iPhone 7 is waterbestendig

Apple-leverancier bevestigt: ‘iPhone 7s kan draadloos opladen en is waterbestendiger’

Apple-leverancier Wistron heeft tegen aandeelhouders gezegd dat de volgende iPhones draadloos opladen ondersteunen en waterbestendiger zijn.

Apple-leverancier Wistron heeft bevestigd dat de volgende generatie iPhones waterbestendig is en werkt met draadloos opladen. “De assemblage van […] iPhones is niet veel veranderd, hoewel nieuwe functies zoals waterbestendigheid en draadloos opladen nu andere tests vereisen”, vertelde Wistron CEO Robert Hwang woensdag op een aandeelhoudersvergadering.

iPhone 7 is waterbestendig

‘iPhone 7s kan draadloos opladen’

“De waterproof functie verandert het assemblageproces een beetje”, voegde hij eraan toe. Volgens Apple-analisten Jeff Pu en Arthur Liao is Wistron samen met Foxconn verantwoordelijk voor de komende 5,5-inch iPhones met vlak scherm. Het gaat hier dus vermoedelijk om de iPhone 7s Plus, niet om de iPhone 8 met gebogen scherm. Je mag er dan vanuit gaan dat de iPhone 8 ook draadloos opladen biedt. Ook over de 4,7-inch iPhone 7s gingen al geruchten dat er draadloos opladen op zou zitten.

De huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn spatwaterbestendig en hebben een IP-rating van 67. Apple waarschuwt echter dat de water- en stofbestendigheid niet permanent zijn. Door slijtage kan dat op termijn afnemen. Waterschade is dan ook nog steeds niet gedekt door Apple’s garantie. Toch zijn er mensen die hun iPhone 7 in de douche gebruiken en in het water laten vallen.

De volgende generatie iPhone heeft waarschijnlijk een IP68-rating, waarbij de 6 aangeeft dat de stofbestendigheid hetzelfde is gebleven. De 8 houdt in dat het toestel beter bestand is tegen water. De Samsung Galaxy S8 heeft al een IP68-rating en kan dan ook langer en dieper onder water liggen dan de iPhone 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2017, 19:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 7s, iPhone 8, waterproof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.