Shifty voor Mac breidt Night Shift uit

Shifty geeft je meer controle over de nachtmodus op de Mac

De gratis app Shifty geeft je meer controle over de nachtmodus (Night Shift) op je Mac. Zo kun je bijvoorbeeld Night Shift tijdelijk uitschakelen voor specifieke apps of voor een bepaalde tijd.

Sinds macOS 10.12.4 heeft de Mac een eigen nachtmodus, beter bekend als Night Shift. Deze functie zorgt ervoor dat je ‘s avonds prettiger kunt werken doordat het scherm wat geler kleurt. Deze handige functie is echter vrij basic en biedt weinig aanpassingsmogelijkheden. De gratis app Shifty geeft je meer controle over Night Shift. Zo kun je de functie bijvoorbeeld tijdelijk uitschakelen.
Shifty voor Mac breidt Night Shift uit

Shifty breidt mogelijkheden van Night Shift uit

De kenners denken hierbij waarschijnlijk meteen aan f.lux, dat al ver voordat Apple Night Shift in iOS introduceerde een dergelijke oplossing bood. In tegenstelling tot f.lux is Shifty echter geen functie op zichzelf, maar maakt gebruik van de ingebouwde Night Shift-functie in macOS. Het is dan ook een uitbreiding op de basisfuncties van Night Shift. Het biedt snelle toegang tot bestaande functie en voegt enkele extra functies tot die Night Shift ontbeert en die je in f.lux wel terugvindt.

Night Shift (tijdelijk) uitschakelen
Een van de handigste functies is dat je Night Shift tijdelijk kunt uitschakelen. De applicatie nestelt zich in je menubalk en is te herkennen aan een zonnetje met daarin een halve maan. Door erop te klikken krijg je toegang tot de extra functies. Daarbij kun je kiezen om Night Shift uit te schakelen voor een specifieke app, voor een uurtje of voor een langere tijd die je zelf kunt opgeven. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld iemand iets wilt laten zien op je scherm.

De functies van Shifty

Ook kun je met de app de kleurintensiteit aanpassen. Dit is een standaardfunctie in macOS, maar die zit verstopt in de Systeemvoorkeuren. Dankzij Shifty heb je meteen vanuit de menubalk toegang tot deze functie. Het is zelfs mogelijk om Night Shift in- en uit te schakelen met slechts één klik. Deze Quick Toggle kun je in de instellingen (Preferences) van Shifty inschakelen. Vervolgens schakel je Night Shift in en uit met één muisklik op het app-icoon in je menubalk.

Shifty is niet alleen gratis, maar ook de broncode is vrij beschikbaar (open source). Wie nog goede ideeën heeft en kan programmeren kan dus zelf bijdragen aan de app.

Downloaden: via de website van de ontwikkelaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2017, 18:30
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen mac, night shift
Software macOS 10.12 Sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.