iPhone 8 met 3D sensor

‘Gezichtsherkenning belangrijkste iPhone 8-functie, 3D-camera mogelijk gelekt’

Voor welke functie ga jij een iPhone 8 kopen? Volgens bronnen is de gezichtsherkenning de belangrijkste nieuwe functie. Op een foto is de mogelijke 3D-camera te zien die gezichtsherkenning mogelijk maakt.

Gezichtsherkenning met een speciale 3D-camera in de iPhone 8 is volgens Bloomberg het ‘kroonjuweel’ van de iPhone 8. Deze 3D-camera met infraroodsensor kan je gezicht in een paar honderd milliseconden herkennen. Maar hoe ziet die 3D-camera eruit? Op gelekte foto’s krijgen we mogelijk al een eerste glimp ervan te zien, nadat er gisteren ook al onderdelen van de iPhone 8 uitlekten.

iPhone 8 met 3D sensor

‘iPhone 8 gezichtsherkenning is kroonjuweel’

Op het eerste gezicht zal het nieuwe design van de iPhone 8, met roestvrij stalen rand en grotere scherm, het meest opvallen. Volgens Bloomberg is de gezichtsherkenning echter de belangrijkste vernieuwing. In een nieuw verslag maakt Bloomberg de balans op, waarin omschreven wordt welke functies in de iPhone 8 komen en welke andere fabrikanten deze functies al eerder hadden. De gezichtsherkenning zal gebruikt worden om de iPhone 8 te ontgrendelen en om aankopen te doen. De 3D-camera van de iPhone 8 zou een gezicht in slechts een paar honderd milliseconden herkennen. Bloomberg noemt het dan ook het ‘kroonjuweel van de iPhone 8’, dus het is de verwachting dat Apple hier tijdens de keynote veel aandacht aan zal besteden.

Voor de gezichtsherkenning is wel een goede nieuwe camera nodig. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van een nieuwe 3D-camera, gecombineerd met infrarood. Gisteren bleek al dat de gezichtsherkenning ook in het donker werkt en vandaag is het vermoedelijke onderdeel gefotografeerd dat dit mogelijk maakt. In onderstaande afbeelding is de mogelijke 3D-camera voor de iPhone 8 te zien. De foto is afkomstig van Slashleaks, een bron die al eerder uitgelekte onderdelen publiceerde.

Mogelijke 3D-camera in iPhone 8.

Het zal nu niet lang meer duren voordat Apple de iPhone 8 volledig uit de doeken doet. De verwachting is dat Apple begin september een presentatie houdt waar onder andere de iPhone 8 onthuld wordt. Een datum is nog niet bekend, maar de uitnodigingen kunnen elk moment binnenstromen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 15:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.