iPhone 7 is waterbestendig

Apple-leverancier bevestigt: ‘iPhone 7s kan draadloos opladen en is waterbestendiger’

Apple-leverancier Wistron heeft tegen aandeelhouders gezegd dat de volgende iPhones draadloos opladen ondersteunen en waterbestendiger zijn.

Apple-leverancier Wistron heeft bevestigd dat de volgende generatie iPhones waterbestendig is en werkt met draadloos opladen. “De assemblage van […] iPhones is niet veel veranderd, hoewel nieuwe functies zoals waterbestendigheid en draadloos opladen nu andere tests vereisen”, vertelde Wistron CEO Robert Hwang woensdag op een aandeelhoudersvergadering.


iPhone 7 is waterbestendig

‘iPhone 7s kan draadloos opladen’

“De waterproof functie verandert het assemblageproces een beetje”, voegde hij eraan toe. Volgens Apple-analisten Jeff Pu en Arthur Liao is Wistron samen met Foxconn verantwoordelijk voor de komende 5,5-inch iPhones met vlak scherm. Het gaat hier dus vermoedelijk om de iPhone 7s Plus, niet om de iPhone 8 met gebogen scherm. Je mag er dan vanuit gaan dat de iPhone 8 ook draadloos opladen biedt. Ook over de 4,7-inch iPhone 7s gingen al geruchten dat er draadloos opladen op zou zitten.

De huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn spatwaterbestendig en hebben een IP-rating van 67. Apple waarschuwt echter dat de water- en stofbestendigheid niet permanent zijn. Door slijtage kan dat op termijn afnemen. Waterschade is dan ook nog steeds niet gedekt door Apple’s garantie. Toch zijn er mensen die hun iPhone 7 in de douche gebruiken en in het water laten vallen.

De volgende generatie iPhone heeft waarschijnlijk een IP68-rating, waarbij de 6 aangeeft dat de stofbestendigheid hetzelfde is gebleven. De 8 houdt in dat het toestel beter bestand is tegen water. De Samsung Galaxy S8 heeft al een IP68-rating en kan dan ook langer en dieper onder water liggen dan de iPhone 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.