnformeerd over de datum, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de iPhone 8 pre-order en promotionele activiteiten. Apple zou van plan zijn om drie nieuwe iPhones te presenteren, waaronder de iPhone 8 met een vrijwel randloos scherm.

Apple kiest een dinsdag of woensdag aan het begin van september voor de aankondiging van nieuwe telefoons. Dit jaar zijn 6 en 12 september kanshebbers. De Franse website zou van bronnen uit binnen Apple’s hoofdkantoor in Cupertino hebben gehoord dat er is gekozen voor 12 september. Waarschijnlijk verstuurt het bedrijf volgende week al de uitnodigingen voor het media-evenement. De nieuwe iPhones zouden anderhalve week na de aankondiging, op vrijdag 22 september, al in de winkel moeten liggen. We houden liever nog even een slag om de arm bij deze data, omdat er wel meer data gesuggereerd worden.

Druk iPhone 8 event
De verwachtingen zijn dat Apple drie nieuwe iPhones aankondigt, waaronder de twee opvolgers van de huidige iPhone 7 en 7 Plus. Verder is de kans groot dat we een 4K Apple TV te zien krijgen en dat de Apple Watch Series 3 met 4G-functie wordt onthuld. Gezien het drukke programma blijft er waarschijnlijk nauwelijks tijd over om nog nieuwe details over de HomePod te vertellen, de nieuwe Siri-gestuurde speaker die vanaf december in de winkels ligt. Maar de meeste aandacht zal uitgaan naar de iPhone 8, het duurste toestel dat een nieuw design krijgt zonder thuisknop. Volgens eerdere geruchten van vandaag heeft Apple gekozen voor een instapmodel met 64GB opslag, waarbij de meest dure optie over maar liefst 512GB opslag beschikt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 29 augustus: Informatie van Techcrunch toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 17:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.