iPhone 8 met abonnement

‘Virtuele homeknop iPhone 8 verkleint en verdwijnt tijdens gebruik’

Hoe gaat de homeknop van de iPhone 8 straks werken? Nieuwe details laten zien dat de homeknop zichzelf qua formaat aanpast en dat deze automatisch verdwijnt, bijvoorbeeld bij schermvullende video's.

iPhone 8 met abonnement
Er is, wederom dankzij de HomePod-lek, meer duidelijkheid over hoe Apple een virtuele homeknop op de iPhone 8 gaat gebruiken. Zo blijkt dat deze virtuele homeknop op bepaalde momenten uit beeld verdwijnt, terwijl op andere momenten de knop extra contrast krijgt, zodat de knop goed zichtbaar is.

Virtuele homeknop op de iPhone 8

Ontwikkelaar Steve Troughton Smith, die eerder al meerdere details uit de HomePod-firmware wist te ontfutselen, heeft wederom nieuwe aanwijzingen met betrekking tot de iPhone 8 gevonden. De virtuele homeknop op de iPhone 8 zal een klein deel onderaan het scherm van de iPhone 8 innemen. Deze homeknop kan een ander formaat aannemen en verdwijnt ook automatisch. De achtergrond bij de virtuele homeknop past zich aan aan de hand van de kleur van bijvoorbeeld het beginscherm of een knoppenbalk in een app, zoals in onderstaand voorbeeld te zien is. Wat betreft de kleur van de homeknop is deze door ontwikkelaars niet aan te passen. In plaats daarvan zal er altijd een sterk contrast zijn met de achtergrond.

Bij het afspelen van een schermvullende video wordt de homeknop bijvoorbeeld verborgen, net als nu het geval is met de statusbalk. Dat betekent dus dat video’s extra groot weergegeven worden op het grotere 5,8-inch scherm van de iPhone 8. Het verdwijnen van de virtuele homeknop is ook te vergelijken met de onderste balk in Safari: deze verdwijnt ook zodra je door een webpagina aan het scrollen bent.

Tot slot blijkt uit de HomePod-software dat er geen andere elementen zoals knoppen of snelkoppelingen naar apps rondom de virtuele homeknop verplaatst worden. In veel concepten werd bijvoorbeeld de Terug-knop, die je nu bij veel apps linksboven vindt, naar linksonder verplaatst omdat dit makkelijker te bereiken is. In de code zijn hier geen aanwijzingen voor gevonden, dus het lijkt erop dat Apple het gebied onderaan het scherm alleen gaat gebruiken voor deze nieuwe homeknop.

Nog meer iPhone 8-ontdekkingen
De HomePod-firmware blijkt een goudmijn te zijn wat betreft ontdekkingen over de iPhone 8. Gisteren hebben we al dertien iPhone 8-ontdekkingen voor je op een rij gezet en vandaag komt daar dus de ontdekking over de virtuele homeknop bij. Maar er is nog meer, want ontwikkelaar Guilherme Rambo vond nog meer aanwijzingen. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om te filmen in 240 frames per seconde in een resolutie van 1080p. De iPhone 7 kan al in 240 frames per seconde, maar met een maximale resolutie van 720p. Dit zal dan gebruikt worden voor slow-motion video’s, zodat deze in een hogere resolutie weergegeven worden. Ook is er een verbeterde HDR-functionaliteit.

Ook ontdekte hij dat er waarschijnlijk ondersteuning is voor ‘multi biometric options’. Dit zou betekenen dat er meerdere vormen van biometrische beveiliging is, al is hier uit de HomePod-firmware weinig duidelijkheid over. Wel werkt de gezichtsherkenning met Apple Pay en third-party-apps, net als nu al het geval is met Touch ID. Het zou ook zomaar kunnen dat gezichtsherkenning werkt met zowel de voorste als achterste camera’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2017, 9:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.