Render van de iPhone 8 achterkant.

Meer bewijs voor Touch ID-sensor in grotere powerknop iPhone 8

Apple zou overwegen om Touch ID te verwerken in een nieuwe, grotere powerknop in de iPhone 8. Onder het scherm heeft nog steeds de voorkeur, maar in de powerknop is volgens bronnen een goed alternatief.

Over Touch ID op de iPhone 8 is inmiddels al veel geschreven. Komt de sensor aan de achterkant van het toestel, wordt hij verwerkt in het scherm of verruilt Apple Touch ID voor gezichtsherkenning? Misschien kunnen we al deze opties aan de kant schuiven, want Apple zou ervoor gekozen hebben om Touch ID te verwerken in de powerknop van de iPhone 8. Nieuwe renders laten zien hoe dat eruit zou kunnen zien.

Render van de iPhone 8 achterkant.

‘Touch ID in powerknop iPhone 8’

Zakentijdschrift Forbes heeft samen met hoesjesmaker Nodus nieuwe 3D-renders gemaakt. Dit nieuwe 3D-model van de iPhone 8 lijkt in nagenoeg alle opzichten op de beelden en eerdere dummy’s die we de afgelopen maanden gezien hebben. De voorkant bestaat bijna geheel uit het scherm, met aan de bovenkant een uitsnede voor de nieuwe 3D-camera en speakergleuf. De dubbele cameralens op de achterkant is verticaal geplaatst, met de flitser tussen de twee lenzen in. Een ander opvallend detail is de veel grotere powerknop, wat een aanwijzing zou zijn dat Apple hier Touch ID in wil verwerken.

De grootste wens van Apple voor de locatie van de Touch ID-sensor zou nog steeds direct achter het scherm zijn, maar volgens Forbes is een Touch ID-sensor in de powerknop een goed alternatief. Dat zou dan ook de reden zijn dat de knop een stuk langwerpiger is dan voorheen, omdat dit nodig zou zijn om je vinger goed te kunnen scannen. Forbes merkt ook op dat Apple eerder al een patent had op het verwerken van Touch ID in de powerknop, al is die in de afbeelding in het patent nog geplaatst aan de bovenkant van de iPhone. Bij de iPhone 8 zou de homeknop gewoon nog aan de zijkant komen, net als bij de meest recente iPhone-modellen.

Render van de iPhone 8 voorkant.

Forbes is er vrij zeker van dat dit het uiteindelijke design van de iPhone 8 is. Daarnaast melden ze nog dat er nog steeds gebruikgemaakt wordt van een Lightning-aansluiting en dat de standaard koptelefoonaansluiting ook niet terug komt. Het zogenaamde functiepaneel van de iPhone 8, onderin het scherm waar normaal gesproken de homeknop zich bevindt, zou gebruikt worden om notificaties te tonen. Dat betekent dus dat de notificaties van boven naar onderen verplaatst worden.

Het is de eerste keer dat er gesproken wordt over een nieuwe plek voor de notificaties. Het functiepaneel werd al eerder genoemd door onder andere Ming-Chi Kuo, maar wat hier dan precies weergegeven zou worden is nog een raadsel. De iPhone 8 wordt naar verwachting in september onthuld, tegelijkertijd met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Volgens de laatste berichten zou de iPhone 8 pas later in het jaar in de verkoop gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2017, 10:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.