iPhone 8 concept met iOS 11

‘Gezichtsherkenning in iPhone 8 vervangt Touch ID’

De iPhone 8 moet het zonder Touch ID doen. In plaats daarvan maakt Apple gebruik van gezichtsherkenning, zo stelt een bron. Gezichtsherkenning is snel en veilig.

Het begint er nu sterk op te lijken dat we de Touch ID-sensor vaarwel gaan zeggen. Eerder vandaag bleek al uit een gerucht dat de iPhone 8 geen vingerafdrukscanner krijgt en nu beweert Bloomberg op basis van bronnen dat gezichtsherkenning de vingerafdrukscanner vervangt.

iPhone 8 concept met iOS 11

‘Gezichtsherkenning in plaats van Touch ID’

In plaats van een vingerafdruk zou Apple voor de iPhone 8 gebruik gaan maken van gezichtsherkenning. Hiermee kan de gebruiker zichzelf identificeren en de iPhone 8 ontgrendelen. Ook voor Apple Pay en beveiligde apps zou gezichtsherkenning gebruikt worden. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de 3D-sensor in de frontcamera, zoals eerder ook al bleek. Ook zou het scannen van de ogen getest worden.

Het nieuwe systeem kan het gezicht van de gebruiker in een paar honderd milliseconden herkennen en werkt zelfs als het toestel plat op tafel ligt, zo stelt Bloomberg. Het is daarom volgens de bron niet nodig om de iPhone 8 recht voor je gezicht te houden. Bloomberg plaatst wel een kanttekening, want gezichtsherkenning zou nog getest worden, waardoor het mogelijk is dat de functie uiteindelijk niet in de iPhone 8 verwerkt wordt.

Het is in ieder geval de bedoeling dat gezichtsherkenning de Touch ID-sensor vervangt. Gezichtsherkenning zou meer datapunten verzamelen dan een vingerafdruk, waardoor dit ook veiliger is. Doordat Apple gebruik zou maken van een 3D-sensor, is het niet mogelijk om de beveiliging te omzeilen met een simpele foto.

Bloomberg meldt daarnaast ook nog dat Apple werkt aan een aparte chip om taken met kunstmatige intelligentie af te handelen. Ook zou deze chip gebruikt worden voor schermen met een hogere framerate, net als het nieuwe ProMotion-scherm van de nieuwste iPad Pro. Hierdoor zou de batterijduur verbeterd worden. De aparte chip zou de naam Apple Neural Engine meekrijgen. Het is mogelijk dat dit verwerkt zit in de aankomende iPhone 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2017, 21:53
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.