iPhone 8 draadloos opladen

‘Draadloze oplader voor iPhone 8 werkt met iOS 11.1’

Draadloos opladen zal bij de iPhone 8 waarschijnlijk pas bij iOS 11.1 mogelijk zijn, dankzij een software-update. Tot die tijd zal Apple de functie uitschakelen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De vermeende draadloze oplader voor de iPhone 8 zal pas werken nadat Apple iOS 11.1 heeft uitgebracht. Dat zegt de bekende Apple-blogger John Gruber, die nauwe connecties met Apple heeft. Volgens Gruber wordt de draadloze oplader niet samen met de iPhone 8 meegeleverd in de doos, maar zul je het los moeten aanschaffen. Na de release van iOS 11.1 zal het accessoire werken. Het is op zich geen vreemde werkwijze, want vorig jaar activeerde Apple de portretfunctie van de iPhone 7 Plus ook op een later moment, via een software-update.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Het opladen werkt echter al vanaf iOS 11.

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloze oplader werkt met iOS 11.1

De iPhone 8 zal op de markt komen met iOS 11, vermoedt Gruber, maar een draadloze oplader zit er volgens hem niet in. De functie wordt dan ook pas op een later moment geactiveerd. Gruber denkt dat het iets met de hard- en software te maken heeft. Apple zou bij de iPhone 8 kiezen voor een achterkant van glas, om inductieladen te vergemakkelijken.

Zowel de iPhone 8 als het draadloos opladen zijn nog niet officieel bevestigd door Apple. Een van de meest interessante vragen is welke oplossing Apple kiest en of ze daarbij aanhaken bij de Qi-standaard. Die laatste methode wordt bijvoorbeeld ook in de opladers van IKEA gebruikt en het zou betekenen dat je smartphones van meerdere merken kunt opladen via een inductieplaat die is ingebouwd in een tafel of bureaulampje.

Draadloos opladen IKEA

Het zou overigens wel betekenen dat Apple z’n grip op de draadloze opladers van de iPhone wat kwijtraakt. Voor de Watch ontwierp Apple een speciale oplader, die nog niet door externe partijen wordt gemaakt. Wel zijn er powerbanks die een ingebouwde Watch-lader hebben.

Apple Watch lader

De kans is aanwezig dat Apple voor een soortgelijke oplossing kiest: een speciale lader die pas bij de release van iOS 11.1 op de markt komt. De ondersteuning van eventuele externe laders zal dan ook pas in iOS 11.1 worden geactiveerd. De afgelopen tijd was in geruchten regelmatig te horen dat álle nieuwe iPhones van 2017 met draadloos opladen zullen werken, dus de iPhone 8, iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

Griffin reservebatterij voor Apple Watch

Onder andere Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft dat beweerd. Hij denkt ook dat alle drie iPhones een glazen behuizing krijgen. Eerder waren er ook geruchten dat Apple werkte aan een oplossing voor draadloos opladen op afstand, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het om ‘gewoon’ inductieladen gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 12:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8
Device iPhone 8
Software iOS 11

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.